اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
جمهوری آذربایجان به خرید جنگنده های نسل پنجم J-10C چین علاقه نشان داده است. کارشناسان نظامی این جنگنده را جایگزین مناسبی برای جنگنده های آمریکایی و اروپایی می دانند و احتمال خرید آن را توسط جمهوری آذربایجان زیاد می دانند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه ای اعلام کرد که اسلام زاده با «چانگ دینگیو»، همتای چینی خود، نیز دیدار کرده است. در این بیانیه آمده است: «در این دیدار، وضعیت فعلی و چشم انداز همکاری های نظامی و فنی-نظامی بین نیروهای هوایی جمهوری آذربایجان و چین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.»
در این بیانیه به علاقه جمهوری آذربایجان به خرید جنگنده های چینی اشاره ای نشده، اما انتشار عکس اسلام زاده در کنار جنگنده «J-10CE» در شبکه های اجتماعی، باعث گمانه زنی هایی درباره علاقه باکو به خرید این جنگنده ها شده است.
جمهوری آذربایجان پیش از این جنگنده های «JF-17» بلاک 3 را که محصول همکاری پاکستان و چین است، سفارش داده و اولین محموله از این جنگنده ها به باکو تحویل داده شده است.
چین به طور فعال در حال بازاریابی برای جنگنده های خود در خاورمیانه است و «J-10C» را به عنوان جایگزینی مناسب برای جنگنده های «F-16» آمریکا، «یوروفایتر تایفون» اروپا و «رافائل» فرانسه معرفی می کند. علاوه بر این، جنگنده های چینی از نظر قیمت نیز رقابتی هستند و قیمت هر فروند از آن ها حدود 40 تا 50 میلیون دلار است.
آیا جمهوری آذربایجان به جنگنده های « J-10C » نیاز دارد؟
«روشن محرم اف»، کارشناس نظامی آذری، در گفتگو با روزنامه «ینی مساوات» گفت که صنعت نظامی چین روز به روز در حال پیشرفت است و تسلیحات ساخت این کشور به هیچ وجه از تسلیحات ساخت کشورهای دیگر با صنایع نظامی قدرتمند عقب نمانده است.
وی افزود: «چین در حال حاضر در میان پنج کشوری قرار دارد که صنایع نظامی خود را با بیشترین سرعت و در همه زمینه ها توسعه می دهند. این کشور تسلیحات نسل جدید، پهپادها، جنگنده ها و دیگر تجهیزات نظامی را تولید می کند و به موفقیت های بزرگی دست یافته است.»
محرم اف با اشاره به حضور «نامیق اسلام زاده»، فرمانده نیروی هوایی آذربایجان، در نمایشگاه هوایی چین و عکس برداری وی در کنار جنگنده «J-10CE» گفت: «حضور اسلام زاده در این نمایشگاه تصادفی نیست. من او را به خوبی می شناسم. او یک متخصص بزرگ در زمینه هوانوردی است و از جوانی تا رسیدن به درجه سرلشکری، دستاوردهای بزرگی در این زمینه داشته است. او یک خلبان عالی با تجربه فراوان است و همه انواع هواپیماها را به خوبی می شناسد. حضور اسلام زاده به عنوان فرمانده نیروی هوایی و دفاع هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در این نمایشگاه، نشان دهنده علاقه آذربایجان به محصولات صنعت نظامی چین، از جمله جنگنده «J-10C» است.»
وی افزود: «چین با همکاری پاکستان، جنگنده های «JF-17» را نیز تولید کرده که با موفقیت آزمایش شده اند.»
آیا « J-10C » از « F-16 » بهتر است؟
در پاسخ به این سؤال که آیا «J-10C» از «F-16» بهتر است، محرم اف گفت: «هر دو جنگنده دارای ویژگی های منحصربه فردی هستند. J-10C یک جنگنده نسل چهارم با قابلیت های بالا است و در برخی زمینه ها مانند مانورپذیری و برد، از F-16 بهتر عمل می کند. اما F-16 نیز یک جنگنده با سابقه و قابل اعتماد است و در برخی زمینه ها مانند تسلیحات و سیستم های الکترونیکی، برتری دارد. انتخاب بین این دو جنگنده بستگی به نیازها و اولویت های هر کشور دارد.»
احتمال خرید جنگنده های « J-10C » توسط جمهوری آذربایجان
«روشن محرم اف»، کارشناس نظامی، درباره احتمال خرید جنگنده های «J-10C» توسط جمهوری آذربایجان گفت: «این جنگنده ها از نظر برد و عملکرد، برای آذربایجان مناسب هستند. آذربایجان اولین محموله از این جنگنده ها را دریافت کرده است. به نظر می رسد که نامیق اسلام زاده، فرمانده نیروی هوایی آذربایجان، به این جنگنده ها علاقه مند است. احتمالاً تصمیم گرفته شده که همه جنبه های مثبت و منفی J-10C برای آذربایجان بررسی شود. در این زمینه، احتمالاً تحقیقاتی انجام خواهد شد. اگر آذربایجان به این نتیجه برسد که خرید این جنگنده ها به صرفه است، ممکن است آن ها را خریداری کند. البته به شرطی که چین این جنگنده ها را برای فروش عرضه کند.»
وی افزود: «می دانید که تسلیحات نسل جدید قبل از عرضه به بازار، ابتدا وارد زرادخانه ارتش کشور تولیدکننده می شوند و پس از تأمین نیازهای ارتش، به سایر کشورها فروخته می شوند. اینکه به کدام کشورها فروخته شود نیز مهم است. تسلیحات نسل جدید به همه کشورها فروخته نمی شوند. جمهوری آذربایجان از جمله کشورهایی است که تسلیحات نسل جدید را خریداری می کند و احتمالاً در آینده J-10C را نیز خریداری خواهد کرد.»
محرم اف در مقایسه J-10C با جنگنده های آمریکایی و اروپایی گفت: «این جنگنده ها از نسل پنجم هستند و به تازگی تولید شده اند، بنابراین اطلاعات کافی برای مقایسه عملکرد آن ها با جنگنده های F-16 آمریکا، یوروفایتر تایفون اروپا و رافائل فرانسه وجود ندارد. اما به طور کلی می توان گفت که با توجه به پیشرفت بزرگ چین در تولید تسلیحات نسل جدید در سال های اخیر، این جنگنده احتمالاً از جنگنده های آمریکایی و اروپایی عقب نخواهد ماند. اما آنچه که قطعی است، این است که قیمت جنگنده های چینی بسیار کمتر از جنگنده های آمریکایی و فرانسوی است.»
این کارشناس نظامی در پایان گفت: «اگر جنگنده های نسل پنجم J-10C چین با موفقیت آزمایش شوند، آذربایجان ممکن است آن ها را خریداری کند.»
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}