تعیین حدود مناطق حفاظت شده نیازمند بازنگری است

امام جمعه اصفهان با تأکید بر لزوم بازنگری در مرزبندی های مربوط به محیط زیست گفت: مناطقی وجود دارد که دامدار یا روستایی در آن زندگی می کند و محیط زیست به دلیل منطقه حفاظت شده، اجازه دامداری یا ساخت خانه را نمی دهد، در حالی که مدت ها هیچ حیوان حفاظت شده ای در آن منطقه دیده نشده است.

به گزارش ایکنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مدیرکل و معاونین حفاظت محیط زیست استان با اشاره به رعایت حقوق حیوانات و محیط زیست در شرع مقدس اسلام اظهار کرد: هیچ دینی در طول تاریخ بشر به اندازه اسلام حقوق حیوانات را رعایت نکرده است، چنانکه از امام صادق(ع) روایت شده «زمانی که به مسافرت می روید، در زمان استراحت ابتدا به حیوان مرکب خود رسیدگی کنید.»

وی افزود: در اصفهان این مسئله را به ویژه در وقفیات شاهد هستیم؛ برای نمونه برخی از واقفان محصول زمین زارعی خود را وقف خوراک حیوانات در زمستان کرده اند و این در زمانی اتفاق افتاده که هیچ قانونی برای حفاظت از محیط زیست در کشور وجود نداشته است.

امام جمعه اصفهان با تأکید بر اینکه رعایت حقوق حیوانات و حفظ محیط زیست جزو آموزه های دین است، گفت: این مطلب درست است که بعضی از گونه های حیوانی نباید منقرض شوند و انقراض آن ها سبب سرافکندگی است؛ اما مرزهای حفاظتی محیط زیست نیز باید مورد توجه باشد؛ برای نمونه مناطقی وجود دارد که دامدار یا روستایی در آن زندگی می کند و محیط زیست به دلیل منطقه حفاظت شده، اجازه دامداری یا ساخت خانه را نمی دهد، در حالی که مدت ها هیچ حیوان حفاظت شده ای در آن منطقه دیده نشده است.

وی اضافه کرد: تفکر و تعقل نیز موضوع مهمی است و باید علاوه بر قانون، عقل را نیز به کار گرفت؛ چرا که دامداری و کشاورزی به مثابه مهم ترین صنعت، در خودکفایی کشور مؤثر و به دلیل قوانین محیط زیست، منابع طبیعی و بهداشت، این صنعت در حال از بین رفتن است.

طباطبایی نژاد تصریح کرد: در زمینه محیط زیست نیز باید خط کشی ها و مرزبندی هایی که برای نمونه از 50 سال پیش انجام شده، دوباره مورد بررسی و مهندسی قرار گیرد و اگر مناطقی وجود دارد که سال ها در آن حیات وحش و حیوان وحشی دیده نشده است، به ساکنان روستایی اجازه ساخت وساز و توسعه دامداری و کشاورزی در آن ها داده شود.

وی یکی از اقدامات خوب سازمان محیط زیست را که قادر به انجام آن است، مهندسی مجدد مناطق حفاظت شده دانست و ادامه داد: لازمه حفاظت از محیط زیست، تعیین حدود است و چه بسا حدودی که سال ها قبل، منطقه حفاظت شده تعیین شده، اکنون دیگر جزو این مناطق محسوب نمی شود و بنابراین باید هر سال این مناطق بازتعریف شوند.

حمایت نماینده ولی فقیه از اقدامات مرتبط با حفظ محیط زیست

در ابتدای این دیدار، مرجان شاکری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز با اشاره به بعضی از مسائل و دغدغه های مبتلابه محیط زیست در این استان اظهار کرد: با وجود مشکلات، همکاران ما با کمترین دریافت معیشتی، بیشترین زحمات را انجام می دهند.

وی با اشاره به لزوم حمایت معنوی نماینده ولی فقیه از اداره کل محیط زیست استان گفت: این حمایت سبب می شود تا سیاست های ابلاغی با تأکید بیشتر به مسئولان ابلاغ شود و این اجازه را به متولیان امر می دهد تا قاطعانه تر در برابر تعرضاتی بایستند که به محیط زیست صورت می گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اضافه کرد: ما با ابرچالش هایی در اصفهان مواجهیم، از جمله آلودگی هوا، فرونشست خاک و مسئله آب و در کنار این مسائل باید از امانتی که برای نسل آینده است، حفاظت کنیم؛ چرا که براساس وظایف قانونی باید 10 درصد خاک کشور برای نسل آینده به صورت دست نخورده حفظ شود.

وی تأکید کرد: اگر در بعضی از موارد موانعی وجود دارد، قانون برای آن راهکاری قرار داده، به خصوص درباره مناطق مسکونی، اختیار با بنیاد مسکن است و اگر طبق سرانه جمعیت، نیاز به احداث خانه وجود داشته باشد، مجوز آن با راهکار قانونی و تأیید بنیاد مسکن در شورای عالی محیط زیست صادر می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha