پویش درختکاری فاطمی «در سایه مادر» در خوزستان اجرا شد

به گزارش ایرنا، پویش درختکاری «در سایه مادر» در خوزستان همزمان با 440 نقطه از سراسر کشور با حضور سید محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان، جمعی از مردم، خانواده شهدا و مادران شهید در شهرستان سوسنگرد برگزار شد.

به گزارش ایرنا، پویش درختکاری «در سایه مادر» در خوزستان همزمان با 440 نقطه از سراسر کشور با حضور سید محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان، جمعی از مردم، خانواده شهدا و مادران شهید در شهرستان سوسنگرد برگزار شد.

پویش درختکاری در 26 نقطه استان اجرا شد

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: از زمانی که پویش کاشت یک میلیارد نهال در سطح کشور آغاز شد در خوزستان نیز این پویش شکل گرفت و در سال 1402 بیش از 30 میلیون اصله نهال آماده و 11 میلیون نهال کشت شد.

موسویان تصریح کرد: اکنون 50 میلیون اصله نهال در استان آماده کشت است اما تغییرات اقلیمی و تخریب ها تاحدودی روند درختکاری را کند پیش می برد.

وی بیان کرد: بی شک سرعت تخریب از سرعت اصلاح و احیا توسط بشر بیشتر است و به جهت جبران خسارت های وارده، هیچ راهی غیر از احیای طبیعت به دست مردم نداریم.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان خاطرنشان کرد: برای پیشرفت باید مشارکت مردم، همراه با اعتمادسازی ایجاد شود و مبنا بر توسعه و مشارکت مردم در اقتصاد منابع طبیعی شکل گیرد.

وی افزود: باید گونه های سازگار به دست مردم کشت شود که در شهرستان حمیدیه این امر به خوبی محقق شده وه شایسته تقدیر است.

موسویان گفت: امروز همزمان با 440 نقطه در سراسر کشور در 26 نقطه استان پویش درختکاری احدا شده و تا پایان سال نیز در یک هزار منطقه، درختکاری انجام می شود.

وی بیان کرد: در منابع طبیعی به توسعه و تشکیل صنایع تبدیلی توجه کرده ایم و از خام فروشی فاصله گرفته ایم و در اراضی درجه 4 و 5 و 6 نیز هزاران فرصت شغلی مستقیم و چند برابر نیز فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد کرده ایم.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان ادامه داد: طرح تولید و کاشت یک میلیارد نهال با دستور رهبر معظم انقلاب از سال 1402 به مدت چهار سال در کشور آغاز شده که در قالب این طرح هر ایرانی باید سالانه سه نهال در کشور بکارد.

گفتنی است در طرح مدیریت بهره وری از جنگل های دست کاشت تاکنون 27 هزار هکتار جنگل در شهرستان حمیدیه کاشته شده است و این طرح از 40 سال پیش آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.

طرح های ملی باید پشتوانه مردمی داشته باشد

همچنین نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: این برنامه با عنایت و پیگیری جدی رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر و با همت دوات و مردم به یک روز ملی تبدیل شد که مبنای عقیدتی و اسلامی عمیقی دارد.

آیت الله محسن حیدری افزود: اگر احادیث مختلف مربوط به زراعت و درختکاری را در نظر بگیریم، می توانیم اهمیت این پویش ملی را بیشتر درک کنیم.

وی تصریح کرد: همچنین در احادیث برای از بین بردن درختان نیز عذاب الهی مطرح شده و این اهمیت وجود درختان و استمرار زندگی بشر با طبیعت را نمایان ساخته است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: وجود درختان برای تداوم نسل بشر موثر است اما اگر فرهنگ قطع درخت در جامعه نهادینه شود، مشکلات جدی برای بقای نسل بشر ایجاد می شود.

وی گفت: دولت و مسئولان باید در کنار مردم محیط زیست را سالم و باطراوت و پر رونق نگه دارند چرا که این پویش درختکاری، ملی، اسلامی و اعتقادی است و طرح های ملی باید پشتوانه مردمی داشته باشد.

آیت الله حیدری ادامه داد: دولت و مسئولان هرچه در مقابل حرکت های تخریبی تلاش کنند بی فایده است و برای حفظ منابع طبیعی باید حرکت های مردمی زنده نگه شود.

به گزارش ایرنا، پویش درختکاری فاطمی «در سایه مادر» در 26 نقطه خوزستان همزمان با سراسر کشور با حضور استاندار خوزستان، نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری و جمعی از مردم و خانواده شهدا در شهرستان حمیدیه برگزار شد.

همچنین در این پویش همسر و فرزند شهید حمزه جهاندیده از مدافعان وطن حضور داشتند و به یاد این شهید والامقام نیز نهالی کاشته شد.

سرگرد حمزه جهاندیده، زاده روستای سردو از توابع دیشموک در استان کهگیلویه و بویراحمد، یکی از مدافعان شجاع وطن و نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

این شهید والامقام در بامداد پنجم آبان 1403، در پی حمله هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه نظامی ماهشهر به مقام رفیع شهادت نائل آمد.

همچنین در حاشیه این پویش، ساختمان شهدای بوستان منابع طبیعی در شهرستان حمیدیه با حضور استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان استانی و محلی به بهره برداری رسید.

نظرات

captcha