تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند قرآن است که طی بیش از 40 سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. در جلد شانزدهم به تفسیر آیات 151 تا پایان سوره مبارکه آل عمران پرداخته شده است.
بنا به توصیف قرآن کریم از بهشت، بهشتیان در باغ های پر نعمت الهی بر کرسی های خود می نشینند و از شرابی سر به مُهر به نام رحیق سیراب می شوند. مُهری که بر این شراب نهاده شده از مُشک است و قرآن دسترسی به آن را سزاوار رقابت و مسابقه می داند. این شراب در آمیخته با تسنیم است و تسنیم چشمه ای است که مقربان خدا از آن می نوشند. به نظر علامه طباطبایی بنابر توصیف قرآن کریم چشمه تسنیم از شراب رحیق برتر است، زیرا این شراب به سبب آمیختگی با تسنیم دلپذیر می شود و از طرف دیگر، چون مقربان از تسنیم می نوشند، مرتبه آنان از نیکانی که با شراب رحیق سرمست می شوند والاتر است. اما صرف آمیخته بودن محتوای رحیق با تسنیم و وصف قرآن کریم از این ترکیب، نمی تواند دلیل برتری یکی بر دیگری باشد، مگر آنکه این برتری از طریق بعضی روایات اثبات شود، یا از معنای کلمه مقربان برتری خاصی نسبت به معنای کلمه ابرار به دست آید. تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از 40 سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی
آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. این تفسیر در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی». عنوان «تسنیم» مأخوذ از آیه 27 سوره مبارکه مطففین در قرآن و نام چشمه ای در بهشت است.
شانزدهمین جلد از تفسیر گرانمایه «تسنیم»، تبیین و توضیح آیات یکصد و پنجاه و یکم تا پایان سوره «آل عمران» را به عهده دارد. مفسر ژرف اندیش در این جلد به این مباحث نیز می پردازد: ریشه رعب کافران، شرط نصرت الهی، حکمت امتحان ، تقدم عفو بر مغفرت، پاسخ خداوند به کافران، بهره مؤمنان، نقش رحمت الهی در سیره پیامبر اکرم (ص)، تجلّی توحید افعالی در پیروزی و شکست، حشر خائن و تجسم خیانت، مقام رضوان، بهره مندی مؤمنان از منّت رسالت، منشأ مصیبت ها، همگونی کفر و نفاق، حیات ثمربخش شهید، پاداش استجابت خدا و رسول، توحید موحدان در خشیت، تخویف شیطان، عوامل حزن پیامبر (ص)، املای کافران، تأثیر امتحان در تشخیص خبیث از طیّب، براهین حرمت بخل، خوی استکباری یهودیان، نقض عهد یهودیان، تسلی دل و فرمان استقامت، معنای چشیدن مرگ، آزمون های تکوینی و تشریعی، دو ویژگی علمای سوء، شادمانی های پسندیده و ناپسند، بهره خردمندان از تدبر در آفرینش، ویژگی های اولوا الألباب، امنیت مؤمن عادل از عذاب، راز آمرزش خواهی اولوا الألباب، طلب امنیت از «خزی»، تحقق خواسته های اولوا الألباب، قلمرو غرور و اغترار، مراتب پذیرایی از پرهیزگاران، رعایت عدل و انصاف، مصابره و مرابطه در تحلیل ادبی مفسران و... تفسیر «تسنیم» در تفسیر هر آیه چهار مرحله را در نظر دارد: گزیده تفسیر، تفسیر آیه (مفردات)، اشارات و لطایف و بحث روایی که شاخصه ممتاز این تفسیر است. سرانجام و پس از انجام نگارش 80 جلد از تفسیر «تسنیم» اسفندماه سال جاری در همایش بین المللی «تفسیر تسنیم» این گنجینه نورانی به روی اهل معرفت و قرآن گشوده خواهد شد. ایکنا به انگیزه آشنایی بیشتر اهالی قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز یک چشمه نورانی از این تفسیر را در «
نسیم تسنیم» به روی مخاطبان گرامی خود می گشاید. انتهای پیام
{{name}}
{{content}}