جمالیان:

اداره کل محیط زیست مطالبه گر اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک باشد

ایسنا/مرکزی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: اداره کل محیط زیست باید در خصوص اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک به صورت جدی از سایر نهادها مثل صمت، منابع طبیعی، شهرداری و صنایع، مطالبه گر باشد.

سید محمد جمالیان، اول آذر در جلسه ای در رابطه با بررسی و تشریح اقدامات صورت گرفته در طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک اظهار کرد: طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک از سال 86 تصویب شده ولی در طول این 18 سال خیلی از موارد طرح اجرایی نشده است.

وی افزود: این درست نیست که یک طرح 18 سال روی زمین بماند و هوا به این صورت آلوده باشد.

جمالیان با بیان اینکه خیلی از مطالعات طرح به درستی انجام نشده است تصریح کرد: یکی از موارد طرح، ایجاد هزار هکتار فضای سبز در سطح شهر اراک بوده که تا الان فقط 240 هکتار ایجاد شده است. متولی اجرا و پیگیری این هزار هکتار، اداره کل منابع طبیعی و شهرداری اراک بوده که بایستی پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه ما برنامه جامعی برای حوزه آب نداریم، گفت: ما آب شرب را به کارخانه می دهیم و پساب را به تالاب میقان می ریزیم که هم منجر به کمبود آب و به هم ریختن اکوسیستم تالاب شده است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک بایستی 30 درصد از محدوده صنایع داخل حریم شهر اراک طی دو سال به فضای سبز تبدیل می شده که تا امروز نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه یکسری از صنایع فضای سبز خود را نیز از بین برده اند.

وی با تاکید بر اینکه اداره کل محیط زیست باید در خصوص اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک به صورت جدی از سایر نهادها مثل صمت، منابع طبیعی، شهرداری و صنایع، مطالبه گر باشد گفت: در شورای عالی نظارت استان، موضوع آلودگی هوای اراک را مطرح کردم و گفتم بعد از 18 سال نتوانستیم آن را اجرا کنیم ولی تا دلتان بخواهد مطالعه کرده ایم.

جمالیان تصریح کرد: اجرای طرح هایی مثل طرح دالان سبز چپقلی و مودر ربطی به طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک ندارد و این چنین کارها را نباید به این طرح ربط دهیم و باید پیگیر موارد مد نظر این طرح باشیم.

وی با تاکید بر اضافه شدن ایستگاه های سنجش آلودگی هوا در شهر اراک گفت: این روزها یکی از انتقادات مردم اراک در فضای مجازی این است که با وجود اینکه هوای شهر آلوده است ولی ایستگاه های سنجش آلودگی، همه چیز را نرمال نشان می دهند که منجر به ایجاد گلایه هایی شده است.

جمالیان تصریح کرد: 16 سال است که فقط همان 5 دستگاه سنجش آلایندگی در اراک فعال است و مقرر شده 5 دستگاه دیگر توسط شهرداری اراک و 4 دستگاه توسط صنایع آلومینیوم، پتروشیمی، پالایشگاه و اکسیر پویان خریداری شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: مقرر شده شهرداری یک دستگاه را طی این ماه خریداری کند، ولی چون رقم خرید آن بالاست باید به هیات وزیران برود و چهار دستگاه مابقی نیز روال قانونی خود را برای خریداری طی کنند.

وی ادامه داد: من به عنوان نماینده مردم، نقش نظارتی دارم و قصد ما این نیست که کارگروهی موازی کارگروه کاهش آلودگی هوا تشکیل دهیم و در کار اجرایی دخالت کنیم. وظیفه ما این است که قوانین را پیگیری کنیم.

جمالیان اضافه کرد: شش ماه است که نماینده مردم هستم ولی هیچ پیشنهاد محیط زیستی از مدیران استان نگرفته ام. ما نباید به صورت جزیره ای عمل کنیم و تا زمانی که در کنار هم برای یک موضوع پبگیری نکنیم مشکلات حل نخواهد شد.

وی تصریح کرد: من این قول را به مردم داده ام که مطالبات آنها را مطالبه کنم و از ظرفیت های قانونی برای پیگیری استفاده می کنم.

انتهای پیام

نظرات

captcha