اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: اسلام بیش از هر مکتبی پیروان خود را به علم آموزی تشویق کرده است. در اسلام، دو عنصر ایمان و علم، معیار بزرگی انسان بیان شده است، علم آموزی از فرایض دینی به شمار می آید.
به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه عصر امروز چهارشنبه 28 آذرماه در همایش نکوداشت وحدت حوزه و دانشگاه طی سخنانی در دانشگاه قم، فعالیت علمی فضلای حوزه علمیه و هزاران استاد باورمند به مبانی دینی در دانشگاه ها را سرمایه ای ارزشمند در حرکت به سوی تحقق تمدن نوین اسلامی دانست.
عضو مجلس خبرگان رهبری در این مراسم حوزه علمیه را میراث دار معارف و علوم عمیق اسلامی توصیف کرد و گفت: حوزه یک نهاد علمی است که به برکت تاریخ تمدنی خود که از آن بهره مند هستیم و نباید از این داشته ارزشمند خود غافل شویم. نهاد علمی دیگری به نام دانشگاه نیز در یک قرن گذشته در ایران و سایر کشور های اسلامی پدید آمد که پنجره ما برای دستیابی به پیشرفت های علمی جدید و دانش هایی است که در قرن های اخیر تولید شدند.
وی با اشاره به تأکید اسلام مبنی بر کسب علم و علم آموزی، خاطرنشان کرد: اسلام عزیز بیش از هر مکتبی پیروان خود را به علم آموزی تشویق کرده است. در اسلام، دو عنصر ایمان و علم، معیار بزرگی انسان بیان شده است، علم آموزی از فرایض دینی به شمار می آید.
عضو مجلس خبرگان رهبری، تمدن بزرگ اسلامی را ضرب دست اسلام خواند و اظهار کرد: تمدن درخشان اسلامی که قرن ها پرچمدار علم در جهان بود، ربط چندانی به حکومت ها و خلافت ها ندارد و حاصل تشویقی بود که اسلام نسبت به علم و علم آموزی داشت. همین تشویق ها منجر شد که مسلمانان علوم دیگر تمدن ها را اخذ، ترجمه و توسعه دادند و تمدن علمی بزرگ در جهان اسلام را بنا نهادند.
وی ادامه داد: دانشگاه به عنوان حلقه واسط و پنجره ای به سوی یافته های جدید علمی همیشه مورد تأکید بوده و است. همچنان که تشویق ها و ترغیب های اسلام زمینه ساز شکل گیری تمدن بزرگ اسلامی در عالم شد، به عینه همین رویکرد را در چند دهه گذشته حاکمیت اسلامی در ایران نیز مشاهده می کنیم. حتی مخالفان و معارضان جمهوری اسلامی نیز نمی توانند پیشرفت های علمی کشور در چهل سال گذشته را کتمان کنند و همه آمار ها و اطلاعات گویای پیشرفت علمی قابل تحسینی است که به برکت انقلاب اسلامی در ایران رخ داد.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی، پیشرفت های علمی جمهوری اسلامی ایران را نشان از سرمایه گذاری گسترده در حوزه زیرساخت های علمی کشور دانست و تأکید کرد: در بخش بانوان، جمعیت خواهران ما در دانشگاه ها از حدود 10 الی 15 درصد امروز نزدیک به 60 درصد افزایش یافته است. ما تنها 600 پزشک بانوی متخصص پیش از انقلاب اسلامی داشتیم، اما امروز بیش از 30 هزار بانوی پزشک متخصص در کشور خدمت می کنند. این حقیقت بیانگر آن است هر کجا که اندیشه اسلامی حضور پیدا کند، پیشرفت علمی حاصل خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در سال های قبل از انقلاب، تعداد انگشت شماری مجله ترویجی توسط حوزه علمیه منتشر می شد، اما امروز صد ها نشریه علمی تخصصی از سوی حوزه علمیه انتشار می یابد. البته این دستاورد های علمی بنا بر برخی سیاست ها چندان در مراکز علمی جهان انعکاس نمی یابد. برای مثال در حوزه علوم انسانی، سه سال قبل حوزه علمیه نمایشگاهی برگزار کرد و قریب به 6 هزار اثر تولیدی حوزه علمیه در عرصه علوم انسانی در این نمایشگاه ارائه شد. هم اکنون در تمامی رشته ها و مقاطع علوم انسانی حوزه علمیه منابع ارزشمندی برای ارائه دارد و این سرمایه ای است که حوزه علمیه در این چهل سال بدست آورد.
رئیس جامعه المصطفی حفظ هویت این دو نهاد مهم علمی که یکی ریشه در میراث تاریخی ما دارد و دیگری برخواسته از نیاز به آشنایی با تولیدات جدید دانش در جهان است، اذعان کرد: هرچند در مقایسه با رقیبان تمدنی خود نوپا هستیم، اما باید به خاطر داشت اولا در تمامی رشته ها، متون و منابع تولیدی این چهار دهه موجود و قابل استفاده است و ثانیا آثار تولیدی رقیب تمدنی ما با صد ها سال فرصت، طبیعتا قابل مقایسه با تولیدات یک مجموعه علمی طی چهل سال نیست. هرچند در این حوزه نیز مانند بسیاری از عرصه ها، مسیر قابل قبولی طی شده که محصول مشترک نهاد حوزه و دانشگاه است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}