اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
حجت الاسلام شهریاری گفت: بیش از 300 چکیده مقاله از 8 کشور اسلامی به دبیرخانه نخستین کنفرانس بین المللی «کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر» ارسال و 136 مقاله پذیرفته شده است.
به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دبیر این کنفرانس، امروز 21 آبان ماه، در نخستین کنفرانس بین المللی «کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر» که در سالن رودکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، درخصوص تشریح وظایف جهان اسلام در نظم نوین جهانی، اظهار کرد: نظم نوین جهان شاهد وارونگی تاریخ و ظهور قدرت های نوظهور در شرق از جمله چین، هند و روسیه است و غرب در تلاش حفظ سلطه خود در عرصه های نظامی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی با اشاره به وظایف جهان اسلام، بیان کرد: ایران و دولت های اسلامی قوی برای حمایت از ملت های اسلامی در برابر استکبار جهانی، ساخت اقتصاد قوی با مشارکت کشورهای اسلامی و بهره گیری از منابع و فناوری های موجود برای مقابله با سلطه اقتصادی غرب، مقابله با جنگ شناختی غرب با استفاده از علمای اسلام، نخبگان دانشگاهی و اصحاب رسانه برای جلوگیری از تحمیل ارزش های غربی به جوانان است.
دبیر نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های معاصر در جهان اسلام با بیان نقش این چنین کنفرانس هایی، بیان کرد: این کنفرانس در راستای وظیفه سوم، یعنی مقابله با جنگ شناختی غرب، با استفاده از دیپلماسی دانشگاهی به دنبال تقویت وحدت و کرامت انسانی در جهان اسلام است.
شهریاری ادامه داد: در این کنفرانس، کرامت انسانی به عنوان ارزشی مشترک در علوم انسانی و مبنایی برای گفتگوهای بین المللی معرفی می شود. هدف اصلی این کنفرانس، بررسی چالش های پیش روی خانواده های مسلمان در جهان معاصر، به ویژه در مواجهه با ارزش های سکولار و لیبرال و ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با آن و موضوعات مورد بحث آن همچون آسیب های تاخیر در تشکیل خانواده، چالش های ازدواج، طلاق، سقط جنین، حجاب، اخلاق جنسی، تاثیر فضای مجازی بر خانواده، مهاجرت و... تلقی می شود.
وی با بیان اهمیت کرامت انسانی، توضیح داد: کرامت انسانی به عنوان عاملی برای وحدت و همگرایی جهان اسلام و جمع آوری تمام اقوام و مذاهب اسلامی تحت یک چتر معرفی می شود. نقش دانشگاهیان با ایجاد بستری مناسب برای شبکه سازی دانشگاهیان مسلمان جهت مقابله با چالش ها و معرفی ارزش های اسلامی به جهانیان بسیار موثر خواهد بود.
دبیر نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های معاصر در جهان اسلام تصریح کرد: بیش از 300 چکیده مقاله از 8 کشور اسلامی به دبیرخانه این کنفرانس ارسال و 136 مقاله پذیرفته شده است که 10 دانشگاه و پژوهشگاه از عراق و 20 دانشگاه و پژوهشگاه از ایران از حامیان این کنفرانس بودند. همچنین، 16 پیش نشست حضوری و مجازی به زبان عربی و 3 پیش نشست به زبان فارسی پیش از کنفرانس برگزار شد.
شهریاری در پایان کنفرانس به وضعیت غزه و ضرورت کمک به مردم این منطقه اشاره کرد.
حمید عبدجواد محمدالنجدی رئیس دانشگاه اهل بیت علیهم السلام در ادامه اظهار کرد: چنین همایش هایی و به خصوص با موضوع کرامت انسانی، در شبکه های اجتماعی وجود ندارد، درحالی که این همایش شایسته بیشتر از این ها است و امید است آغازی برای فعالیت های بعدی باشد.
وی افزود: شاهد تظاهراتی در کانون دانشگاهی و علمی هستیم، خداوند در قرآن فرموده است، ما به بنی آدم کرامت دادیم و اشاره ای به رنگ و نژاد نشده است. یهود امروز به اشکال مختلف از قبیل قتل، آواره سازی و جلوگیری از امدادرسانی به قربانیان، حقوق انسان پایمال کرده است.
رئیس دانشگاه اهل بیت علیهم السلام گفت: این همایش باید پاسخی به سرسخت ترین دشمنان خدا و اهل ایمان باشد و یهود از مشرکان در درجه عداوت با اهل اسلام شدیدتر هستند. اگر به قرآن مراجعه کنیم متوجه می شویم یهود شدیدترین دشمنان خدا است. یهودیان با جنایات خود، با مخالفت هایی روبه رو شدند، اینان در زمین ویرانی و فساد انجام می دهند و با کشتن سید مقاومت قلب های ما را تکه تکه کردند، همه اینان جز پایمال کردن کرامت انسانی است؟
صدیقه مهدوی کنی استاد دانشگاه امام صادق(ع) نیز در ادامه این کنفرانس، با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که خانواده را بستری برای مودت و رحمت معرفی می کند، بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر، توجه به حقوق و وظایف در خانواده بیشتر از مسائل اخلاقی بوده است.
وی ادامه داد: خانواده به عنوان پایدارترین نهاد بشری، باید بر پایه مودت و رحمت بنا شود و کرامت انسانی اعضای آن حفظ شود. در فرهنگ جامعه، به جای تمرکز بر مبانی اخلاقی، بیشتر به مسائل حقوقی، شروط ضمن عقد و ... توجه شده است.
مهدوی کنی گفت: قانون اساسی بر تسهیل تشکیل زندگی تاکید دارد و باید در فرهنگ جامعه نیز به اخلاق و کرامت انسانی توجه بیشتری شود. همچنین، اخلاق باید به عنوان اصل مقدمی در خانواده در نظر گرفته شود و مقدم بر حقوق باشد. با وجود تلاش برای احقاق حقوق زنان، به نظر می رسد جایگاه آن ها به جای ارتقا، کاهش یافته است. محبت یکی از پایه های اساسی خانواده است که باید مقدم بر حقوق قرار گیرد.
مهدوی کنی در پایان ابراز امیدواری کرد که جامعه دینی بتواند با توجه به آموزه های دینی و با تلاش در زمینه فرهنگ سازی، اخلاق را در خانواده حاکم کرده و محبت را به عنوان پایه اصلی روابط خانوادگی تقویت کند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}