اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس جمهور جمهوری آذربایجان با بیان اینکه باکو و ایروان هنوز بر سر 2 ماده از معاهده صلح آینده به توافق نرسیده اند، گفت ارمنستان در رقابت تسلیحاتی مقابل باکو شکست خواهد خورد.
به گزارش ایسنا، «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان معتقد است «روسیه و ناتو باید به هر قیمتی از رویارویی مستقیم اجتناب کنند، زیرا درگیری بین آن ها منجر به عواقب فاجعه بار خواهد شد.»
علی اف افزود: «من می خواهم ابراز امیدواری کنم که چنین رویارویی آشکاری بین ناتو و روسیه رخ ندهد. همه متوجه عواقب فاجعه بار چنین درگیری ای برای همه کشورها، به ویژه برای کشورهای هم مرز با منطقه هستند. تصور چنین سناریویی که ناتو و روسیه در یک جنگ داغ با هم روبرو شوند، مانند تصور یک آخرالزمان جهانی است.»
به گفته او، جمهوری آذربایجان آماده است در صورت لزوم به کاهش تنش های روسیه و ناتو کمک کند.
علی اف که با «دیمیتری کیسلیوف» مدیرکل گروه رسانه ای «روسیه امروز» شامل رسانه های اسپوتنیک و ریانووستی گفت وگو می کرد، گفت باکو آماده است در صورت لزوم در کاهش تنش بین روسیه و ناتو مشارکت کند.
مصاحبه علی اف با کیسلیوفارسال تسلیحات فرانسه به ارمنستان
رئیس جمهور آذربایجان همچنین گفت که ارسال تسلیحات تهاجمی فرانسه به ارمنستان یک تهدید عملی برای جمهوری آذربایجان است.
علی اف در این مصاحبه گفت: «سلاح هایی که دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به ارمنستان تحویل داده، سلاح های تهاجمی مرگباری هستند که تهدیدی عملی برای آذربایجان به شمار می روند.»
رئیس جمهور آذربایجان گفت که باکو بارها به ایروان و واشنگتن هشدار داده است که این تدارکات تسلیحاتی را متوقف کنند.
علی اف افزود: «ما بارها به ارمنستان و حامیان آن در وزارت امور خارجه آمریکا اطلاع داده ایم که این کار باید متوقف شود. اما متأسفانه صدای ما شنیده نشد. روند تسلیح ارمنستان با سرعت زیادی در حال انجام است.»
مصاحبه علی اف با کیسلیوفپویایی مثبت در روابط با مسکو و واشنگتن
الهام علی اف در بخش دیگری از گفت وگوی خود تاکید کرد که باکو از توسعه روابط با مسکو خوشحال است و انتظار دارد در سال 2025 پویایی مثبت را حفظ کند.
علی اف گفت: «ما از نحوه توسعه روابط خود خوشحالیم، برای آنها ارزش قائل هستیم. و من مطمئن هستم که این پویایی مثبت در سال آینده هم حفظ خواهد شد.»
باکو همچنین امیدوار است که تغییر در دولت آمریکا منجر به تغییر رهنمودهای ژئوپلیتیکی شود.
الهام علی اف در ادامه گفت: «آذربایجان امیدوار است که تغییر در دولت ایالات متحده تغییری در دستورالعمل های سیاست خارجی این کشور هم ایجاد کند. امیدوارم تغییر دولت آمریکا همچنین تغییری در دستورالعمل های سیاست خارجی باشد. امید به چنین تغییراتی ناشی از تجربه سیاسی دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در اولین دوره ریاست جمهوری او و اظهارات او و تیمش در طول مبارزات انتخاباتی و پس از آن است.»
رئیس جمهور آذربایجان بار دیگر با اشاره به تنش ها بر سر روسیه و جنگ اوکراین گفت: «من معتقدم که واشنگتن، مسکو و سایر پایتخت ها عقل کافی برای اجتناب از چنین سناریوی کابوس آمیزی [درگیری روسیه و ناتو] را خواهند داشت.»
مصاحبه علی اف با کیسلیوفخرید سلاح از روسیه
جمهوری آذربایجان می گوید که قصد دارد از روسیه تسلیحات بخرد، اما این روند به طور موقت به حالت تعلیق درآمده است.
الهام علی اف با اشاره به این مطلب گفت: «آذربایجان قصد دارد به خرید تسلیحات روسی ادامه دهد، اما این روند به دلایل عینی موقتا متوقف شده است. بله آذربایجان قصد خرید دارد، اما باید بگویم که حداقل در سه سال گذشته هیچ قرارداد جدیدی برای خرید تسلیحات روسی امضا نشده است.»
