اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
سه کشور اروپایی برجام، فرانسه، انگلیس و آلمان معروف به تروئیکای اروپایی، درباره نحوه اجرای برجام توسط ایران بیانیه ای مشترک به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کردند.
به گزارش مشرق، در بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی که در تارنمای وزارت خارجه انگلیس منتشر شده است، فرانسه، آلمان و انگلیس بدون اشاره به بدعهدی و عدم رعایت تعهدات برجامی خود و اقدامات سازنده ایران برای بازگشت همه طرفین به میز مذاکره، از گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران با خلوص 60 درصد انتقاد کرده اند.
تروئیکای اروپایی در بیانیه ضدایرانی خود همچنین مدعی شدند که ایران اکنون ذخایر اورانیوم غنی شده خود را 32 برابر حد تعیین شده در برجام گسترش داده است.
این سه کشور در بخش دیگری از بیانیه ادعایی خود اعلام کردند: «ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در گزارش فصلی جاری بیشتر افزایش یافته است. ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود با خلوص 60 درصد را افزایش داده است. اکنون بیش از چهار برابر مقدار قابل توجهی از اورانیوم غنی شده 60 درصدی آژانس بین المللی انرژی اتمی را دارد که آژانس آن را به عنوان مقدار تقریبی مواد هسته ای لازم برای ساخت سلاح هسته ای را تعریف می کند و احتمال ساخت سلاح هسته ای را نمی توان رد کرد.
ادعای تروئیکای اروپایی درحالی است که به اذعان «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، سلاح هسته ای در سیاست ایران جایی ندارد و او آشکارا در نشست خبری روز گذشته خود اعلام کرد: «زمانی که به ایران سفر می کنید، می بینید که بمب هسته ای در سیاست این کشور جایی ندارد و وزیر خارجه ایران (سید عباس عراقچی) به من اعلام کرد که دولت ایران به دنبال ساخت بمب هسته ای نیست.»
با وجود اذعان گروسی به اقدامات سازنده ایران و گسترش همکاری های این کشور با آژانس، سه کشور اروپایی در بخش دیگری از بیانیه خود مدعی کارشکنی ایران در همکاری با آژانس و نحوه بازرسی تأسیسات هسته ای ایران توسط این نهاد بین المللی برای کسب اطمینان درباره «ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران» شدند.
گروسی همچنین در نشست خبری خود اعلام کرد که ایران علاوه بر اتخاذ اقدامات سازنده در راستای محدودسازی ذخایر اورانیوم غنی شده خود با خلوص 60 درصد، درحال بررسی انتصاب چهار بازرس مجرب آژانس است.
با این وجود، تروئیکای اروپایی در بیانیه ضدایرانی خود مدعی شدند: «ایران از حذف نام چند بازرس مجرب آژانس با انگیزه سیاسی خود حمایت می کند، که به طور جدی بر توانایی آژانس برای انجام راستی آزمایی خود در ایران، به ویژه در تأسیسات غنی سازی، تأثیر می گذارد. ایران اکنون پیشنهاد کرده است که "پذیرش تعیین چهار بازرس مجرب دیگر" را در نظر بگیرد. حتی اگر این مسئله به واقعیت تبدیل شود، باز هم به طور کامل مسائل از دست رفته را جبران نمی کند.»
سه کشور اروپایی در بیانیه ادعایی خود اعلام کردند: «در آخرین گزارش مدیرکل آژانس، او به بحث در مورد توقف گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده تا 60 درصد توسط ایران اشاره می کند. اگر ایران غنی سازی اورانیوم را تا خلوص 60 درصد را متوقف کند، این اقدامی خواهد بود که مدت ها به تعویق افتاده است. ایران همچنان ذخایر بسیار زیادی از اورانیوم با غنای بالا و همچنین توانایی از سرگیری غنی سازی تا 60 درصد را در هر مقطعی حفظ خواهد کرد. بنابراین ما از ایران می خواهیم که نه تنها توقف غنی سازی در سطح بالا را پیشنهاد دهد، بلکه فوراً ذخایر اورانیوم غنی شده خود را دفع کند.»
تروئیکای اروپایی در بیانیه مشترک خود افزود: «انتخاب ها و تصمیم های ایران در مورد فعالیت های هسته ای اش منشأ این بحران طولانی مدت است. این ایران است که با خروج بیشتر از تعهدات برجامی خود، این وضعیت را تشدید کرده است. بنابراین ما از ایران می خواهیم که: تشدید اتمی خود را متوقف و اقدامات خود را معکوس کند و از تهدید برای تولید سلاح هسته ای خودداری کند. از ایران می خواهیم به تعهدات برجامی خود بازگردد. بیانیه مشترک مارس 2023 ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی اجرا شود. به آژانس اجازه دهد تجهیزات نظارتی را در صورت درخواست نصب کند. اجرای مجدد و تصویب سریع پروتکل الحاقی آن؛ و تصمیم خود در سپتامبر 2023 مبنی بر عدم انتصاب بازرسان باتجربه را کاملاً معکوس کرد.»
درخواست های تروئیکای اروپایی و تلاش آن ها برای معرفی ایران به عنوان عامل شرایط کنونی درحالی است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از ماه های گذشته فشار به ایران را در دستور کار قرار داده اند و با تفسیری منحصر به خود درخواست همکاری های فراپادمانی و برجامی از ایران دارند که طبعا از سوی ایران پذیرفته نیست. از سویی روابط ایران و آژانس درباره 2 مکان، بازرسان آژانس و درخواست های آژانس برای اعمال اقدامات نظارتی بیشتر، در ماه های اخیر کمتر پیشرفت داشته است.
این در حالی است که برجام در سال هشتم یعنی 2025، سال سرنوشت سازی برای ایران است؛ چرا که 6 قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران در چارچوب قطعنامه 2231 لغو خواهد شد. مقامات ایران تلاش دارند تا فضای همکاری و تعامل به لحاظ فنی و سیاسی با آژانس و اعضای برجام حفظ شود هر چند که توافق هسته ای عملا از سوی 2 طرف اجرا نمی شود.
{{name}}
{{content}}