/گزارش/

معجزه چند سی سی خون ناقابل

ایسنا/قزوین سال ها تحقیق و پژوهش دانشمندان نشان می دهد که خون بندناف مملو از سلول های بنیادی است و می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر باشد. اگر موضوع سلامت برای شما نیز اهمیت دارد، می توانید در این روایت همراهمان باشید تا بدانید ذخیره خون بندناف برای درمان بیماری های لاعلاج چقدر تأثیرگذار است.

«هر کدوم از ما یه داستانی توی زندگیمون داریم؛ داستان زندگی منم، از وسط شیطنت ها و روزمرگی های کودکیم شروع میشه. همه چی خیلی خوب و قشنگ بود تا اینکه اون روز توی پارک، وقتی داشتم با بابا گرگم به هوا بازی می کردم، یهو بدنم ضعف کرد و تا چشامو باز کردم دیدم، بابا و مامان رو تخت بیمارستان، بالای سرم هستند.

دکترا گفته بودن باید چند وقتی مهمونشون باشم. نمیدونم چی شده بود که بابا خیلی به هم ریخته بود. چشمای مامان همش پر اشک بود وقتی ازش می پرسیدم مامان چرا چشات اینجوریه، می گفت تو چشام یه ماهیه که دلش گرفته. ما به خونه برگشتیم اما من اون آدم سابق نبودم؛ همه چی خیلی عجیب و غریب بود، بدن درد داشتم؛ همه می گفتن رنگ صورتم مثل گچ سفید شده. حتی موقع شونه کردن، موهام خیلی بیشتر از حد معمول می ریخت! بدنم ضعف داشت، دکترا می گفتن باید مرتب خون بگیرم تا مثل قبل بدنم جون دار بشه و بتونم با دوستام مثل قبل پر انرژی بازی کنم.

روز به روز دردام بیشتر می شد، مامان و بابا همش گریه می کردن و غصه می خوردند. یک روز بابا اومد و گفت می خوایم بریم مشهد. حرم امام رضا خیلی قشنگ بود، مامانم می گفت، اینجا هیچ کسی دست خالی بیرون نمیره؛ راست هم می گفت، آخه من همیشه دوست داشتم یه خواهر و برادر کوچولو داشته باشم. یکی دو هفته بعد که از مشهد برگشته بودیم، مامانم دوباره ناراحت و غمگین بود. مدام با بابام بحث می کرد که من نمیخوامش! اولش فکر می کردم چون من مریض شدم، منو نمی خواد. اما یکم که بیشتر به حرف های دو نفرشون گوش کردم، متوجه شدم صحبت از نخواستن یه نفر دیگه است.

امید! امید برادرمه. وقتی مریض بودم خدا اونو به من و مامان و بابا هدیه داد. مامانم میگه امید معجزه زندگیمونه؛ چون دکترا خون بندنافش رو ذخیره کردن و از سلول های بنیادیش، منو بعد یکی دو سال درمان کردند. حالا بدون درد و ضعف می تونم برم مدرسه و با همکلاسی هام بازی کنم!»

به گزارش ایسنا، این روایتی از نجات جان یک کودک مبتلا به سرطان خون بود. روایتی که می توان آن را گسترش داد و برای کودکانی که حیات حقشان است به کار برد، چه کسی فکرش را می کرد چند سی سی خون ناقابل از بندناف نوزاد که تا چند سال پیش تصور می کردند بدون ارزش است و باید دور ریخته شود، این قدر اهمیت داشته باشد که روزگاری برای خود فرد و یا اطرافیانش معجزه کند و جان چندین نفر را نجات دهد.

«رویان» نام مرکزی است که اقدام به جمع آوری و ذخیره سازی خون بندناف نوزاد می کند، نامش هم زیباست در فرهنگ معین رویان، به معنی روینده تعریف شده است و همانطور که از نامش پیداست، این مرکز می تواند روینده زندگی باشد. تصمیم می گیرم به صورت حضوری به این مجموعه در قزوین بروم و از فرآیند کاری آن ها مطلع شوم؛ آدرسش سه راه خیام، ابتدای کوچه بلاغی است.

وارد مرکز که می شوم، دست راست اولین اتاق، مرکز ذخیره سازی خون بند ناف رویان است. چند نفری در پشت درب اتاق منتظر بستن قرار داد هستند، فرصت را برای مصاحبه مهیا می بینیم.

یکی از مراجعه کنندگان مادر جوان و بارداری است که هفته 35 بارداری را طی می کند. از چشمانش برق شادی می بارد؛ برای گفت وگو به سراغش می روم، با فراغ بال می گوید: پس از 12 سال انتظار برای مادر شدن، عاقبت با درمان و مشاوره های مرکز درمان ناباروری باردار شدم و از طریق همین مجموعه متوجه شدم که می توانم با ذخیره سازی خون بندناف، سلامت آینده فرزندم را تضمین کنم.

وی ادامه می دهد: بعد از سال ها خداوند به من لیاقت مادری داده است و به هیچ شکل راضی نیستم که گزندی به پسرم برسد؛ خوشحالم از نعمت خون بندناف که اگر خدای نکرده در آینده مشکلی برای فرزندم اتفاق بیفتد، با کمک سلول های بنیادی در خون بندناف، برای درمانش امید دارم.

