تاریخ نگار معاصر:

شهید آیت الله دستغیب عرفان و اخلاق را مردمی کرد

ایسنا/گلستان تاریخ نگار معاصر شهید آیت الله سید عبدالحسین دستغیب را از بزرگ ترین عالمان شیعه توصیف می کند که با زبانی ساده و دلنشین، عرفان و اخلاق را از حوزه های تخصصی به میان مردم آورد.

غلامرضا خارکوهی امروز جمعه در گفت وگو با ایسنا درخصوص محاسن و ویژگی های بارز شهید آیت الله سید عبدالحسین دستغیب گفت: ایشان از بزرگ ترین و فعال ترین عالمان شیعه در قرن 19 و 20 بودند و نقش مهمی در هدایت مذهبی و سیاسی مردم، به ویژه اهالی شیراز و استان فارس، داشتند.

وی با بیان اینکه آیت الله دستغیب با سخنرانی ها و جلسات مذهبی خود مفاهیم عرفانی و اخلاقی را با استناد به قرآن و احادیث به زبانی ساده برای مخاطبان تبیین می کرد، ادامه داد: این شیوه سبب می شد که مردم با دل و جان سخنانش را بپذیرند و به راه صالحان هدایت شوند.

تاریخنگار معاصر با تاکید بر اینکه بزرگ ترین هنر شهید دستغیب مردمی کردن عرفان و اخلاق بود، تصریح کرد: او با ادبیاتی ساده و متناسب با شرایط روز مفاهیم عمیق را برای عموم مردم بیان می کرد همچنین سخنان او به حدی اثرگذار بود که بسیاری را متحول می کرد.

خارکوهی با اشاره به اینکه شهید دستغیب علاوه بر هدایت معنوی مردم به پرسش ها و شبهات مذهبی آنان نیز با خوشرویی پاسخ می داد، اذعان کرد: این رویکرد باعث جذب بیشتر مردم به ایشان می شد.

وی با بیان اینکه ایشان با زندگی ساده و بی تکلف خود نمونه یک عالم دینی مردمی بود، ادامه داد: او به مردم دروغ نمی گفت، دنبال ثروت اندوزی نبود و در عین حال با احترامی عمیق و دوستانه با آنان تعامل می کرد.

تاریخنگار معاصر با اشاره به اینکه شیراز مرکز فعالیت های آیت الله دستغیب بود، اما آثار او از جمله نوارهای سخنرانی و کتاب هایش به سراسر کشور ارسال می شد، خاطرنشان کرد: کتاب های او همچون بهشت جاودان در جلسات مذهبی تدریس می شدند و تأثیر عمیقی بر روح و جان خوانندگان داشتند.

خارکوهی با بیان اینکه شهید دستغیب بیش از 30 اثر تألیف کرده است که هرکدام عصاره درس ها و سخنرانی هایش بودند، توضیح داد: برخی از آثار او با تیراژ میلیونی چاپ شده اند و تفاوت محسوسی با دیگر آثار دینی دارند.

خارکوهی با اشاره به شهادت این عالم بزرگ، تصریح کرد: آیت الله دستغیب با وجود کهولت سن و محبوبیت مردمی، در 20 آذر 1360 توسط سازمان منافقین ترور شد و به شهادت رسید که این جنایت موجی از اندوه و خشم در میان مردم ایجاد کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha