زیروبم افزایش سرمایه «وصنا»

بورس 24: شرکت سرمایه گذاری گروه صنایع بهشر ایران («وصنا»)، زیر مجموعه شرکت توسعه صنایع بهشهر، اخیرا سهامداران را به مجمع عمومی فوق العاده فراخوانده تا در خصوص افزایش سرمایه اسمی از 815 میلیارد تومان به 1.16 همت تصمیم گیری شود.

بورس24 : شرکت سرمایه گذاری گروه صنایع بهشر ایران («وصنا»)، زیر مجموعه شرکت توسعه صنایع بهشهر، اخیرا سهامداران را به مجمع عمومی فوق العاده فراخوانده تا در خصوص افزایش سرمایه اسمی از 815 میلیارد تومان به 1.16 همت تصمیم گیری شود.

قرار است منابع این افزایش سرمایه 42.9% از محل سود انباشته تامین گردد. در کتب مالی، حساب سود انباشته به عنوان یک منبع تامین مالی داخلی شناخته می شود که می تواند منابع جدیدی را وارد فرآیند های عملیاتی و سرمایه گذاری شرکت کند.

 
پرواضح است که چنین پلنی تنها در شرکت هایی که در سنوات گذشته روند سودآوری خود را حفظ کرده اند، قابل اجرا است؛ به عبارت بهتر، هر شرکتی نمی تواند از این مدل افزایش سرمایه (سود انباشته) استفاده کند و به اصطلاح اهالی بازار، افزایش سرمایه از محل سود انباشته برای شرکت های استخوان دار بورس است. سرفصل سود انباشته در چهار افزایش سرمایه اخیر شرکت درگیر بوده است:
 
در ضمن با انتقال منابع از حساب سود انباشته به سرمایه اسمی، از کاهش ارزش پولی این منابع و خروج حجم بالایی از نقدینگی از شرکت جلوگیری خواهد شد!

اگر این منابع در حساب سود انباشته بماند، دو حالت پیش خواهد آمد: یک اینکه در قالب سود نقدی از شرکت خارج شود که خب! نقدینگی عظیمی از شرکت خارج می شود و احتمالا شرکت برای تامین سرمایه در گردش، مجبور به اخذ وام خواهد شد.

حالت دو آن است که سود نقدی تقسیم نشود و خب! در این حالت منابع در حساب سود انباشته رسوب کرده و با توجه به روند نزولی ارزش پول و قدرت خرید، ارزش پولی این منابع نهفته در دل شرکت نیز افت خواهد داشت.

شایان ذکر است که بر اساس مصوبه هیات وزیران، افزایش سرمایه از محل سود انباشته، معافیت نرخ صفر مالیاتی را برای شرکت به همراه خواهد داشت که خب! نوعی تاثیر مثبت بر چرخه نقدینگی شرکت تلقی می شود.

اهداف افزایش سرمایه

-     مهمترین هدف این افزایش سرمایه، رشد ارزش افزوده پرتفوی کوتاه مدت و در نتیجه افزایش رقم سود خالص بیان شده است.
-     دو مفهوم تداوم سودسازی و افزایش نرخ رشد نیز به عنوان دیگر اهداف این پلن عنوان شده اند. مسلما هر چه منابع بیشتری در دسترس تیم مدیریتی باشد، پتانسیل های عملیاتی و سرمایه گذاری شرکت تقویت شده و با ورود به طرح های اقتصادی و ارزنده، در سرفصل سود خالص «وصنا» اعداد جذابی مخابره خواهد شد.

زمینه ساز رشد پایدار سود خالص

بررسی گزارش سود و زیان در دو حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه گویای آن است که در صورت انجام افزایش سرمایه در دوره 1407 یعنی سه سال آینده، رقم سود خالص تقریبا 367 میلیارد تومان بیشتر از حالت عدم انجام افزایش سرمایه خواهد بود! یک تغییر چشمگیر در مهمترین پارامتر بنیادی «وصنا».

با توجه به چشم انداز مثبت بورس، جاماندگی بازار سرمایه از بازار های موازی و قیمت های جذاب سهام ها در بازار، این اقدام امروز «وصنا» یعنی تامین سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در سهام های بنیادی، در سال های آینده ارزش افزوده قابل ملاحظه ای برای سهامداران خواهد ساخت!

از منظر علم بودجه بندی سرمایه ای، انجام این افزایش سرمایه به نفع بیزینس است. با فرض نرخ تنزیل 35%، به شاخص های زیر توجه فرمایید:
-     خالص ارزش فعلی جریانات نقدی آتی (NPV): مثبت 148 میلیارد تومان
-     نرخ بازده داخلی (IRR): مثبت 46.58%
بنابراین اقتصادی بودن طرح از منظر بودجه بندی سرمایه ای تایید شده و مرحله بعدی برای «وصنا»، اخذ موافقت سهامداران در مجمع پیش روی است.

نظرات

captcha