اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
از طرفی صحبت های روزهای اخیر، از جمله زمزمه هایی درباره دیدار مقامات ایرانی با ایلان ماسک در جهت کاهش تنش ها، در کنار صعود ارزش معاملات در جریان روند بازار هفته گذشته، می تواند نویدبخش روزهای مساعدتر بورس برای سرمایه گذاران تلقی شود. از طرف دیگر ورود دلار نیما به کانال 50 هزار تومانی را داریم و امیدواری ها به کاهش نرخ بهره افزایش یافته است.
با مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا و از بین رفتن ریسک آن، وضعیت بازارها تا حدودی روشن شده است. به نظر می رسد در شرایط فعلی و با توجه به گمانه زنی ها، ریسک تنش های ژئوپلیتیکی تمایلی به افزایش ندارد. برطرف شدن عوامل و ریسک های خارجی می تواند سایه ترس و نااطمینانی سرمایه گذاران را کاهش دهد. از طرفی صحبت های روزهای اخیر، از جمله زمزمه هایی درباره دیدار مقامات ایرانی با ایلان ماسک در جهت کاهش تنش ها، در کنار صعود ارزش معاملات در جریان روند بازار هفته گذشته، می تواند نویدبخش روزهای مساعدتر بورس برای سرمایه گذاران تلقی شود. از طرف دیگر ورود دلار نیما به کانال 50 هزار تومانی را داریم و امیدواری ها به کاهش نرخ بهره افزایش یافته است. لذا همانطور که قبلا هم اشاره شد، انتظار می رود با گذر شاخص از مقاومت یاد شده، روند مثبت بازار تداوم یابد.
اما ادامه این گزارش را با یک موضوع خاص و مهم پیش می بریم. طی روزهای اخیر مطلبی را از شروین شهریاری یکی از تحلیلگران ارشد بازار سرمایه در فضای مجازی می خواندیم که بسیار جالب و تا حدودی منطبق با طرز فکر ما بود. لذا در ادامه مروری بر بخش های مهمی از این تحلیل خواهیم داشت و در انتهای هر یک از بندهایی که آورده می شود، نظر خودمان را (داخل پرانتز) به اختصار می نویسیم. او در مطلبی نوشت: به صورت تاریخی، رفتار سهام شرکتهای کوچک در مقاطعی از شرکتهای بزرگ و اصلی بازار متفاوت شده. معمولا قبل از شروع سیکل های رونق، سهام کوچک نشانه های برگشت را زودتر احساس می کنند و پول جدید ورودی به سمت این گروه جذب می شود. در اواخر سیکل رونق هم بوی خطر زودتر به مشام بازیگران سهام کوچک رسیده و رکود آنها قبل از سقف زدن کلیت بازار آغاز می شود. در حال حاضر به 4 دلیل فکر می کنیم در صورت عدم بروز تنش های نظامی، در آستانه آغاز یک دوره اقبال به سمت سهام کوچکتر در بورس قرار داریم:
1- با آمدن ترامپ فرصت اصلاحات اقتصادی بزرگ از دولت گرفته می شود و فضا به سمت سیاست های حمایتی و تامین نیازهای ضروری و معیشیتی اکثریت معطوف می شود. سفت تر کردن کمربندها در مقابل ترامپ به معنای تداوم انقباض پولی، کاهش مخارج عمرانی به دلیل محدودیت درآمدها، ادامه تخصیص ارز ترجیحی و عدم تغییرات بزرگ در قیمت حامل های انرژی برای بخش خانوار است. هزینه های این رویکرد بر صنایع بزرگ به شکل تداوم کنترل بر قیمت فروش ارز، نرخ گذاری دستوری و قطع بیشتر گاز و برق به دلیل اولویت تامین بخش خانوار تحمیل می شود. در این فضا، سهام کوچک که تاثیرپذیری کمتری از محدودیت های مورد اشاره دارند مورد اقبال بهتری قرار می گیرند. (البته ما قضیه را اینقدر بدبینانه نمی بینیم و تصور می کنیم لاجرم دولت در مسیر اصلاح برخی سیاست ها قرار می گیرد که نمونه آن اصلاح دلار نیما، افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه و برخی اصلاحات در قیمت گذاری صنایع به ویژه در صنعت خودروسازی است اما می پذیریم که شتاب اصلاحات کُند و زمان بر خواهد بود. شبیه به آنچه در بازار ارز و نیما می بینیم.)
2- به علت پیش بینی بالا ماندن نرخ بهره، منابع ورودی به بازار سهام در کوتاه مدت محدود خواهد بود. این منابع که طبیعتا به دنبال کسب بازده حداکثری در فضای تورمی خواهد بود، امکان مانور بهتری در سهام کوچکتر خواهد داشت. خاطرمان هست که در سال 97 با ورود آقای همتی به بانک مرکزی، سیاست پولی انقباضی پیگیری شد که تاثیر منفی بر سهام بزرگ بازار داشت اما سهام کوچک راه خود را جدا کردند و بیشترین جهش تاریخی شاخص هم وزن در دوره رکود بورس در نیمه دوم سال 97 رقم خورد. (البته بزرگترین جهش تاریخی مربوط به سال 98 بود. و نکته بسیار خاص و مهم اینکه، ارزش سهام این دست شرکتها ...
{{name}}
{{content}}