آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد امروز، هفتم آذرماه با حضور رئیس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی برگزار شد.
به گزارش ایکنا از خراسان رضوی،
مهدی ایمانی مقدم، رئیس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی، امروز، هفتم آذرماه در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد که در محل دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: نگاه مقام معظم رهبری به جابجایی دولت به مثابه دو امدادی است؛ سرعت کم نمی شود، بلکه نفر قبلی با همدلی پرچم را به نفر بعدی می دهد و در نهایت تیم برنده می شود. وی با بیان اینکه راز و رمز همه تحولات در جامعه دانشگاه ها هستند، افزود: تغییرات و جابجایی اقتضای کار مدیریتی است. دکتر جوان جعفری دارای ویژگی هایی هستند که منشاً تحولات خیلی خوبی در دانشگاه فردوسی خواهد بود. رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه ایشان استاد تمام رشته حقوق و شایسته دانشگاه جامع و پر قدمتی مانند فردوسی است، اظهار کرد: وی در خانواده ای روحانی متولد شده و رشد یافتند و با نگاه تبلیغ معنویت و اخلاق وارد حیطه علم شدند، به اقتضای این، انتظار است که در دوره مدیریت ایشان معنویت، اخلاق و عدالت در دانشگاه توسعه پیدا کند. ایمانی مقدم گفت: بیش از 32 روایت در مذمت قبول مسئولیت وجود دارد، مگر اینکه به قول امام علی(ع) جایی که خدا از علما تعهد گرفته تا حقی را بتوانند در قبول مسئولیت ادا کنند و عامل به عدالت باشند. عدالت یعنی درست دیدن، حضرت علی(ع) می فرماید که «با آغوش باز زیردستان را ببین و تواضع کن، روی گشاده و عشق ورزی به زیردستان داشته باش، همه را یک جور ببین و با عدالت به همه سلام کن، به گونه ای باش تا قدرتمندان طمع نکنند تو را منحرف کنند و محرومین مأیوس از عدالت تو نباشند.» رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی ادامه داد: ویژگی دیگر ایشان گرایش به اصلاح طلبی است، قشنگی کشور به تنوع قومیت و سلیقه است و یک دستی، مقدمه انحراف است. اصلاح طلبی باید معنا شود، اگر واژه خوب معنا نشود، منشأ اختلاف است؛ یک معنای اصلاح طلب، نهایت تفکر براندازی به شیوه نرم است. از دل این تفکر توجیه استفاده ایالات متحده از بمب اتم برمی آید. این تفکر بسیار رادیکال است. همانگونه که یک معنای اصولگرایی افراط گرایی است که از آن طالبان و داعش برمی آید و معنای دیگر اصولگرا به معنای پایبندی به اصول انقلاب است. جوان جعفری رزمنده انقلاب است، از این نظر ایشان اصولگرا است. ایمانی مقدم بیان کرد: معنای دیگر اصلاح طلبی نگرش انتقادی است، به معنای دیدن عیب برای رفع آنکه این معنا اخلاقی و منشأ حرکت است. ایشان قبول مسئولیت در جمهوری اسلامی کردند که به معنای قبول حرکت و تعالی است. یقیناً انتصاب ایشان منشأ خیر و برکات است. جوان جعفری در علوم انسانی تخصص دارد، در انقلاب همیشه وزرا از علوم پایه و فنی بودند که منشأ بسیار حرکت های خوبی بود اما از علوم انسانی وزیر نداشتیم. اینکه مقام وزارت و هم رئیس
دانشگاه فردوسی از حوزه علوم انسانی باشند، امیدواریم تحولات خوبی در علوم انسانی اتفاق افتد و ناظر به علوم انسانی در راستای تحقق جامعه نوین اسلامی باشد. وی ادامه داد: دکتر میرزایی شهرابی و قبل از آن دکتر ضابط هم دلسوزانه و مجاهدانه تلاش کردند. ندیدن زحمات، مصداق ظلم است و باید این همت های بزرگ را تکریم کرد. نفس دولت شهید آیت الله رئیسی تلاش بی وقفه و خدمات بزرگ ایشان است. این مسیر سبب اعتلای ملت ایران اسلامی خواهد بود. در ادامه این مراسم،
سید محمدجواد ساداتی، سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه، اظهار کرد: در جمع خانواده کهن و دیرینه دانشگاه فردوسی مشهد هستم و لازم می دانم از این فرصت استفاده کنم و بر اهمیت نقش همبستگی و وفاق تاکید داشته باشم. وی گفت: باورم این است که دانشگاه ما یک میراث کهن است و تقویت نفس همبستگی در جای جای این دانشگاه قابل رویت و تداوم این حس بسیار باارزش است. دانشگاه ما بیش از هرچیزی خواهان تداوم و تقویت این حس انسجام است. مدیر روابط عمومی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: در سایه وفاق، کنار هم قرار گرفتن و باور کردن هم، تحقق اهداف بنیادی دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگ میسر خواهد شد.
