اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، سید محمد رستگاری، روز سه شنبه در جمع خبرنگاران به تشریح رویدادهای گردشگری پیش رو پرداخت و افزود: در دی ماه جشنواره هایی از جمله عسل بنادکوک دیزه، زردک خرانق، خوراک های سنتی و نمایشگاه سلامت با رویکرد گردشگری سلامت برگزار خواهد شد، در بهمن ماه، جشنواره راه ادویه و جشنواره مهدویت با رویکرد گردشگری در برنامه قرار دارد، همچنین در اسفندماه با توجه به تقارن با ماه رمضان، رویدادهایی با محوریت مساجد برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، سید محمد رستگاری، روز سه شنبه در جمع خبرنگاران به تشریح رویدادهای گردشگری پیش رو پرداخت و افزود: در دی ماه جشنواره هایی از جمله عسل بنادکوک دیزه، زردک خرانق، خوراک های سنتی و نمایشگاه سلامت با رویکرد گردشگری سلامت برگزار خواهد شد، در بهمن ماه، جشنواره راه ادویه و جشنواره مهدویت با رویکرد گردشگری در برنامه قرار دارد، همچنین در اسفندماه با توجه به تقارن با ماه رمضان، رویدادهایی با محوریت مساجد برگزار می شود.
وی با اشاره به تلاش برای ثبت جهانی مساجد ایران در یونسکو اظهار داشت: پرونده ثبت جهانی مساجد ایران در یونسکو باز شده و امیدواریم تعدادی از مساجد تاریخی ایران، از جمله آثار ارزشمند یزد، در این فهرست به ثبت برسند.
رستگاری همچنین به احیای مثلث طلایی گردشگری ایران شامل استان های یزد، اصفهان و فارس اشاره کرد و گفت: این طرح که در سال های گذشته مطرح شده بود در هفته های اخیر با پیگیری استانداران و شهرداران این سه استان مجدداً احیا و تفاهم نامه ای بین سه استان امضا شده که امیدواریم به توسعه ارتباطات بین بخشی و ارتقای گردشگری در این سه استان کمک کند.
حال گردشگری یزد خوب نیست
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان یزد نیز در این نشست با اشاره به چالش های گردشگری در استان گفت: حال گردشگری یزد خوب نیست، به ویژه در روزهای خلوتی حضور گردشگران، این صنعت با مشکلات جدی مواجه است.
مصطفی سپهری، با بیان اینکه ذائقه مردم تغییر کرده و باید بر اساس آن رویداد های گردشگری را تعریف کرد، افزود: به جز مناطق شمالی ایران به دلیل طبیعت سرسبز، سایر مناطق به واسطه اقلیم خشک با استقبال کمتری از سوی گردشگران مواجه هستند، این موضوع در یزد نیز صدق می کند و نیازمند برنامه ریزی دقیق تری هستیم.
وی از تهیه چندین تقویم گردشگری برای استان خبر داد و گفت: در حال برنامه ریزی برای توسعه گردشگری مناطقی از یزد هستیم و تا پایان سال 10 رویداد گردشگری برگزار خواهیم کرد، این رویدادها شامل جشنواره بانوی فهرج، جشنواره یلدا در بافت تاریخی و جشنواره خوراک در باغ دولت آباد است که در این جشنواره طولانی ترین کباب طبخ و میان مردم توزیع می شود.
سپهری با اشاره به لزوم تنوع بخشی به رویدادهای گردشگری تصریح کرد: در تلاشیم با برگزاری رویدادهای متنوع، گردشگران بیشتری را جذب کنیم، همچنین، در حوزه تولید محتوا نیز اقداماتی انجام داده ایم و جایزه بزرگی برای کسانی که محتوای خلاقانه و با بازدید بالا درباره یزد تولید کنند، در نظر گرفته شده است؛ این فراخوان در سطح کشور اعلام شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی یزد در پایان به اهمیت ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد اشاره کرد و گفت: تا پایان سال جاری جشنواره ای در این زمینه برگزار خواهد شد تا توجه بیشتری به این هنر ارزشمند جلب شود.
تمرکز بر تکمیل زنجیره گردشگری
رئیس اداره سرمایه گذاری اداره میراث فرهنگی یزد از اجرای 290 پروژه سرمایه گذاری در حوزه گردشگری این استان خبر داد و گفت: این پروژه ها با اعتباری بالغ بر 300 هزار میلیارد ریال در حال انجام است و تا سال 1405 به بهره برداری خواهند رسید، با اجرای این پروژه ها، 14 هزار و 300 تخت به مجموعه اقامتی استان اضافه می شود.
