جشنواره های محلی، نقش کلیدی در ترویج سنت های منطقه دارند

معاون گردشگری آذربایجان شرقی گفت: جشنواره های محلی، نقشی کلیدی در ترویج فرهنگ و سنت های منطقه دارند چرا که این رویدادها بستری برای ارتباط مردم با میراث فرهنگی و جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم می کنند.

خبرگزاری تسنیم از تبریز، علیرضا بایرام زاده ظهر امروز در حاشیه برگزاری سومین جشنواره باقلوای سنتی گوگان با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد، گفت: جشنواره باقلوا فرصتی است تا هویت فرهنگی و غذایی گوگان حفظ شده و به جهانیان معرفی شود و باقلوا به عنوان بخشی از میراث منطقه آذربایجان، جایگاه خود را به عنوان نمادی از شهر گوگان تثبیت کند.

وی در ادامه بر اهمیت حفظ هویت فرهنگی اشاره کرد و گفت: باقلوا نه تنها یک شیرینی سنتی، بلکه بخشی از میراث فرهنگی و هویت غذایی آذربایجان است که لازم است جایگاه آن به عنوان نماد شهر گوگان تثبیت شود. این جشنواره فرصتی است تا این هویت به شکلی شایسته معرفی و حفظ شود.

معاون گردشگری آذربایجان شرقی به اهمیت تعریف و تداوم این رویدادها اشاره کرد و افزود: جشنواره های محلی مانند جشنواره باقلوا، نقشی کلیدی در ترویج فرهنگ و سنت های منطقه دارند و ما در نظر داریم این جشنواره را هر سال گسترده تر و باشکوه تر از سال قبل برگزار کنیم، چرا که این رویدادها بستری برای ارتباط مردم با میراث فرهنگی و جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم می کنند.

بایرام زاده بر نقش بازاریابی و تبلیغات در توسعه اقتصاد محلی اشاره کرد و گفت: برگزاری جشنواره های محلی، علاوه بر بسترسازی مناسب برای معرفی تولیدات و جذب گردشگران داخلی و خارجی، می تواند به رونق بازارهای محلی و تقویت جایگاه گوگان در اقتصاد گردشگری منطقه منجر شود و ظرفیت های این شهر را در سطح وسیع تری به نمایش بگذارد.

به گزارش تسنیم، شهر گوگان از پایگاه های تولید نوعی شیرینی سنتی خوشمزه با نام باقلوا بوده و با بیش از 100 سال قدمت موردپسند بسیاری از افراد جامعه و گردشگران است و به شکل لوزی و از بادام و گردو تهیه می شود و به علت داشتن ترکیبات مختلف مانند هل، گلاب، بادام، گردو و پسته دارای طعم و مزه های متفاوت و فوق العاده ای است.

شیرینی سنتی باقلوای گوگان که بدون افزودنی نگهدارنده از گذشته در تنورهای سنتی منازل تولید می شود به نظر کارشناسان مربوطه دارای ماندگاری بیش از 2 ماه در شرایط عادی و بیش از 6 ماه درون یخچال است.

ارزش و جایگاه شیرینی باقلوای سنتی گوگان در سطح استان به ویژه این شهرستان تا آنجایی است که در سال 1394 با شماره 1188 در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ثبت ملی قرار گرفت و در سال 1400 از نماد شهری باقلوای سنتی گوگان و لوح ثبتی آن به عنوان یکی از میراث های ناملموس استان در این شهرستان رونمایی شد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha