اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به بسته های مراقبتی برنامه پزشکی خانواده در جهت کنترل بیماری های واگیر و غیرواگیر، گفت: مراقبان سلامت در تیم پزشکی خانواده باید در سطح یک خدمات و منازل از بیماری ها پیشگیری کنند؛ وقتی در مسیر کاهش ریسک فاکتورها قرار گیریم، به طور قطع می توانیم کنترل بهتری در حوزه بیماری ها داشته باشیم.
دکتر علیرضا رئیسی در گفت وگو با ایسنا، درباره نقش برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کنترل بیماری ها بویژه بیماری های غیرواگیر مانند دیابت اظهار کرد: فلسفه ایجاد برنامه پزشکی خانواده این است که دسترسی همگانی به خدمات سلامت ایجاد کنیم. پوشش برنامه پزشکی خانواده به نحوی است که یک تیم پزشکی خانواده به عنوان مراقب سلامت برای جمعیتی مشخص درنظر گرفته شود. هنگامی که سخن از مراقبت سخن به میان می آید، بسته های گوناگونی در کانون توجه قرار می گیرند.
تعریف بسته های مراقبتی در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع
وی درباره بسته های مراقبتی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع تصریح کرد: بسته های گوناگون مراقبتی در ارتباط با بیماری های واگیر و غیرواگیر در کانون توجه قرار می گیرد. همچنین در کنار بسته های مراقبتی برای بیماری های واگیر و غیرواگیر، موارد دیگری مانند بارداری و جوانی جمعیت نیز در کانون توجه قرار می گیرد. به دلیل اینکه بسته های مراقبتی متعددی در نظر گرفته می شود، ریسک فاکتورهایی مانند چاقی، دیابت، پرفشاری خون، دخانیات و کم تحرکی در کانون توجه قرار می گیرند.
پیشگیری؛ وظیفه اصلی مراقبان سلامت
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشگیری از وظایف اصلی مراقبان سلامت به حساب می آید، افزود: مراقبان سلامت می بایست در سطح یک و منازل از بیماری ها پیشگیری کنند تا سبب کاهش ریسک فاکتورها شوند. اگر در مسیر کاهش ریسک فاکتورها قرار گیریم، به طور قطع، می توانیم کنترل بهتری در حوزه بیماری های شایعی نظیر دیابت و پرفشاری خون نیز داشته باشیم. رسیدگی به وضعیت بیماری دیابت می تواند در 3 مرحله انجام شود که پیشگیری اولین مرحله است.
شناسایی افراد مبتلا به «پیش دیابت» در مرحله دوم
رئیسی درباره مرحله دوم کنترل دیابت در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع گفت: مرحله دوم در ارتباط با افرادی است که به دیابت مبتلا هستند اما از بیماری خود خبر ندارند. دیابتی هایی که از بیماری خود مطلع نیستند در غربالگری ها شناسایی می شوند. افرادی در مرحله «پیش دیابت» قرار دارند و در غربالگری ها شناسایی می شوند، اقدامات پیشگیرانه می تواند از ابتلای این گروه به دیابت جلوگیری کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره سومین مرحله پزشکی خانواده در ارتباط با بیماری دیابت توضیح داد: افرادی که به دیابت مبتلا می شوند به دو دسته تقسیم می شوند؛ گروهی که نسبت به درمان اقدام می کنند و گروهی دیگر نیز روند درمانی خود را پیگیری نمی کنند. اگرچه برخی از ابتلای خود به دیابت مبتلا هستند اما روند درمانی خود را پیگیری نمی کنند که این موضوع از مشکلات نظام سلامت است. وزارت بهداشت در نظر دارد که بیماران دیابت را تحت پوشش قرار دهد تا از درمان کامل برخوردار شوند و بیماری خود را کنترل کنند.
مشکلات نظام سلامت در مواجهه با دیابت
رئیسی ادامه داد: برخی بیماران اگرچه از وضعیت ابتلای خود به بیماری آگاه هستند اما از مصرف دارو خودداری می کنند یا داروهای تجویزی را به درستی استفاده نمی کنند. علاوه بر اجتناب از مصرف دارو یا مصرف نادرست آن، تجویز دوز نامناسب یا پیگیری نکردن درمان از دیگر مسائل و مشکلاتی است که در ارتباط با بیماری دیابت در کشور وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت توضیح داد: اگر بیمار نسبت به روند درمان بی توجه باشد و از خوردن دارو اجتناب کند یا دارو با دوز مناسب تجویز نشود، بیمار به دیابت کنترل نشده مبتلا می شود که عوارض ناشی از ابتلا به دیابت را برای فرد به همراه می آورد.
او گفت: مراحل پیشگیری از بیماری، شناسایی و ارائه درمان کامل و غربالگری و شناسایی بیماران و افراد پیش دیابت در قالب پزشک خانوده و توسعه شبکه قابل دسترسی است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}