مژگان گلزار با اشاره به اهمیت اقلیم خاص یزد در صنعت گردشگری افزود: کویر یکی از برندهای گردشگری استان است و زیرساخت های لازم برای تقویت پارک های طبیعت گردی در دست پیگیری است و برای این بخش، اعتبارات ویژه ای نیز در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: اکنون برنامه ای برای جذب سرمایه گذاری جدید در حوزه اقامتگاه ها نداریم و به جای آن، بر تکمیل زنجیره گردشگری تمرکز کرده ایم، همچنین بسته های سرمایه گذاری در حال تدوین هستند که بر اساس آن ها، سرمایه گذاران جدید جذب خواهند شد.
گلزار با اشاره به مشکلات موجود در تأمین مالی گفت: در حوزه تأمین مالی و پرداخت تسهیلات، با مشکلاتی از سوی بانک ها روبه رو هستیم، به همین دلیل استان به سمت استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه حرکت کرده است.
وی از برنامه های آینده استان در حوزه توسعه گردشگری خبر داد و تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه، طرح های خوبی در نظر گرفته شده است، همچنین احیای فرهنگ و مردم شناسی بافت تاریخی و سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر از جمله اولویت های ماست.
گلزار در پایان با بیان جایگاه ویژه یزد در حوزه سرمایه گذاری گردشگری گفت: استان یزد از نظر تعداد پروژه های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری رتبه نخست کشور را دارد و از نظر حجم سرمایه گذاری، در جایگاه ششم قرار گرفته است.
یزد در مسیر ثبت جهانی زیورآلات سنتی
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد از بازدید ارزیابان وزارت میراث فرهنگی از زیورآلات سنتی این استان خبر داد و گفت: در روزهای گذشته میزبان ارزیابان وزارت میراث فرهنگی بودیم و بازدیدهای متعددی از زیورآلات سنتی یزد انجام شد، امیدواریم به زودی یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی به ثبت برسد.
مجید عربی با اشاره به موفقیت یزد در نمایشگاه های اخیر افزود: حضور موفقی در نمایشگاه سوغات و صنایع دستی تهران داشتیم و به گفته وزارت میراث فرهنگی، یزد یکی از بهترین غرفه ها را در میان استان های کشور داشت، پس از این نمایشگاه، نمایشگاه بسته بندی صنایع دستی با حضور 23 هنرمند صنایع دستی دارای بسته بندی در یزد برگزار شد.
وی در ادامه به همگرایی میان بخش های مختلف میراث فرهنگی در یزد اشاره کرد و گفت: متأسفانه در برخی از استان ها نگاه جزیره ای به سه حوزه صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی وجود دارد، اما در یزد شاهد همگرایی و همکاری خوبی بین معاونت های مختلف هستیم، میراث فرهنگی به عنوان ریشه های درخت، گردشگری تنه درخت و صنایع دستی میوه آن است که در کنار یکدیگر می توانند به رشد و توسعه برسند، رشد هر یک از این حوزه ها در گرو پیشرفت دیگری است و امیدواریم این هماهنگی در سطح کشور نیز گسترش یابد.
عربی همچنین از برگزاری جشن شب یلدای صنایع دستی خبر داد و گفت: فردا شب (چهارشنبه شب)، جشن شب یلدای صنایع دستی در سالن آمفی تئاتر اتاق بازرگانی یزد از ساعت 18 تا 20 برگزار خواهد شد، از همه اصحاب رسانه دعوت می کنیم در این مراسم حضور داشته باشند.
مرمت آثار تاریخی یزد با 110 پروژه اضطراری و 80 پروژه استانی
معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل میراث فرهنگی یزد از تخصیص 103 میلیارد تومان اعتبار ملی و استانی برای پروژه های میراث فرهنگی استان در سال مالی 1402 خبر داد و گفت: از این میزان، 420 میلیارد ریال به شهرستان یزد اختصاص یافته است.
محمدرضا فلاحتی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مرمت بناهای تاریخی افزود: در سال جاری، 110 پروژه در قالب مرمت اضطراری و 80 پروژه استانی در سطح استان اجرا شده است، همچنین پروژه های شاخص هر شهرستان معرفی و در شهرستان یزد تمرکز بر مرمت و احیای برخی از مهم ترین آثار تاریخی بوده است.
وی در ادامه گفت: پروژه های شاخص شهرستان یزد شامل مرمت و احیای حصار تاریخی شهر، مرمت بخشی از بازار سنتی یزد در محدوده بازار خان و بازار زرگری، و احیای میدان دروازه دولت در محدوده خیابان شهید ابراهیمی است که در گذشته به عنوان ورودی اصلی شهر شناخته می شد.
فلاحتی همچنین به پیشرفت پروژه موزه بزرگ یزد اشاره کرد و اظهار داشت: مرمت و احیای موزه بزرگ یزد تاکنون 55 درصد پیشرفت داشته است، اما برای تکمیل این پروژه مهم به یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
{{name}}
{{content}}