کشت کینوا در قم مورد استقبال قرار گرفت

محمد رضا حاجی رضا روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون خواص کینوا بیان کرد: این گیاه سرشار از پروتیئن و سایر مواد مورد نیاز بدن است و ارزش غذایی بالایی در راستای حفظ سلامت افراد دارد، بنابراین در بازار محصولی پرتقاضا به شمار می آید و تولید آن دارای مزیت اقتصادی است.

محمد رضا حاجی رضا روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون خواص کینوا بیان کرد: این گیاه سرشار از پروتیئن و سایر مواد مورد نیاز بدن است و ارزش غذایی بالایی در راستای حفظ سلامت افراد دارد، بنابراین در بازار محصولی پرتقاضا به شمار می آید و تولید آن دارای مزیت اقتصادی است.

وی افزود: در سه سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی بر اساس برنامه الگوی کشت استان استفاده از اقلام گیاهی پربازده و متناسب با شرایط آب وهوایی قم را در دستور کار خود قرار داده است که در همین رابطه کشت گیاه کینوا با همکاری کشاورزان در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: اکنون برخی از کشاورزان نمونه استان که در زمینه کشت کینوا فعالیت می کنند، تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری این محصول را نیز در مزرعه خود در اختیار دارند و این کار موجب افزایش سوددهی تولید کینوا در قم شده است.

گیاه کینوا قدمتی پنج هزار ساله دارد و بسیار سبک تر و خوش هضم تر از دانه هایی چون برنج است و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب 2، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است. کینوا سرشار از مواد پروتئینی است ولی مقدار کالری خیلی کمی دارد.

کینوا از دسته گیاهان دارویی نیز هست و علاوه بر دانه از برگ تازه این گیاه هم به عنوان سبزی خوردن و یا به صورت پخته استفاده می شود.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش 6 درصد از ارزش افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین 50 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از 850 هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه ای است.

بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می دهند به نحوی که کشاورزی به تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

نظرات

captcha