همچنین
محمد جعفر یاحقی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم در آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: «خرد باید و دانش و راستی، که کژی بکوبد در کاستی» دانشگاه، مرکز خردورزی و آموختن از جمیع جهات است. وی افزود: سال های سال وزرا از رشته فنی و مهندسی بوده اند که البته این رشته ها پیشانی کار دانشگاه هستند، اما علوم انسانی معمولاً پنهان ولی کارگردان اصلی است. یاحقی گفت: با حضور وزیر محترم و اکنون سرپرست دانشگاه فردوسی که هر دو دانش آموخته علوم انسانی هستند، افق دیگری به روی فرهنگ ایران باز شده است، نام فردوسی با این عظمت پشتوانه همه علوم انسانی و فعالیت های ما است. فردوسی نام کمی نیست و نباید فقط آن را در نماد قدرت و ستبری بازو شناخت بلکه فردوسی، ستبریِ اندیشه و فکر دارد و این چیزی است که در شاهنامه به عنوان خرد متبلور شده است. عضو پیوسته فرهنگستان علوم ضمن سپاسگزاری از همه کسانی که تا کنون سکان دار دانشگاه فردوسی بودند، گفت: شما سنگر دانشگاه را نگه داشتید و امروز وظیفه همکار جدید ما است که این مسئولیت خطیر را به جای خود برساند. بعد از دانش و خرد ، عدالت و دادگری رکن سوم حکمرانی در شاهنامه است. یاحقی افزود: امیدوارم حضور افراد حقوق دان در وزارتخانه و در دانشگاه فردوسی بتواند عدالت تاریخی را محقق کند. در فرهنگ اسلامی، عدالت یعنی استفاده از هر چیز و هر کس در جای خود است و این می طلبد از هر کسی در جای خود استفاده بهینه شود. زمانی که هر چه در جای خود قرار گیرد از همه نیروها می توان استفاده کرد و اگر چنین شود جناح بندی معنایی ندارد. وی اظهار کرد: اهمیت کار ما این است که افراد عادل و دادگری را بر سر کار می آوریم و انتظار داریم، در جهت پیشبرد اهداف کار کنیم و از همه نیروها، می توانیم در جای خود استفاده کنیم. فردوسی، وارث عظمت فرهنگ درخشان ایرانی و اسلامی است. اگر دانش در دانشگاه باشد از همه آفات محفوظ است، اگر محور اصلی فعالیت دانشگاه رشد دانش و پرورش دانشمند باشد دیگر نیازی به محدودیت نداریم. خواهش دارم دانشگاه را از محدودیت ها آزاد کنیم و درِ آن را به روی مردم باز کنید. دانشگاه برای مردم و از سرمایه مردم ساخته شده است. همه در تکوین دانشگاه حق دارند و دیوارکشی و محدودیت سازی کاری پیش نمی برد. عضو پیوسته فرهنگستان علوم گفت: انتظار ما این است تا هرچیزی را در جای خود استفاده کنند تا حق آن به درستی گذارده شود. اگر از کسی حقی ضایع شده، آن بازگردانده شود. اگر ستمی به استادی و دانشجویی شده است، آن را بازگردانیم. می دانم یک وزیر عادل می تواند این کار را بکند و از دکتر جعفری خواستاریم حق ضایع شده را به عرصه خود برگرداند. دانشگاه عرصه خرد، علم و دانش است و اگر علم داشته باشیم همه بدی ها از ما دور می شود. امیدوارم جناب جوان جعفری مظهر پاک عدالت و دادگری باشد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}