ایران موفق به ساخت "میکروسکوپ مجازی تعاملی" شد

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان اظهار کرد: با راه اندازی سامانه هوشمند کمک تشخیصی مبتنی بر لام دیجیتال، متخصصان داخلی و خارجی در 27 حوزه تخصصی پاتولوژی به تبادل نظر می پردازند.

خبرگزاری تسنیم، شرکت دانش بنیان «پرتو نور آسمان» که در سالن میلاد A نمایشگاه مستقر است، توانسته در کنار تولید سامانه اسکنر لام میکروسکوپی، سامانه ای هوشمند با عنوان «میکروسکوپ مجازی تعاملی» راه اندازی کند که به متخصصان پاتولوژی در 27 حوزه تخصصی خدمات مشاوره ارائه می دهد.

محمدجواد زمانی؛ مدیرعامل این شرکت، در تشریح دستاوردهای این شرکت اظهار کرد: حوزه اصلی فعالیت ما تله پاتولوژی و اسکن نمونه های میکروسکوپی است. اسکن نمونه های میکروسکوپی در حوزه هایی نظیر متالورژی، زمین شناسی و سایر حوزه هایی که با میکروسکوپ سروکار دارند، کاربرد دارد. اما عمده تمرکز ما در تله پاتولوژی است که امکان اسکن کامل نمونه ها و تولید لام دیجیتال را فراهم می کند. این لام دیجیتال سپس از طریق بستر آنلاین برای متخصصان ارسال می شود تا با نظر جمعی، تشخیص نهایی به عنوان گزارش به پزشک جراح ارائه شود.

وی افزود: در کنار سامانه اسکنر لام میکروسکوپی، سامانه میکروسکوپ مجازی تعاملی نیز طراحی و راه اندازی شده است که در آن متخصصان پاتولوژی از سراسر دنیا حضور دارند و از قابلیت های این سامانه برای تبادل نظر استفاده می کنند. براساس الگوریتم های طراحی شده، لام ها به متخصصان هر حوزه ارسال می شود و آن ها می توانند از فرآیند تله پاتولوژی بهره مند شوند.

زمانی با اشاره به مزیت های این سامانه گفت: یکی از مزایای ما این است که توانسته ایم هزینه ها را کاهش دهیم. متخصصان با استفاده از میکروسکوپ های موجود خود می توانند لام دیجیتال تولید کنند. این سامانه، با وجود مشابه خارجی، نمونه داخلی نداشته و کاملاً بومی سازی شده است.

همکاری بیش از 25 شرکت دانش بنیان در پروژه تولید قطار ملی

وی افزود: سامانه هوشمند کمک تشخیصی ما نیز که مبتنی بر الگوریتم های پیشرفته و هوش مصنوعی است، از نظر توزیع لام ها و نمونه ها در بین متخصصان، مشابه خارجی ندارد. این سامانه به صورت ابری طراحی شده و مانند یک شبکه اجتماعی ویژه متخصصان پاتولوژی عمل می کند. متخصصان عضو سامانه می شوند، نمونه های خود را به اشتراک می گذارند، توضیحات لازم را می نویسند و سامانه براساس الگوریتم ها، نمونه ها را برای متخصصان مرتبط ارسال می کند. سپس این متخصصان در سامانه به تبادل نظر می پردازند تا به نتیجه ای مطمئن برسند و گزارش نهایی را ارائه کنند.

مدیرعامل پرتو نور آسمان ادامه داد: در حال حاضر، متخصصانی از کشورهای هند و عراق عضو این سامانه هستند و از امکانات آن استفاده می کنند. این سامانه تاکنون نزدیک به 900 عضو دارد که حدود 200 نفر از اساتید مطرح پاتولوژی در داخل کشور و حدود 90 نفر از پاتولوژیست های عراق، از اعضای فعال آن هستند.

زمانی در پایان با اشاره به اهمیت نمایشگاه ایران ساخت گفت: این نمایشگاه فرصتی مناسب برای نمایش دستاوردها و توانمندی های کشور است. حضور مسئولان دولتی در این نمایشگاه ها می تواند به رونق و توسعه بیشتر این دستاوردها کمک کند.

دوازدهمین دوره نمایشگاه ایران ساخت و بیست وپنجمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار از 23 تا 26 آذرماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha