ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
رئیس جمهور گفت: دولت برای اینکه بتواند در عرصه سیاست خارجی و نظام بین الملل پشتوانه محکمی داشته باشد، ابتدا باید بتواند وفاق ملی را در داخل کشور و در میان مردم تقویت کند.
وی با استقبال از برگزاری جلسات منظم کارشناسی با حضور صاحب نظران و اساتید در همه حوزه ها، ایجاد باور و درک عمیق از مسائل پیچیده کشور را وظیفه اصلی اساتید دانشگاه دانست و گفت: صحبت ها و موضع گیری های کارشناسان و اساتید دانشگاه متکی بر یک باور علمی است و این باور علمی می تواند میانجی آبرومند و دقیقی برای فهم مسائل پیچیده و کلان و ایجاد باور و درک اجتماعی در مردم شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز «وفاق ملی» نقطه اصلی اتکای ما برای حل نه تنها مسائل سیاست خارجی، بلکه تمامی مشکلات گریبان گیر در کشور است، افزود: ما نباید دانسته و یا نادانسته به شکاف اجتماعی و دعواهای سیاسی در جامعه دامن بزنیم. دولت برای اینکه بتواند در عرصه سیاست خارجی و نظام بین الملل پشتوانه محکمی داشته باشد، ابتدا باید بتواند وفاق ملی را در داخل کشور و در میان مردم تقویت کند.
پزشکیان با تاکید بر اینکه حوزه سیاست خارجی بیش از همه موضوعات نیازمند وحدت، انسجام و وفاق ملی است، اظهار داشت: همه جریان های سیاسی در کشور باید بدون ایجاد دعوا و یا متهم کردن یکدیگر به خیانت در یک نقطه مشترک به تفاهم برسند و دولت آن نسخه شفابخش را اجرا کند تا بتوانیم مشکلات مردم و کشور را برطرف کنیم. اگر در کشور ید واحد شویم، آمریکا نمی تواند برای ما مشکل جدی ایجاد کند.
وی انتخاب استانداران قومی را یکی از نمونه های ایجاد «وفاق ملی» در کشور عنوان کرد و گفت: ما برای اولین بار در طول انقلاب اسلامی توانستیم با هدایت مقام معظم رهبری استانداران کرد، بلوچ و عرب را برای استان های کردستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان انتخاب کنیم و اقوام را که یکی از بزرگ ترین سرمایه های ملی کشور است، تقویت کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت از همکاری همه نیروهای توان مندی که بتوانند به کشور کمک کنند، فارغ از اینکه به کدام جریان سیاسی وابستگی دارند، استقبال می کند، اظهار داشت: به دنبال کسانی نیستیم که شرکت ها و صندوق های بازنشستگی در کشور را به یکی از زیان ده ترین بنگاه های مالی تبدیل کرده اند؛ متاسفانه به جای تنبیه و عزل، آنان را تکریم و از جیب ملت به آنها حقوق اضافی پرداخت کرده اند.
پزشکیان با تاکید بر اینکه از هر فردی که ظرفیت ایجاد سوددهی و ارائه راه کار برای خارج کردن بنگاه های مالی و اقتصادی کشور از مشکلاتی همچون زیان دهی و ورشکستگی دارند، حمایت می کنیم، اظهار داشت: برای من مهم نیست که وابستگی جریانی و سیاسی افرادی که می خواهند به کشور خدمت کنند به کجا بازمی گردد. یکی از مشکلات ما این است که با فیلترهای سیاسی و جناحی، مذهبی و غیرمذهبی، کشور را از نیروی متخصص خالی کردیم. هر کسی که طبق سند چشم انداز، قوانین مصرح در قانون اساسی و سیاست های کلی نظام به کشور خدمت کند، نیروی من است و از حضور او در دولت استقبال خواهم کرد.
وی در جمع بندی این بخش از سخنان خود از ارائه پیشنهادی از سوی دولت برای تشکیل شورایی جهت حل مشکلات بنگاه های زیان ده در کشور خبر داد و گفت: در گفتگو با مسئولین بخش های مختلف نظام پیشنهاد دادم شورایی تشکیل شود و با اجماع کسانی که این شرکت ها را به وضعیت امروز رسانده اند و آسیب و ضرر به کشور وارد کرده اند، جای خود را به مدیران و کارشناسان توان مند بدهند. ضرورت تشکیل این شورا از آن جهت است که اگر مدیر ناکارآمدی با وابستگی به جریانی خاصی برکنار شد، دیگر نمی توان دولت را متهم به سیاسی کاری کرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تحریم های ظالمانه آمریکا حتی بر رفتار کشورهای دوست و همسایه ما تاثیر می گذارد و باعث عقب نشینی برخی کشورها از تعهدات گذشته خود می شود، اظهار داشت: ما از اینکه بتوانیم تعهدات گذشته خود را با کشورهای مختلف دنبال و اجرا کنیم استقبال خواهیم کرد؛ اما تحریم های آمریکا در رفتار سایر کشورها که با ما تعهدات اجرایی و عمرانی دارند، غیرقابل کتمان است.
پزشکیان با اشاره به برخی نظرات مطرح شده در جلسه مبنی بر اینکه ایده دولت چهاردهم تعامل با دنیا با پرهیز از تنش و درگیری است، اظهار داشت: حضرت امام علی (ع) در عهدنامه مالک اشتر می فرماید: اگر تو را به صلح دعوت کردند، آن را دفن نکن زیرا صلاح امنیت لشکریان در آرامش است، اما وقتی صلح کردی، از دشمن برحذر باش که مبادا به تو نزدیک شود و غافلگیرت کند.
در ابتدای این دیدار مهدی سنایی مشاور سیاسی رئیس جمهور ضمن خوش آمد به اساتید دانشگاهی، این فرصت را برای دولت مغتنم شمرد و گفت: بهره گیری از نظرات اساتید سیاست خارجی و روابط بین الملل را برای پیشبرد اهداف نظام در زمینه سیاست خارجی ضروری می دانیم؛ تضارب آراء باعث ایجاد راه حل های مناسب و گره گشا در حوزه سیاست خارجی خواهد شد.
وی همچنین از تداوم برگزاری جلسات مشابه با اساتید سایر حوزه ها خبر داد.
در ادامه این جلسه، 17 نفر از اساتید دانشگاه در حوزه سیاست خارجی و روابط بین الملل به بیان دیدگاه ، دغدغه ها و پیشنهادات خود پرداختند.
لزوم بازگشت کشور به روند اصلی جهانی، نگاه واقع بینانه دولت به بریکس و سازمان همکاری های شانگهای، جلوگیری از تحلیل و تخلیه سرمایه ها و ذخایر راهبردی کشور نظیر نیروی انسانی توسعه یافته، تدوین گفتمان و سند راهبردی سیاست خارجی، تشکیل ساز و کارهایی برای هماهنگی در عرصه سیاست خارجی از سوی دولت، ارتباط مستمر دولت با دانشگاهیان، لزوم توجه کل نگر دولت به مسائل سیاست خارجی، توجه به ظرفیت ژئواکونومی ایران، توسعه راهبرد وفاق دولت چهاردهم به عرصه سیاست خارجی در تعامل با سایر نهادهای تصمیم ساز در کشور، دفاع روشن دولت از مواضع خود در حوزه سیاست خارجی، اتصال ایران به زنجیره ارزش جهانی و بهره گیری از پتانسیل کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس از مهم ترین نکات یاد شده در این جلسه بود.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}