حمزه زاده مطرح کرد؛

داستان هم سرگرم کننده است هم ارزش های انسانی را به بچه ها میرساند

نویسنده مجموعه «تصمیم های شیرین» گفت: داستان ها نه تنها قابلیت سرگرم کردن کودکان را دارند، بلکه می توانند دنیایی از ارزش های انسانی و فرهنگی را نیز به آن ها انتقال دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آخرین نشست «بهار کتاب» با محوریت معرفی و بررسی مجموعه داستانی «تصمیم های شیرین» با حضور محمد حمزه زاده، نویسنده کتاب و مدیر انتشارات هزاربرگ، سیدسجاد موسوی، مدیر فرهنگسرای خاوران، سمیه عظیمی، مجری کارشناس این نشست و همچنین جمعی از والدین، مربیان و دوستداران ادبیات کودک و نوجوان، در کافه کتاب فرهنگسرای خاوران برگزار شد.

حمزه زاده در ابتدای این نشست گفت: مجموعه پنج جلدی «تصمیم های شیرین» شامل 5 داستان آموزنده با عناوین «حرف های درگوشی»، «یک تصمیم دیگر»، «دزد را بگیرید»، «شیرین لاغر می شود» و «یک چیزی پیدا شده است!» است. این داستان ها با نگاهی به زندگی روزمره طراحی شده اند تا به کودکان در تصمیم گیری های کوچک و بزرگ کمک کنند و آن ها بتوانند مسیر زندگی خود را مدیریت کرده و با انتخاب های آگاهانه تری طی کنند. برخی از کتاب های کودک و نوجوان، کتاب هایی هستند که همه خانواده بتوانند آن را بخوانند. از آنجا که داستان ها به راحتی می توانند پایه گذار گفت وگو در خانواده ها شوند، این کتاب ها به فرصتی برای بهبود ارتباطات و فهم یکدیگر تبدیل می شوند. حضور والدین در حین خواندن داستان ها می تواند کمک کند تا کودکان سوالات خود را مطرح کنند و به بحث و تبادل نظر بپردازند.

داستان، ابزاری قدرتمند برای ایجاد همدلی و فهم متقابل در کودکان

وی بر اهمیت داستان گویی و نقش آن در تربیت اخلاقی و اجتماعی کودکان تأکید کرد و گفت: داستان ها ابزار قدرتمندی برای ایجاد همدلی و فهم متقابل در کودکان هستند. هر شخصیت داستان، نماینده ای از ویژگی های انسانی مختلف است و کودک می تواند با آن ها ارتباط برقرار کند و به تدریج درک عمیق تری از خود و دیگران یابد. البته در این میان، می توان اشاره کرد که با توجه به دنیای دیجیتال و رسانه های امروزی، بازگشت به داستان خوانی و کتابخوانی می تواند راه حلی برای کاهش استفاده از فضای مجازی باشد. داستان ها نه تنها قابلیت سرگرم کردن کودکان را دارند، بلکه می توانند دنیایی از ارزش های انسانی و فرهنگی را نیز به آن ها انتقال دهند. این ارزش ها می توانند از قبیل صداقت، دوستی، همکاری و مسئولیت پذیری باشند که به کودکان کمک می کند تا در اجتماع به بهترین شکل عمل کنند. توصیه من این است که از نویسندگان ایرانی استفاده کنید؛ چراکه آن ها داستان هایی را خلق می کنند که به واسطه فرهنگ مشترک، برای کودکانمان قابل فهم تر و جذاب تر است؛ اگرچه کتاب صوتی نمی تواند جایگزین داستان خوانی پدر ومادران شود.

نویسنده این مجموعه کتاب ، علاوه بر تحلیل محتوا و پیام مجموعه کتاب «تصمیم های شیرین»، با اشاره به نقش بی بدیل داستان گویی در تربیت اخلاقی و فکری کودکان تصریح کرد: داستان ها توانایی دارند نه تنها کودکان، بلکه تمامی اعضای خانواده را درگیر خود کنند. به واسطه این تعامل خانوادگی، کتابخوانی می تواند به عنوان ابزاری کارآمد برای آموزش مفاهیم ارزشمند و سبک زندگی اسلامی به کار گرفته شود.

در ادامه سیدسجاد موسوی، مدیر فرهنگسرای خاوران، با تاکید بر لزوم انتخاب ناشران معتبر و کیفیت محور گفت: انتخاب ناشرانی که به کیفیت و محتوای مناسب آثار در حوزه کودک و نوجوان توجه دارند، می تواند در انتخاب کتاب های مناسب به والدین کمک بسیار بزرگی کند.

وی هدف از برگزاری نشست های «بهار کتاب» را ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای آگاهی عمومی به ویژه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان دانست و تشریح کرد: سلسله نشست های «بهار کتاب» توانست بستر مناسبی برای درک و بهره گیری بیشتر از ظرفیت های کتابخوانی ایجاد کند. امید است که شاهد راه اندازی برنامه های مشابهی باشیم که منجربه گسترش فرهنگ مطالعه و تقویت پیوند میان فرهنگ و خانواده شود.

نظرات

captcha