ذخیره سازی خون بندناف با شرایط قسطی

زن و شوهر جوان دیگری نیز از مراجعه کنندگان مجموعه هستند و آمده اند که اطلاعات مربوط به انجام این کار را بگیرند. فاطمه دولتخواه، یکی از اعضای کادر مرکز درمان جهاددانشگاهی که معلوم است کاملاً به موضوع تسلط دارد، شیوه بستن قرارداد و کارهایی را که قبل از نمونه گیری باید انجام بدهند، برایشان توضیح می دهد و اینکه آزمایش ها معمولاً تکرار هم می شوند تا اگر بیماری به صورت نهفته باشد، خود را بروز دهد.

مدیر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی استان قزوین می گوید: خانواده ها می توانند از شرایط اقساطی برای ذخیره سازی خون بند ناف فرزندان خود استفاده کنند به این صورت که ذخیره سازی با اقساط 10 ماهه با وام بانکی بدون سود انجام می شود ضمن اینکه امکان اقساط با چک تا سقف 6 ماه نیز وجود دارد.

وی خاطرنشان می کند: سال ها ماده موجود در بندناف نوزاد که واسطه جنین و مادر برای رساندن اکسیژن و مواد غذایی در طول بارداری است؛ دور ریخته می شد، درحالی که ماده موجود در بندناف نوزاد مملو ازسلول های بنیادین است. این سلول ها پرتوان هستند و در اثر تکثیر پی درپی دچار پیری نمی شوند و به همین دلیل به عنوان جایگزینی قابل اعتماد برای سلول های بنیادی مغز استخوان در درمان بیماری ها می توان از آن ها استفاده کرد.

دولتخواه با اشاره کوتاه به اینکه در حال حاضر خون بندناف تعداد قابل توجهی از بیماری ها را از جمله تالاسمی، سرطان خون و کم خونی تحت درمان قرار می دهد؛ تصریح می کند: امروزه بانک های ذخیره سازی سلول های بنیادی در اغلب کشورهای توسعه یافته جهان وجود دارند و این بانک ها خون بندناف نوزاد را در هنگام تولد به جای دور ریختن، ذخیره می کنند تا در آینده از آن ها برای درمان بیماری های صعب العلاج برای صاحب نمونه یا سایر بیماران استفاده شود؛ بدین منظور والدین نوزاد باید قبل از تولد او اقدام به ثبت نام در بانک خون بندناف کنند.

این کارشناس سلامت توضیح می دهد: با انجام آزمایش های مختلفی که مادر در طول بارداری انجام می دهد و رعایت شیوه نامه ها، در هفته 34 بارداری می تواند این فرآیند انجام شود.

ذخیره سازی خون بند ناف راهی برای درمان بیماری ها

ناخودآگاه ارجاع یک متخصص زنان و زایمان را برای معرفی به جهاددانشگاهی برای ذخیره سازی خون بندناف را می بینم، با پرس وجو مطلع می شوم که پزشکان زنان و زایمان زیادی مادران باردار را به این مرکز ارجاع می دهند؛ دکتر معصومه انبارلویی، متخص زنان و زایمان یکی از مطرح ترین پزشک های قزوینی در تخصص خود است، او یکی از پزشکانی است که ذخیره سازی خون بند ناف را یکی از موثرترین راه ها برای درمان بسیاری از بیماری ها می داند.

وی در گفت وگو با ایسنا اظهار می کند: درمان به واسطه سلول های بنیادی یک شیوه درمانی نوین مؤثر و امیدوارکننده در سراسر دنیاست که برای درمان بیش از 80 نوع بیماری استفاده می شود. بیماری هایی مثل دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های خود ایمن همچون لوپوس و سکته های مغزی، اوتیسم و همچنین پارکینسون و آلزایمر به واسطه سلول های بنیادی قابل درمان است.

این پزشک متخصص بیان می کند: خون بندنافی که ذخیره می شود نه تنها برای خود کودک بلکه برای اطرافیان او نیز  تا 75 درصد می تواند جنبه درمانی داشته باشد، بنابراین به جرأت می توان گفت ذخیره سازی خون بندناف یک بیمه برای سلامت یک خانواده است.

وی ادامه می دهد: در صورتی که بیمار با یک سری بیماری های ژنتیکی سر و کار داشته باشد، بهتر است که برای درمان از خون بندناف خواهر و یا برادرش استفاده شود در نتیجه توصیه می شود برای تمام فرزندان ذخیره سازی شود.

انبارلویی در پایان می گوید: با توجه به اینکه پژوهشگران در حال درمان های بیشتری از طریق سلول های بنیادی هستند، بنابراین کاربرد ذخیره سازی خون بندناف در سال های آتی بیش از پیش احساس می شود و به تمام مادران باردار و همچنین مادرانی که تحت نظر بنده هستند، این اقدام را توصیه می کنم و تعداد زیادی از مادران تحت نظر خود را به جهاد دانشگاهی جهت انجام این کار ارجاع داده ام.

به گزارش ایسنا، ذخیره سازی خون بندناف، یکی از پیشرفت های چشمگیر علم پزشکی است که چون اکسیری در آینده برای درمان بسیاری از بیماری ها، به کار می آید. پدر و مادر می ‎توانند برای آینده فرزند خود چونان هدیه ای خاص، این ذخیره سازی را انجام دهند. اتفاقی که فقط یک بار در طول عمر می توان انجام داد و مانند بیمه ای برای آینده، به آن نگاه کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha