هنوز نمی دانیم زاینده رود، از سراب تا پایاب کجا مصرف می شود

مهدی طغیانی پنجشنبه شب، در چهاردهمین همایش هفت نکوداشت اصفهان، در اتاق صنایع و معادن و کشاورزی اصفهان افزود: حکمرانی در موضوع آب شفاف، منجسم، پاسخگو و با مشارکت مردم نبوده است.

مهدی طغیانی پنجشنبه شب، در چهاردهمین همایش هفت نکوداشت اصفهان، در اتاق صنایع و معادن و کشاورزی اصفهان افزود: حکمرانی در موضوع آب شفاف، منجسم، پاسخگو و با مشارکت مردم نبوده است.

این نماینده مردم اصفهان گفت: در چهارسال مسوولیت متفاوت خود، مسائل اصفهان را از نزدیک مشاهده کرده ام و بر این باورم که نوع حکمرانی ما در حوزه آب، محیط زیست، صنعت و... نیازمند تصمیم آگاهانه و نگاه به آینده است.

وی افزود: هر طرح انتقال آب بدون اصلاح حکمرانی آب، محکوم به شکست است و به نتیجه نخواهد رسید.

طغیانی با تاکید بر اینکه با این رویه زاینده رود جریان پیدا نخواهد کرد، اضافه کرد: یکی از کمبودهای زاینده رود قول های داده شده است که به فراموشی سپرده شده اند.

یک کوشنده محیط زیست نیز گفت: اصفهان شهر اثیری(فرا زمینی)، مثالی و شهری متفاوت از شهرهای دیگر است. این خطه را همگان یک شهر بهشتی می دانند اما با این بهشت چه کرده ایم؟ متأسفانه بیش از 2 دهه است که شاهد جریان نداشتن شاهرگ حیاتی این شهر هستیم.

حشمت الله انتخابی افزود: برای بهبود شرایط زیست بوم اصفهان چاره ای جز امید داشتن نیست و اگر بر اثر بی خردی اتفاقی برای بهشت ما افتاده است، اما انسان خردمند می تواند مسائل را حل کند.

وی با بیان اینکه اصفهان باید مردمان متفاوت داشته باشد، تاکید کرد: همه ما در مقابل موضوع زاینده رود، زیست بوم و آلودگی هوا مسوول هستیم.

همچنین عضو هیئت علمی دانشکده عمران و ژئوتکنیک دانشگاه نجف آباد در آیین نکوداشت اصفهان گفت: فرونشست در مسجد سید، مسجد جامع عباسی و بسیاری بناهای دیگر بسیار ناراحت کننده است و باید گفت در پاسداری از میراث فرهنگی این شهر کوتاهی کرده ایم.

بهرام نادی افزود: فرونشست از اُفت آب های زیرِ زمین به وجود می آید که حاصل عدم تطابق ورودی و برداشت آب است.

وی تاکید کرد: در این شرایط ما به یک جامعه آگاه نیاز داریم تا بتوانیم توسعه متوازن ایجاد کنیم.

نادی گفت: از سال 1361 تا 1403، مقدار آب زیرزمینی اندازه گیری و بر این اساس 80 متر افت آب های زیرزمینی ثبت شده است.

این متخصص ژئوتکنیک افزود: این درحالی است که از زمان ناصر خسرو تا سال 1350، سطح آب های زیرزمینی را ثابت نگه داشته شده بود، اما امروز با افت شدید آن روبه رو هستیم.

نادی گفت: میزان مصرف آب زیرزمینی در بخش کشاورزی به طور تقریبی 90 درصد و 10 درصد از آن در حوزه صنعت و شرب است و این نشان می دهد که نیازمند یک نگرش کلان و اقتصادی هستیم.

نظرات

captcha