امکان تسویه بدهی شهرداری ها با ظرفیت مولدسازی

شورای ملی تامین مالی به شهرداری ها اجازه داد برای تسویه مطالبات و بدهی های قطعی شده نسبت به مبادله اراضی و املاک و انواع عوارض قانونی قابل وصول خود اقدام یا با دستگاه ها در ساخت وساز و مولدسازی این زمین ها مشارکت کنند.

خبرگزاری تسنیم، وزارت امور اقتصادی و دارایی با انتشار گزارشی اعلام کرد:  قانون «تامین مالی تولید و زیرساخت ها» مصوب اسفند سال گذشته مجلس شورای اسلامی، در اردیبهشت ماه امسال برای اجرا ابلاغ شد.

این قانون که در 46 ماده تهیه شده و برای تأمین مالی طرح های زیربنایی از قبیل تأمین و انتقال انرژی، تلفن، اینترنت، آب و فاضلاب، احداث خطوط راه آهن، جاده، فرودگاه، بندر، سردخانه، اسکله، پایانه و... همچنین طرح های تولیدی مرتبط با تولید کالا یا خدمات ایرانی در همه بخش های اقتصادی، صندوق های بورسی تأمین مالی، قراردادهای بازخرید (ریپو) و قراردادهای بیع با سررسید معین، همچنین شرکت های تأمین سرمایه، صندوق های تضمین، مؤسسات اعتباری، شرکت های بیمه، شرکت های فاکتورینگ و سایر نهادهای مالی داری مجوز از سازمان بورس یا بانک مرکزی و تأمین مالی خارجی تکالیف و چارچوب های مربوطه را تدوین کرده است.

یکی از پیش بینی های مهم این قانون، نهادسازی است؛ بر اساس این قانون به منظور توسعه و ترویج الگوهای تأمین مالی، هم افزایی نهاده ها و روش های تأمین مالی، تقویت نظارت یکپارچه در تأمین مالی، توسعه دامنه وثایق و تضامین و تقویت نظام سنجش اعتبار «شورای ملی تأمین مالی» به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل می شود.

دیگر اعضای این شورا شامل وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی، یک نفر از بین اعضای کمیسیون اقتصادی و یک نفر از بین اعضای کمیسیون برنامه وبودجه و محاسبات به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر هستند.

رئیس شورا می تواند حسب مورد و به تناسب موضوع از معاونان رئیس جمهور و سایر وزرا با حق رأی برای شرکت در جلسات شورا دعوت کند.

وظایف شورای ملی تأمین مالی چیست؟

ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین نهادهای متولی تأمین مالی در بازارهای پول، سرمایه و بیمه، توسعه الگوهای سرمایه گذاری در طرح های تولیدی و زیربنایی، تقویت نظام سنجش اعتبار با تکمیل پایگاه داده های اعتباری کشور، توسعه و ترویج نهادها و ابزارهای تضمین، توسعه دامنه وثایق قابل قبول نزد نهادهای وثیقه پذیر و تصویب دستورالعمل های لازم، تدوین و تصویب دستورالعمل انتشار وثیقه و اوراق تضمین بر پایه انواع دارایی های قابل توثیق و در نهایت تصویب سایر دستورالعمل های موردنیاز برای تحقق اهداف این ماده از وظایف تعریف شده برای این شورا است.

از زمان ابلاغ این قانون، این شورا تا کنون 7 جلسه برگزار کرده و هر دو هفته یکبار جلسات شورای ملی تأمین مالی به ریاست وزیر اقتصاد برگزار می شود.

تصویب پیش نویس آیین نامه اجرایی نحوه تهاتر مطالبات/ بدهی های دستگاه های اجرایی از/ به شهرداری ها موضوع بند(ب) ماده 36 قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها از آخرین مصوباتی است که این شورا در نشست هفتم خود داشته است.

بر اساس ماده 36 این قانون در راستای مولدسازی اموال به دستگاه های اجرایی اجازه داده می شود بر مبنای قیمت روز کارشناسی از طریق تهاتر معاوضه و یا مشارکت با شهرداری محل یا از طریق فراخوان و در شرایط رقابتی با بخش های غیردولتی (اعم از خصوصی، تعاونی و عمومی) اموال، دارایی ها زمین ها و مستحدثات ملکی خود را مولدسازی نموده و از محل سهم یا درآمدهای حاصل با رعایت ترتیبات قانونی نسبت به اجرای طرح (پروژه)های دارای مجوز قانونی خود یا پرداخت بدهی قطعی شده خود اقدام کنند. این اقدامات باید با تأیید سازمان برنامه وبودجه کشور و اعمال حساب نزد خزانه داری کل کشور انجام شود.

بر مبنای بند ب این ماده، به شهرداری ها اجازه داده می شود برای تسویه مطالبات و بدهی های قطعی شده با دستگاه های اجرایی سازمان تأمین اجتماعی و مؤسسات اعتباری نسبت به مبادله اراضی و املاک و انواع عوارض قانونی قابل وصول خود در چهارچوب آیین نامه ای که ظرف دو ماه به پیشنهاد شورا تهیه می شود و به تصویب هیئت وزیران می رسد، اقدام یا با این دستگاه ها در ساخت وساز و مولدسازی این زمین ها مشارکت کنند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha