سینما موظف به نمایش قدرت نظامی ایران اسلامی است

جانشین بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس گفت: سینما موظف است که در راستای تصویرگری قدرت نظامی ایران اسلامی قدم بردارد و به ویژه در حوزه هشت سال دفاع مقدس باید بسیار پررنگ تر عمل کند.

در حوزه دفاع مقدس و مقاومت الگوها و چهره های ماندگاری در کشورمان وجود دارند که هر یک قادرند الهام بخش یک فیلم و سریال باشند به ویژه در ارتش شهدا و جانبازانی داریم که هر یک از افتخارات این سرزمین هستند.

در این میان جدا از شهدا ارتش ما قهرمانان زنده نظیر امیر صمد و امیر سیاری داریم که هشت سال جنگ تحمیلی افسانه وار جنگیدند و با شجاعت خود برای این سرزمین امنیت آفریدند.

این اظهارات بخشی از سخنان امیرسرتیپ نبی سهرابی؛ جانشین بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس است که خبرنگار ایکنا با وی گفت وگویی  انجام داده است.

ایکنا - در سینمای امروز جهان برخی کشورها از فیلمسازی به عنوان اهرمی برای قدرت نمایی نیروهای نظامی خود بهره می برند به ویژه در این میان هالیوود پرچمدار آثاری است که به روش های مختلف می خواهند قدرت نظامی آمریکا را به دنیا دیکته کند. در چنین شرایطی از نگاه شما فیلم های ایرانی تا چه اندازه توانسته اند روایتگر قدرت نظامی ایران اسلامی باشند؟

قدرت های جهانی به ویژه شیطان بزرگ آمریکا، از سینما برای تصویرگری قدرت نظامی خود بهره می برند در حالیکه قدرت نظامی دو شکل دارد. ابتدا قدرتی که بر پایه واقعیت استوار است. دوم قدرتی که پوشالی بوده و تلاش می شود با ابزار رسانه به صورت اغراق شده به مخاطب تلقین شود. این بزرگنمایی هم با هدف ایجاد رعب و وحشت در جهان انجام می شود. آمریکای واقعی آن چیزی نیست که در فیلم های هالیوودی می بینیم. آمریکای واقعی دچار ضعف های بسیاری بوده و آسیب پذیر است ولی همان گونه که گفتم تلاش می کند با زبان سینما از خود چهره ای شکست ناپذیر تصویر کند.

متاسفانه ما نتوانسته ایم آنگونه که لازم است قدرت و صلابت نظامی خود را در قالب فیلم و سریال نشان دهیم. البته معدود کارهایی وجود دارند اما تعداد این قبیل تولیدات بسیار اندک است در حالیکه می توانستیم با زبان سینما قدرت واقعی جهان اسلام و جمهوری اسلامی را در معرض دید جهانیان قرار دهیم. کم کاری های صورت گرفته در حالی است که به واسطه عملیات وعده صادق یک و دو، دنیا متوجه قدرت نظامی انقلاب اسلامی شد. سینما موظف است که در راستای تصویرگری قدرت نظامی انقلاب قدم بردارد به ویژه در حوزه هشت سال دفاع مقدس باید بسیار پررنگ تر عمل کند. باید نشان دهیم که ایران اسلامی در طول جنگ تحمیلی به تنهایی در مقابل قدرت های زیادی ایستاد و توانست به پیروزی برسد.

محور مقاومت برگرفته از دفاع مقدس و انقلاب است. این نکته را شهید سلیمانی بارها مورد تاکید قرار داده بودند. انقلاب اسلامی توانست در مقابل صهیونیست بایستد و به آن ها ضربات بسیاری وارد کند. در این میان در خط مقدم جنگ با صهیونیست ها نیز نیروهای مقاومت قرار دارند. برای تصویرگری پیروزی جبهه مقاومت هنرمندان و مسئولان موظف هستند در کنار هم هر آنچه در توان دارند برای خلق آثار باکیفیت انجام دهند. در این میان باید بودجه کافی هم برای هنر دفاع مقدس و مقاومت در نظر گرفته شود تا تولیداتی هنری با کیفیت بالا خلق شوند. از هنرمندان درخواست می کنم که به حوزه دفاع مقدس و مقاومت ورود کنند تا ما شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

ایکنا - مقام معظم رهبری چند سال پیش در سخنان خود بیان کردند که غرب به رهبری آمریکا تلاش می کند با زبان رسانه جای ظالم و مظلوم را عوض کند. حتی در این میان از فیلم «تک تیرانداز» ساخته کلینت ایستوود هم نام برده بودند که حقیقت را به شکلی وارونه تصویر کرده بود. در این رابطه چرا ارتش با وجود داشتن اسطوره های بسیاری که در طول هشت سال دفاع مقدس افتخار آفریدند سعی نمی کند با حمایت از تولیدات سینمایی در جهت معرفی بهتر قهرمانان این سرزمین قدم بردارد؟

با سخن شما موافقم چون اعتبارات مالی در این رابطه مناسب نیست اما ارتش اکنون در حال انجام وظایف خود در حراست از مرزهای این آب و خاک است. برای تصویرگری غیرتمندی نیروهای ارتش باید هنرمندان و سازمان های سینمایی به ارتش کمک کنند تا اتفاقات خوبی در این رابطه رخ دهد. ارتش کارهای خوبی تا امروز انجام داده است. برای مثال ساخت فیلم هایی چون «منصور»، «شوق پرواز» و «آسمان غرب» به شهید ستاری، شهید بابایی و شهید شیرودی نظر داشتند. اخیراً نیز فیلمی درباره شهید صیاد شیرازی در حال ساخت است.

ایکنا - در ارتش حماسه های زنده نیز کم نیستند؛ افرادی که در هشت سال دفاع مقدس شجاعتی نشان دادند که خیره کننده بود. بهترین مثال در این رابطه امیر سیاری است. ای کاش شرایطی فراهم شود تا در زمان حیات این عزیزان فیلم هایی درباره آنها ساخته شود.

متاسفانه ما در عرصه نمادسازی ضعیف عمل کرده ایم البته توانسته ایم نمادسازی موفقی از شهید سلیمانی داشته باشیم اما آیا تنها یک نماد و اسطوره کفایت می کند؟ ما باید نمادها و اسطوره های متعدد داشته باشیم تا جوانان بتواند آنها را الگوی خود قرار دهند. در ارتش الگوهای بسیاری وجود دارند که می تواند نماد و اسطوره شود. برای رسیدن به این خواسته هم باید ارتش کارهای لازم را انجام دهد هم رسانه و هنرمندان باید به یاری ارتش آمده تا شاهد ساخت کارهای خوب و ماندگاری پیرامون قهرمانان ارتش باشیم.

گفت وگو از داوود کنشلو

انتهای پیام

نظرات

captcha