علائم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره مسمومیت بر اثر مصرف برنج پخته شده که بیرون از یخچال نگهداری شده است، توضیحاتی داد.

به گزارش مشرق ، گلبن سهراب، با اشاره به اینکه برنج پخته بیرون یخچال به دلیل رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، گفت: در صورت نگهداری در دمای بالای 5 درجه، برنج خیلی زود خراب می شود.

وی افزود: برنج خام می تواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج را می پزیم این اسپورها زنده مانده و در دمای اتاق تبدیل با باکتری می شوند.

سهراب با اشاره به اینکه این باکتری ها در دمای 30 درجه سانتی گراد در عرض 20 دقیقه 2 برابر می شوند، ادامه داد: در نهایت سمی تولید می شود که پس از مصرف برنج مانده فرد دچار اسهال و استفراغ شدید می شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه معمولاً علامت های مسمومیت بین 30 دقیقه تا 6 ساعت بعد از خوردن برنج آلوده دیده می شود، گفت: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم می گویند که معمولاً پس از 24 ساعت برطرف می شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت با برنج، باید برنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتر از پنج 5 درجه سانتی گراد منتقل شود.

سهراب به نقل از پژوهش هایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa) انجام شده است، تاکید کرد: برنج پخته شده را می توان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

نظرات

captcha