اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، فعالیت های خیریه و انسان دوستانه این روزها به یکی از ارکان اصلی کمک به نیازمندان تبدیل شده و خیران با دستان پر مهر خود به بسیاری از افرادی که در شرایط سخت زندگی قرار دارند، کمک می کنند.
به گزارش ایرنا، فعالیت های خیریه و انسان دوستانه این روزها به یکی از ارکان اصلی کمک به نیازمندان تبدیل شده و خیران با دستان پر مهر خود به بسیاری از افرادی که در شرایط سخت زندگی قرار دارند، کمک می کنند.
این اقدامات نیکوکارانه معمولا همراه با ثبت و ضبط تصاویر و لحظات انسانی از طرف گیرندگان کمک ها است تا دیگران نیز برای پیوستن به این حرکت های خیرخواهانه تشویق شوند.
زمانی که چنین تصاویری منتشر می شود، مسائل مهمی در خصوص حریم خصوصی و تاثیرات روانی آن برای افراد وجود دارد که کمتر به آن توجه می شود.
یکی از آخرین نمونه ها انتشار تصویری از یک کودک معصومی بود که به دلیل کمبود منابع مالی خانواده اش از کمک یک خیر بهره مند شد و کودک در این تصویر از خَیِر تشکر می کرد اما همین اقدام، واکنش های مختلفی را در گروه های اجتماعی و رسانه ای خراسان شمالی به همراه داشت زیرا که انتشار چنین تصاویری ممکن است پیامدهایی داشته باشد که برای خود فرد و خانواده اش به ویژه در بلندمدت منفی باشد.
این امر به ویژه زمانی نگران کننده می شود که بدانیم افراد تحت حمایت معمولا در شرایطی قرار دارند که هرگونه توجه یا قضاوت عمومی می تواند عزت نفس آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
ما باید این نکته را به خوبی درک کنیم که هر فردی حق دارد تا از حریم خصوصی خود به طور کامل حفاظت کند. چه بسا ممکن است برخی افراد تمایلی به اشتراک گذاشتن لحظات و تصاویر زندگی خود در فضای عمومی نداشته باشند و انتشار تصاویری از آنها حتی با نیت نیک به طور ناخودآگاه احساس ناامنی و آسیب های روحی به آنها وارد می کند.
به ویژه وقتی که در این تصاویر هویت و چهره فرد به وضوح مشخص است، آن فرد ممکن است در معرض قضاوت ها و نظرات منفی قرار گیرد که نه تنها به عزت نفس او آسیب می زند، بلکه ممکن است مشکلات اجتماعی دیگری برای او و خانواده اش به وجود آورد.
کودکان نیازمند، عروسک نیستند
یکی از کارشناسان جامعه شناسی در این خصوص می گوید: چند سالی می شود که در فضای مجازی افراد به اصطلاح خیر با انتشار تصاویر کودکان نیازمند می خواهند نظر هموطنان خیر را جلب کنند.
احسان غفاری مقدم می افزاید: این افراد بدون هیچ ملاحظه ای تصاویر کودکان را استوری و یا پست می کنند تا کمک ها و حتی صدقه های آنان را به فلان خیریه بدهند.
کودکان نیازمند عروسک نیستند که حریم خصوصی و یا کرامت آنها بازیچه برخی افراد و نهادهای خیریه قرار گیرد
وی خاطرنشان می کند: شکی وجود ندارد که کمک به نیازمندان اقدامی پسندیده و والا است اما چگونگی کمک به آنها باید مورد تامل قرار گیرد.
غفاری مقدم تصریح می کند: این کودکان نیازمند عروسک نیستند که حریم خصوصی و یا کرامت آنها بازیچه برخی افراد و نهادهای خیریه قرار گیرد.
وی ادامه می دهد: بالاخره روزی این کودک بزرگ می شود و از اینکه تصاویر کمک به او در شبکه های اجتماعی بازنشر شده، ناراحت و افسرده خواهد شد.
این کارشناسان جامعه شناسی بیان می کند: کودک نیازمند وقتی بزرگ شود با به یاد آوردن آن دوران احساس حقارت خواهد کرد و همواره از اینکه افراد با هویت قبلی او آشنا خواهند شد، ترس دارد.
چگونه از نقض حریم خصوصی جلوگیری کنیم
سرپرست اداره سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این باره می گوید: فعالان اجتماعی، اعضای سازمان های مردم نهاد و خیریه ها برای کمک به نیازمندان از تکنیک های تبلیغاتی و رسانه ای آگاهانه تر استفاده کنند.
مجید پورخیاط می افزاید: یادگیری و به کارگیری این تکنیک ها باید همیشه با توجه به ابعاد انسانی، اخلاقی و اجتماعی باشد.
وی ادامه می دهد: عدم انتشار تصاویر شخصی و استفاده از روش های غیر مستقیم برای معرفی اقدامات خیرخواهانه می تواند به عنوان راه حلی موثر در این زمینه عمل کند، این اقدامات نه تنها به حفظ کرامت انسانی کمک می کند بلکه در عین حال موجب رشد و پیشرفت بیشتر در فعالیت های خیریه و نیکوکاری خواهد شد.
پورخیاط می گوید: بسیاری از افراد تمایل به محفوظ نگه داشتن هویت خود دارند که در این بین می توان داستان های موفقیت و اهدای کمک ها را به صورت گمنام منتشر و از تصاویر غیرمستقیم و نمادین استفاده کرد.
باید داستان های موفقیت و اهدای کمک ها را به صورت گمنام منتشر و از تصاویر غیرمستقیم و نمادین استفاده کرد
وی ادامه می دهد: این رویکرد می تواند به طور همزمان موجب احترام به فرد و خانواده اش و همچنین ایجاد بستری برای مشارکت عمومی در اینگونه اقدامات شود.
سرپرست اداره سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید می کند: هر اقدامی خیری باید با دقت و رعایت اصول اخلاقی و انسانی انجام شود و ضروری است که در تمام فعالیت های رسانه ای و تبلیغاتی خود بیش از پیش به حفظ حریم خصوصی افراد و احترام به کرامت انسانی توجه کنیم.
پورخیاط بیان می کند: رعایت حریم خصوصی افراد نه تنها در راستای بهبود کیفیت خدمات اجتماعی است بلکه باعث می شود که ما به عنوان جامعه ای مسوول در دنیای امروز نقشی مثبت و تأثیرگذار ایفا کنیم.
به گزارش ایرنا، یک شیرخوارگاه و 14 خانه نگهداری کودکان سه تا 18 سال در خراسان شمالی وجود دارد که حدود 220 کودک و نوجوان را زیر پوشش دارد.
{{name}}
{{content}}