رونمایی متفاوت هنری با رنگ و لعاب حسینی و فاطمی

به گزارش خبرنگار ایرنا، به طور معمول رونمایی از آثار هنری با برنامه های شاد و مفرح همراه است اما در رونمایی از تابلو نقاشی یاقوت سرخ با موضوع پیراهن خونین امام حسین(ع) در فضایی فاطمی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به طور معمول رونمایی از آثار هنری با برنامه های شاد و مفرح همراه است اما در رونمایی از تابلو نقاشی یاقوت سرخ با موضوع پیراهن خونین امام حسین(ع) در فضایی فاطمی برگزار شد.

این رونمایی در فضایی آکنده از حال و هوای فاطمیه در تکیه هنر حوزه هنری استان ایلام با حضور جمعی از هنرمندان برگزار شد.

تکیه سیاه پوش شده، پذیرایی با خوارکی هایی چون خرما، چای و حلوا که از اقلام مرسوم پذیرایی در مراسم عزا هستند، حال و هوای خاصی به این محفل بخشیده بود.

موسیقی که در پیش زمینه مراسم پخش میشد کربلا و زیارت قبره 6 گوشه و ایام اربعین را در ذهن تداعی می کرد.

در این فضای هیأتی که با عزاداری برای دخت نبی و فرزندش مظلوم جلوه ای معنوی پیدا کرده بود، رونمایی از تابلو نقاشی یاقوت سرخ انجام گرفت.

فضایی که در آن اثر نقاشی یاقوت سرخ رونمایی شد، کاملا متمایز از دیگر آیین های رونمایی مرسوم بود، در این برنامه رونمایی هنری و متناسب با مفهوم تابلو نقاشی یاقوت سرخ، حال و هوای هیأت عزاداری ایام فاطمیه جلوه گر بود.

در این مراسم مدرس و کارگردان نمایش و منتقد آثار هنری اظهار کرد: آثار فاخر هنری در صورتی که درست معرفی شوند ماندگاری و تاثیرگذاری خود را بیشتر نشان می دهند.

وحید اسلامی افزود: آثار هنری اگر مورد تحلیل و نقد کارشناسان و صاحب نظران قرار نگیرند بازخورد و اثربخشی موثری نخواهند داشت.

وی یادآور شد: هنر زبان گویای جامعه است که از نگاه هنرمند جاری و خلق می شود و ایجاز یک هنر تنها به خالق آن تعلق ندارد بلکه آن اثر بعد از معرفی و تحلیل متعلق به عموم مردم خواهد بود.

اسلامی در مورد تابلو نقاشی یاقوت سرخ هم توضیح داد: این نقاشی اثر هنرمند شاخص استان لیلا رشنوادی به فلسفه پیراهن خونین امام حسین(ع) در واقعه عاشورا پرداخته است.

وی بیان کرد: جامعه امروز ما به خلق اینگونه آثار نمادین و دارای پیام نیاز زیادی دارد و جوانان و این نقاشی فاخر باید در اماکن عمومی مانند دانشگاه یا نمایشگاه های هنری در معرض دید و تحلیل قرار بگیرد.

این منتقد هنری ادامه داد: خلق یک اثر هنری توسط هنرمند در واقع تشکیل دهنده بخشی از هویت فرهنگی و اجتماعی جامعه است.

خالق اثر نقاشی یاقوت سرخ یکی از اهداف و برنامه هایی که همواره مد نظر داشت خلق یک اثر ماندگار و در شان عظمت و جایگاه امام حسین(ع) باشد.

لیلا رشنوادی خلق این تابلو را حاصل عنایت حضرت فاطمه(س) و امام حسین(ع) می داند که سرانجام توسل ها و زیارت هاییش نتیجه داد و تابلو یاقوت سرخ متولد شد.

جرقه خلق این تابلو در کنگره بین المللی با موضوع هنرنمایی نمادین هنرمندان رشته های مختلف در مورد پیراهن سیدالشهدا(ع) که با مشارکت 41 کشور اسلامی برگزار شد، در ذهن رشنوادی متبادر شد.

وی برای کشیدن پیراهن خونین امام حسین(ع) مطالعات و بررسی های زیادی انجام داد تا به خلق اثر یاقوت سرخ دست یافت.

طبق روایات و احادیث پیراهن کهنه ای که امام حسین (ع) در روز عاشورا به تن داشت همان پیراهنی است که خداوند به واسطه آن توبه آدم (ع) را قبول و چشمان یعقوب(ع) را بینا کرد و دست به دست بین انبیا و اولیای الهی گشت تا به پیامبر خاتم(ص) و اهل بیتش رسید و امام حسین(ع) در واقعه عاشورا این پیراهن را پوشید و طبق روایات این پیراهن اکنون در نزد مهدی موعود(عج) است.

رشنوادی علت نامگذاری این تابلو را از آن سبب یاقوت سرخ گذاشته که این پیراهن منشأ زمینی ندارد و از آسمان و بهشت آمده و وارثان این لباس از حضرت آدم (ع) تا حضرت حجت(عج) تنها افراد برگزیده و شایسته خداوند بوده اند.

وی رسالت امروز هنرمندان در قبال جوانان و نوجوانان را بسیار مهم می داند و معتقد هنرمندان متعهد با خلق آثار آیینی و مذهبی می توانند مسیری روشن و درست را برای این قشر ترسیم کنند.

کشیدن یک تابلو هنری با ابعاد 2 متر در 2 متر در حالت عادی به چندین ماه زمان نیاز دارد اما با توفیق و عنایت حضرت فاطمه(س) و امام حسین(ع) خلق این اثر هنری در مدت 2 هفته به اتمام رسید.

تابلو نقاشی یاقوت سرخ روی پارچه بوم و با تکنیک رنگ روغن طراحی شده است.

لیلا رشنوادی فرزند زنده یاد ماشاءالله رشنوادی از پیشکسوتان نام آشنا و پیشگامان اولیه حوزه رسانه و خبر در استان ایلام است.

وی تاکنون نمایشگاه های متعددی از آثار نقاشی خود را دایر کرده است.

نظرات

captcha