اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مشاور فناوری اطلاعات رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: نسل جدید شیوه رفتاری متفاوتی دارد که باید با ابزار های جدید، آنها را در انتخاب هایشان یاری کنیم.
به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدحسن هانی، مشاور فناوری اطلاعات رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز پنجشنبه یکم آذرماه در آیین رونمایی از سامانه پاسخگویی هوشمند به سوالات دینی «دین دان»، دربارهٔ راهکار های هوش مصنوعی در پاسخ گویی گفت: از پنج سال قبل، بکارگیری هوش مصنوعی در برنامه های فناورانه دفتر تبلیغات آغاز و با پشتیبانی مدیریت دفتر تبلیغات اسلامی این کار پیش رفت.
وی افزود: مرکز ملّی، بزرگ ترین مرکز پاسخ گویی به سؤالات شرعی است و نزدیک ترین رصد اجتماعی ما از فضای دینی و مذهبی است، از این رو از همان سال های آغازین فعالیت، استفاده از ابزار های فنّاوری اطلاعات مد نظر بود که اولین هدف از این کار، پاسخ گویی بوده است؛ اما دلایل و اهداف دیگری همچون جریان شناسی و ارائه مشاوره ها نیز در فرایند ما انجام می گیرد.
مشاور رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدیر پروژه هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: در طول سال میلیون ها بار با ما تماس گرفته می شود و در شبکه های اجتماعی نیز که مخاطب بیشتری دارد، فعالیت داریم و امکان بحث های صوتی و تماس های آفلاین و آنلاین برای پاسخ گویی فراهم شده است.
وی با اشاره به چالش های موجود در زمینهٔ پاسخ گویی گفت: ما با یکسری چالش مواجه هستیم؛ مثلاً اینکه نیاز جامعه بیش از توان ماست و در ایام پیک، بیش از پنجاه درصد تماس ها را نمی توانیم پیگیری کنیم.
هانی عنوان کرد: علاوه بر محدودیت های زمانی پاسخ گویی، نسل جدید شیوه کاری دیگری دارد که ما باید با ابزار های جدید، آنها را در اختیار بگیریم.
وی بهبود فرایند های پاسخ گویی را نخستین کار مجموعه در پنج سال قبل اعلام و اذعان کرد: اولین کار ما باید شناسایی محتوای سوال و تخصیص آن به کارشناس باشد، سپس پیداکردن پاسخ توسط کارشناس انجام شود و در نهایت، باید پاسخ ها ارزیابی و برای تحلیل های بعدی در جایی نگهداری شوند.
مشاور فناوری اطلاعات رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار کرد: تکنیک های جدید هوش مصنوعی این امکان را به ما داد که مفهوم سؤال را بهتر درک کنیم و مشابهت یابی انجام دهیم تا زمان جست وجو کاهش یابد.
وی ادامه داد: برای تحلیل و ارزیابی به استخراج کلمات کلیدی نیاز داریم که با تکنیک جدید کلیدواژه ها به سؤال زده می شود و جنسیت سؤال کننده را نیز می توانیم قبل از طرح سؤال، با یک دقت نسبی تشخیص دهیم و این مسئله کمک کننده به پاسخ دهنده است.
هانی بیان کرد: با کمک این سیستم توانستیم سرعت عمل پیدا کنیم و وابستگی کمتری به نیروی انسانی داشته باشیم و در عوض، می توان از این نیروی انسانی آزادشده در بدنهٔ پاسخ گویی استفاده کرد.
وی با اشاره به پروژهٔ دین دان گفت: پروژهٔ امروز که یک سال ونیم پیش کلید خورده، پاسخ گویی هوشمند است که کل فرایند مذکور را بتوانیم با کمک هوش مصنوعی ارائه کنیم.
مدیر پروژهٔ هوش مصنوعی در ادامه تصریح کرد: ارائهٔ مدل های زبانی، یکی از اتفاقات بود که با آن پاسخ گویی هوشمند، با ظهور مدل های زبانی امکان پذیر شد.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در سیستم های زبانی وجود دارد، زبان فارسی است؛ چون این ابزار برای زبان لاتین ساخته شده که اکنون ما سعی در رفع این مشکل داریم.
هانی، دریافت داده های تمیز و معتبر را یکی دیگر از چالش های پاسخ گویی هوشمند دانست و گفت: ما در حوزه های مختلف سؤال و پاسخ داریم که در بعضی حوزه ها مثل فقه وضعیتمان خوب است و در برخی موارد نیز مثل مشاوره ها با چالش روبه رو هستیم.
وی مطرح کرد: تست مدل های زبانی جدید، پردازش صوتی و پاسخ گویی هوشمند به زبان های دیگر را نیز در دستور کار قرار دادیم.
مشاور فناوری اطلاعات رئیس دفتر تبلیغات اسلامی گفت: تحریم ها در اخذ فنّاوری های جدید، یکی از چالش های ما هستند و محدودیت های بودجه ای نیز چالش دیگر ماست.
وی در پایان افزود: مدل های زبانی بومی نیاز است در کشور تهیه شود که این کار تا حدودی انجام گرفته، اما باید ارتقا یابد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}