تامین مالی بلندمدت را به بازار سرمایه بسپاریم/ امیدواریم به 80 میلیون فعال بورسی برسیم

به گزارش ایرنا از بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت اله صیدی در نشست کاری اعضای اتاق با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه بازار سهام همیشه تلقی خوب و لذت بخشی از اتاق ایران داشته چرا که اتاق بخش واقعی و حقیقی اقتصاد است، افزود: بازارهای مالی بر بخش حقیقی سوار و امکان توسعه و انتقال مالکیت و تشکیل سرمایه را فراهم می کنند.

به گزارش ایرنا از بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت اله صیدی در نشست کاری اعضای اتاق با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه بازار سهام همیشه تلقی خوب و لذت بخشی از اتاق ایران داشته چرا که اتاق بخش واقعی و حقیقی اقتصاد است، افزود: بازارهای مالی بر بخش حقیقی سوار و امکان توسعه و انتقال مالکیت و تشکیل سرمایه را فراهم می کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: با اعضای موثر اتاق تعاملاتی داشته ایم چرا که اقتصاد کشورها از سوی این بخش توسعه و گسترش پیدا می کند.

وی با اشاره به نقش و اهمیت تولید بیان کرد: اگر کشورهای منطقه و یا دیگر کشورها تولید ناخالص داخلی 28 میلیارد دلاری و یا هزار میلیارد دلاری پیدا کرده اند، مربوط به موضوع تولید بوده است.

صیدی، بخشی از فشارهای موجود در اقتصاد کشور را ناشی از تحریم ها و بخش دیگر را مربوط به بهره وری پایین دانست و تصریح کرد: در برنامه 20 ساله قرار بود سالانه رشد اقتصادی هشت درصدی داشته باشیم و در منطقه رتبه اول را بدست آوریم، اما این هدف محقق نشد. همچنین، قرار بود در سال 1404 حائز رتبه اول شویم، در حالی که از نظر اسمی رتبه چهارم اما از نظر شاخص قدرت خرید در رتبه سوم قرار داریم.

وی با بیان اینکه در دهه 70 شانه به شانه کشورهای منطقه پیش رفتیم، افزود: در حال حاضر نرخ تشکیل سرمایه منفی شده و سرمایه گذاری ها پوشش استهلاک را هم نمی دهد از این رو، دغدغه اول کشور، بحث رشد و تشکیل سرمایه است.

وی با اشاره به سهم کم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه گفت: سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه حداکثر یک پنجم بوده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه نهادهای مالی، ناشران و شرکت های بورسی به سازمان معنا می دهند، به دلایل بی اعتمادی و نگرانی سهامداران به بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بخشی از بی اعتماد فعلی ناشی از نااطمینانی ها و برخی دیگر به دلیل موقعیت منطقه و جغرافیایی است اما عامل دیگر، رفتار سیاست گذاران و مجریان سیاسی بوده است.

وی با تاکید بر حساسیت بازارهای مالی تصریح کرد: قیمت اوراق بواسطه نااطمینانی های موجود جابجا می شود و بازار مالی با تصمیم گیری های متفاوت تحت تاثیر قرار می گیرد.

صیدی، رفتار اقتصاد حقیقی را عامل دیگر این نااطمینانی ها دانست و افزود: در صورتی که اطمینان و اعتماد نسبت به بازار سهام وجود نداشته باشد، بازار سرمایه آسیب خواهد دید.

وی با اشاره به اینکه باید تامین مالی کوتاه مدت را به نظام بانکی و تامین مالی بلند مدت را به بازار سرمایه بسپاریم، بیان کرد: رعایت اصول حرفه ای از سوی ناشران اهمیت بسزایی دارد و باعث فعالیت بهینه و سودآوری می شود اما در غیر این صورت شرکت متضرر می شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهارداشت: با توجه به ارزش بورس تهران و میزان مشارکت عامه مردم در معاملات، بازار سرمایه جایگاه خوبی در اقتصاد ایران دارد، بنابراین امید می رود، درآینده ای نزدیک تعداد فعالان بورسی به 80 میلیون نفر افزایش یابد.

صیدی با بیان اینکه رفتار بخش حقیقی بورس را تحت تاثیر قرار داده، گفت: قانون اوراق بهادار استقلال را به رسمیت شناخته است. بخش مهم اما به رفتار افراد بستگی دارد چرا که ساختار بورس مستقل است. در شورای عالی بورس، از حضور شخص رییس اتاق ایران محروم بودیم. استقلال شورای بورس را به گونه ای حفظ کنیم که گویی در مجلس شورای اسلامی نشسته ایم و باید برای رأی گیری نظر بدهیم.

وظیفه ام حفظ استقلال بورس است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در مورد استقلال بورس بسیار معتقدم و قانون اوراق بهادار به این تاکید دارد اما استقلال همیشه امر نسبی است و در بانک مرکزی و سایر بخش ها هم همینطور است.

وی اضافه کرد: ساختار بورس ساختار مستقل است و خواهشمندیم رییس اتاق بازرگانی ایران که از کارآفرینان بزرگ و انسان بزرگ که دست با برکتی دارند در شورای بورس حضور یابند. از وظایف بنده این است که استقلال بورس را حفظ کنم و منافع سهامداران خرد و کلان را حفظ کنم.

صیدی، حمایت از سهامداران خرد را یکی از وظایف سازمان برشمرد و گفت: شرکت ها باید بدرستی کار کنند و شفاف باشند و دخالت دولت نیز باید بازار کاهش یابد.

وی با بیان اینکه حمایت ها و دستورات خوبی از سوی رییس جمهوری برای رونق بازار داده شد، افزود: پوشش ریسک سهامدار خرد و بیمه پیگیری می شود.

صیدی درباره نرخ سود بانکی اظهارداشت: با رییس بانک مرکزی درباره نرخ سود مذاکرات متعددی صورت گرفته و ایشان دید بسیار خوبی نسبت به این قضیه دارند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، بحث کسری بودجه را مهم خواند و گفت: تا زمانی که کسری بودجه دولت کاهش پیدا نکند، نمی توان نرخ سود را افزایش داد چرا که ریشه نرخ سود بالا کسری بودجه است.او درعین حال، کاهش نرخ تورم را برای کاهش نرخ سود ضروری خواند.

صیدی، بحث حاکمیت شرکتی را یکی از برنامه های 17 گانه سازمان بورس دانست و افزود: به دنبال این هستیم تا اعتماد بیشتری به وجود آمده و سرمایه های بیشتری جذب بازار شود. او با بیان اینکه بررسی صلاحیت ها باید سخت گیری بیشتری صورت گیرد، توضیح داد: برای اینکه گرفتار فضای مجازی نشویم، باید فضای بورس را جذاب کنیم. باید جلوی تخلفات گرفته شود و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.

مکاتبه با وزیر نیرو

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه قیمت گذاری و نحوه تولید توزیع برق کاملا دستوری است، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، مکاتباتی با وزیر نیرو برای اصلاح بازار برق و سرمایه گذاری دراین بخش صورت گرفته است.

نظرات

captcha