اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران با برشمردن مزیت ها و قابلیت های سامانه توثیق الکترونیکی دارایی «ست»، هدف از توسعه این سامانه را تسهیل اعطای تسهیلات خرد و دسترسی مردم اقصی نقاط کشور به خدمات سامانه های خرید غیرحضوری دانست و گفت: برای انجام این توسعه باید نگاه سنتی را کنار بگذاریم.
یاسر مرادی در نشست تحلیلی «توثیق الکترونیکی دارایی» در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت در تشریح این دغدغه ها گفت: انگیزه ایجاد سامانه توثیق الکترونیکی دارایی که از سال گذشته در بانک صادرات ایران با عنوان «ست» معرفی و راه اندازی شده و در جشنواره دکتر نوربخش همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت سال گذشته نیز رتبه اول محصولات برتر را به خود اختصاص داد، این است که دارائی های راکد مردم در حالی بلا استفاده مانده که بسیاری از لند تک ها و سامانه های خرید اقساطی و اعتباری ( BNPL ) ها که می خواهند به صورت غیرحضوری به مردم تسهیلات خرد بدهند، وثیقه کافی در اختیار ندارند و دغدغه نکول این تسهیلات وجود دارد.
وی افزود: اگر قرار است با تجمیع و ادغام شعب و چابک سازی بانک ها به سمت بانکداری دیجیتال و غیرحضوری حرکت کنیم، نمی توان مشتری را برای وثیقه گذاری دوباره راهی شعبه کرد. پس باید تضامین را نیز به صورت الکترونیکی اخذ کنیم.
مرادی اظهار کرد: سامانه توثیق الکترونیکی دارایی که از سال گذشته با عنوان «ست» برای تسهیل دریافت تسهیلات غیرحضوری به کار گرفته می شود، از جمله سامانه های پیشرو در نظام بانکی برای تشویق و ترغیب مردم به استفاده از دارایی های راکد قابل توثیق خود برای حل مشکل ضامن است و تجربیات مهمی نیز در این زمینه به دست آمده است.
عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران افزود: این روند با همکاری بیشتر نهادهای امین دارایی برای توثیق دارایی های راکد مردم، سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت. چراکه با وثیقه گذاشتن سیم کارت تلفن همراه، بیمه های عمر و سرمایه گذاری، یا واحدهای صندوق های با درآمد ثابت، ارزش آنها نیز بالاتر می رود. محکم تر شدن قوانین و مقررات و آشنایی بیشتر با مزایای این سامانه نیز برخی مشکلات در محاکم قضایی را نیز به مرور برطرف خواهد کرد.
مرادی در تشریح دغدغه دیگر این سامانه با طرح این پرسش که آیا تاکنون کسی توانسته است برای وصول مطالبات نکول تسهیلات پرداخت شده در سامانه های غیرحضوری و توثیق هوشمند و الکترونیکی دارایی، در یک محکمه حقوقی، اجرائیه ثبت کند؟، افزود: برخی دادگاه ها هنوز متأسفانه با این موضوع به صورت سنتی برخورد می کنند و چیزی به عنوان امضای الکترونیک، قراردادهای الکترونیک و مواردی از این دست را کاملا به رسمیت نمی شناسند. قضات هنوز برای رسیدگی به جرائم چک الکترونیک، لاشه فیزیکی چک را مطالبه می کنند در حالی که چک الکترونیک لاشه فیزیکی ندارد بلکه کیو آر کد (QR CODE) 16 رقمی دارد. دیگر اینکه آیا نهادهای امین دارایی مانند بیمه، بورس و صندوق ها، در صورت نکول تسهیلات و پس از صدور دستور فروش دارائی ها به توثیق گذاشته شده، برای وصول مطالبات بانک اقدام به آزادسازی و فروش وثیقه ها می کنند؟ در صورت نوسان قیمت، بسته شدن نماد سهم و مواردی این چنین که امکان فروش وثیقه وجود ندارد، چه سازوکاری برای همکاری با بانک دیده اند؟
وی به دیدگاه حقوقی در خصوص تقدم ایجاد بدهی برای ضمان به عنوان یک عقد تبعی اشاره کرد و نگرانی از برخورد دادگاه ها با آن را مورد توجه قرار داد.
عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران با بیان اینکه برای سهولت پرداخت تسهیلات خرد بهتر است از ظرفیت لندتک ها و اپلیکیشن های پرداخت استفاده کرد و تمرکز این خدمت را از شعب کاهش داد، افزود: حرکت به سمت توسعه بانکداری دیجیتال و خدمات غیرحضوری، افزایش درآمدهای غیرمشاع و کارمزدی را نیز برای بانک ها در پی خواهد داشت.
مرادی با یادآوری اینکه بانک صادرات ایران بیش از 100 درصد سپرده های قرض الحسنه خود را به صورت وام های قرض الحسنه حمایتی به مردم اقصی نقاط کشور پرداخت کرده است، پرداخت تسهیلات خرد را همچنان مهمترین اولویت بانک صادرات ایران برشمرد و راه اندازی و پیشرو بودن این بانک در راه اندازی چکنو به عنوان نخستین چک الکترونیکی نظام بانکی، سفته و برات الکترونیک و سامانه ست برای توثیق الکترونیکی دارایی و تسهیل پرداخت تسهیلات خرد به مردم را خاطرنشان کرد.
{{name}}
{{content}}