رئیس جمهور آذربایجان گفت عدم وجود موقت قراردادهای جدید با این واقعیت توضیح داده می شود که صنایع دفاعی روسیه برای مصرف کنندگان داخلی کار می کند. علی اف گفت: «ما از نزدیک آخرین تحولات در صنعت دفاع روسیه را رصد می کنیم. ما از قبل برنامه هایی داشتیم، اما آنها را نسبتا اخیرا ارسال کرده ایم.»
مصاحبه علی اف با کیسلیوفافزایش بودجه نظامی با رصد تحرکات ایروان
باکو معتقد است که تحویل تسلیحات غربی به ارمنستان، جمهوری آذربایجان را مجبور به تصویب بودجه نظامی بی سابقه کرده است.
الهام علی اف با اشاره به این نکته گفت، تحویل تسلیحات غربی به ارمنستان، جمهوری آذربایجان را برای پذیرش بودجه نظامی بی سابقه 5 میلیارد دلاری تحت فشار قرار داده است.
او افزود: «بدیهی است که ما باید به اندازه کافی پاسخ دهیم. بودجه دفاعی ما برای سال 2025 به رکورد بالایی خواهد رسید؛ حدود 5 میلیارد دلار. فرانسه، هند و آمریکا پشت تسلیح ارمنستان هستند و واشنگتن نقش خود را با وجود ردیابی هواپیماهای باری ارتش آمریکا در فرودگاه های ارمنستان، رد می کند.
علی اف گفت: «معتقدم که این یک راه مخرب است. اول از همه اینکه، ارمنستان نمی تواند در رقابت تسلیحاتی با ما مقاومت کند. علی رغم اینکه ارمنستان اکثر تسلیحات خود را از غرب به صورت رایگان یا اعتباری دریافت می کند که البته بعد از آن از بین می رود، حتی در این صورت هم آنها در مواجهه با رقابت تسلیحاتی با ما مقاومت نخواهند کرد.»
رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت: «ارمنستان باید درک کند که با وجود حمایت آمریکا و فرانسه، در صورت تحریک جمهوری آذربایجان، هیچکس در میدان به آن کمک نخواهد کرد.»
علی اف گفت: «نتایج جنگ دوم قره باغ و عملیات ضد تروریستی سپتامبر 2023 نباید توسط آنها فراموش شود.»
مصاحبه علی اف با کیسلیوفزیرساخت ناتو در مرز آذربایجان و ارمنستان
از سوی دیگر رئیس جمهور آذربایجان اشاره کرد که زیرساخت ناتو در مرز کشورش و ارمنستان تحت عنوان یک ماموریت ناظر اتحادیه اروپا ایجاد شده است.
علی اف گفت: «تحت پوشش ناظران به اصطلاح اروپایی، زیرساخت ناتو در سمت ارمنی مرز ما ایجاد شده است.»
رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه موضوع ماموریت دیده بانی در سال 2022 با باکو توافق شد، اما تمدید بعدی آن محقق نشد، افزود: «پس از تمدید، این ماموریت بیش از 200 نفر در برنامه گنجانده شدند. علاوه بر این، با پیوستن نمایندگان کانادا به آن، این مأموریت به تدریج به مأموریت ناتو تبدیل شد.»
علی اف همچنین گفت که باکو و ایروان هنوز بر سر 2 ماده از معاهده صلح آینده، در مورد خودداری از دعاوی بین المللی علیه یکدیگر و حضور کشورهای ثالث در مرز، به توافق نرسیده اند.
رئیس جمهور آذربایجان همچنین گفت معاهده صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان با تسلیح همزمان ایروان ناسازگار است.
علی اف گفت: «پیمان صلح و تسلیح همزمان ارمنستان علیه ما، 2 مسیر ناسازگار است. همچنین ارمنستان باید قبل از امضای معاهده صلح با آذربایجان، قانون اساسی خود را اصلاح کند، زیرا حاوی ادعاهای ارضی نسبت به آذربایجان در مورد قره باغ است و همچنین باید با انحلال گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا که برای حل مسئله قره باغ ایجاد شده بود، موافقت کند.»
الهام علی اف همچنین گفت که ارمنستان در حال حاضر عملا از سازمان پیمان امنیت جمعی خارج شده، اما منتظر سیگنالی از سوی ایالات متحده برای خروج قانونی است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}