خستگیِ شغلی، کنترل احساسات را دشوار می کند

دانشمندان می گویند اگر به دنبال یک روز سخت در محل کار خود در انتهای روز احساس خوبی ندارید، این ناخوشی توجیه دارد چراکه بنابر مطالعات، «بیش از اندازه خویشتن داری کردن» می تواند بخش هایی از مغز را که مربوط به تصمیم گیری و کنترل تکانه است، خسته کند و در نهایت کمتر می توانید رفتار خود را نسبت به دیگران مدیریت کنید.

به گزارش ایسنا، متخصصان می گویند نتایج مطالعه آنها به نظریه «تخلیه خود» مرتبط است - یک ایده بحث برانگیز در روانشناسی مبنی بر اینکه «قدرت اراده، منبع محدودی است که با تلاش مصرف می شود.»

آنها می افزایند نتایج بررسی ها نشان می دهد که بهتر است قبل از پرداختن به کارهای دیگر پس از یک روز فعالیت ذهنی، استراحت کنید.

«اریکا اوردالی»، اولین نویسنده این مطالعه در ایتالیا می گوید: اگر می خواهید با شریک زندگی خود صحبت کنید و احساس می کنید که از نظر ذهنی خسته شده اید، این کار را نکنید. این کار را به روز یا ساعات دیگری موکول کنید.

در حالی که ایده تخلیه خود برای دهه ها وجود داشته است اما انتقاداتی را به همراه داشته و برخی از مطالعات نتوانسته اند نتایج قبلی را تایید کنند. با این حال اوردالی اشاره می کند یک عامل مهم ممکن است این باشد که کارهای مورد استفاده در این مطالعات برای کاهش کنترل خود، اغلب فقط 10 دقیقه طول می کشد.

اما اوردالی و همکارانش با درخواست از 44 شرکت کننده برای انجام فعالیت های مختلف رایانه ای به مدت 45 دقیقه از جمله تماشای کلیپ های ویدیویی، گزارش دادند که چگونه تأثیر یک مدت زمان طولانی تر را بررسی کردند.

در حالی که از نیمی از شرکت کنندگان خواسته شد در طول فعالیت ها از خودکنترلی استفاده کنند، مثلاً احساسات خود را در پاسخ به فیلم ها نشان ندهند، گروه دیگر مجبور به اعمال خودکنترلی نبودند.

همچنین برای هر شرکت کننده یک هدست الکتروانسفالوگرام (EEG) تعبیه شد که به متخصصان اجازه می دهد فعالیت مغزشان را اندازه گیری کنند.

سپس این تیم از هر دو گروه خواست تا در بازی های مختلفی شرکت کنند.

به گزارش روزنامه «گاردین»، نتایج نشان می دهد 86 درصد از شرکت کنندگانی که در شروع مطالعه از آنها خواسته نشده بود خودکنترلی کنند، در همکاری صلح آمیز شرکت می کردند. در مقابل، این رقم در میان شرکت کنندگانی که در ابتدا وظایف خودکنترلی را برعهده داشتند، تنها 41 درصد بود.

سپس این تیم 403 شرکت کننده دیگر را به دو گروه تقسیم کرد و مطالعه را تکرار کرد، اما بدون ثبت فعالیت مغزی شرکت کنندگان. بازهم، شرکت کنندگانی که از آنها خواسته شد تا خودکنترلی نشان دهند، متعاقباً رفتار پرخاشگرانه تری داشتند.

انتهای پیام

نظرات

captcha