فضای سبز موسسه رازی ریه تنفسی کرج و متعلق به مردم است

ایسنا/البرز معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با اشاره به هزینه کرد 400 میلیارد ریالی برای مراقبت از فضای سبز این مجموعه گفت: در صورت فقدان همبستگی و همدلی در استان با موسسه رازی، به طور قطع، نگهداری و احیاء فضای سبز این موسسه با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، شهرام احمدی روز پنجشنبه هشتم آذرماه در خصوص حفظ و نگهداری فضای سبز موسسه رازی با اشاره به اینکه ماموریت اصلی موسسه رازی تامین و حفظ سلامت انسان و دام است، اما در کنار ماموریت های اجتماعی خود به موضوعات محیط زیست و منابع طبیعی هم می پردازد، گفت: موسسه رازی حدود 80 هکتار مساحت دارد و سالانه حدود 40 میلیارد تومان به طور مستقیم صرف نگهداری و آبیاری فضای سبز و درختان این مجموعه می شود که به غیر از هزینه های غیرمستقیم نگهداری از فضای سبز است.

وی افزود: امسال به دلیل خشکسالی ها با محدودیت شدید منابع آبی مواجه شدیم و با توجه به اینکه ماموریت اصلی موسسه، تولید واکسن است تلاش شد تولید واکسن در اولویت قرار گیرد و در حوزه فضای سبز با تنش شدید آبی درگیر شدیم.
احمدی با اشاره به تدبیرهای اتخاذ شده برای کاهش یا رفع مسئله پیش آمده، گفت: موسسه رازی در گذشته از قنات صوفی آباد سهم آب داشت اما به علت ساخت و سازهای متعدد، برداشت آب از این قنات متوقف شد که در پی احیای این حق آبه از طریق شهرداری و به منظور مدیریت تبعات خشکسالی در پی تامین آب از طریق احیای چاه های موسسه برای بهره برداری بهینه از چاه ها هستیم.
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه رازی، ادامه داد: در خصوص اصلاح الگوی آبیاری نیز طراحی اولیه برای استفاده از آبیاری قطره ای انجام شده و اگر چه به علت محدودیت های موسسه، امکان استفاده از یارانه ها وجود ندارد، برآورد قیمت را انجام داده ایم که پس از برگزاری مناقصه، سال آینده نخستین فاز این عملیات اجرایی خواهد شد.

وی، با اشاره به قدمت 100 ساله موسسه رازی، تصریح کرد: طبیعی است فضای سبز موسسه طی این مدت دچار آفات و بیماری هایی شده اما هر ساله با تجویز کارشناسان زبده و مجرب، با دانش کافی و دارای سوابق خوب کاری و نظارت دقیق بر عملکرد پیمانکار حوزه محیط زیست، آفات درختان کنترل و اقداماتی از جمله هرس و خشکه گیری انجام می شود.

احمدی یادآور شد: به علت تراکم پوشش گیاهی موسسه رازی، در چند سال اخیر مواردی از سقوط درخت در زمان طوفان به علت خشکی و آفت زدگی رخ داده بود که سبب شد خساراتی سنگین به زیرساخت های موسسه وارد شود و مستندات آن موجود است و اگر خدای نکرده این اتفاق به سوانح جانی منجر شود، قابل جبران نخواهد بود.

وی، تاکید کرد: به منظور پیشگیری از وقوع این گونه حوادث و استمرار ماموریت ذاتی موسسه رازی، با استفاده از مشاوره کارشناس مجرب و ذیصلاح که با موسسه رازی همکاری نزدیک و تنگاتنگ دارد، برای مدیریت بهینه این امانت الهی تلاش می کنیم.

معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه رازی، با تاکید بر لزوم مساعدت ارگان های ذیربط برای رفع این مشکل، گفت: با تمام سازمان های استان البرز از جمله استانداری، شورای تامین، آب منطقه، شهرداری، جهاد کشاورزی و … مکاتباتی انجام شده تا به صورت متمرکز و در اسرع وقت کمبود منابع آبی جبران شود.

احمدی با اعلام این که موسسه رازی به ویژه فضای سبز این موسسه که ریه تنفسی شهر کرج محسوب می شود، متعلق به آحاد مردم شهر است، یادآور شد: بودجه های دولتی موسسه رازی بسیار محدود است و بیشتر هزینه ها از محل فعالیت های خود موسسه کسب می شود، به همین علت و با توجه به شرایط پیش رو، در صورت فقدان همبستگی و همدلی در استان با موسسه رازی، به طور قطع، نگهداری و احیاء فضای سبز این موسسه با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات

captcha