روستاهای سرگردان بین 2 شهرستان

به گزارش ایرنا این روستاها اینک زیر نظر شهرستان قلعه گنج هستند اما از نظر فاصله آنها به مرکز شهرستان کهنوج نزدیک تر است و برای انجام بسیاری از امور اداری مجبور به مراجعه به شهرستان قلعه گنج می شوند.

به گزارش ایرنا این روستاها اینک زیر نظر شهرستان قلعه گنج هستند اما از نظر فاصله آنها به مرکز شهرستان کهنوج نزدیک تر است و برای انجام بسیاری از امور اداری مجبور به مراجعه به شهرستان قلعه گنج می شوند.

درواقع این موضوع موجب شده بسیاری از اهالی روستاهای هزارشاه، تلمبه حسین نصر، ریگ چمران و پلگی از توابع بخش سرخ قلعه شهرستان قلعه گنج که در بین شهرستان های کهنوج و قلعه گنج ساکن هستند به دلیل نزدیکی فاصله و مسافت کمتر با شهرستان کهنوج درخواست الحاق به بخش مرکزی شهرستان کهنوج را داشته باشند.

اما این درخواست آنها همچنان چند سال در گیرو دار مکاتبات اداری مانده و به ناچار از برخی ادارات در کهنوج و برخی ادارات دیگر در قلعه گنج خدمات می گیرند که همین بلاتکلیفی و دریافت خدمات دولتی از 2 شهرستان با مسافت متفاوت موجب اعتراض مردم شده است.

عضو شورای اسلامی روستای مزرعه حسین نصر در این زمینه به ایرنا گفت: روستاهای مزرعه حسین نصر، هزارشاه، پلگی و ریگ چمران با بیش از یک هزار نفر جمعیت باتوجه به اینکه در حوزه شهرستان قلعه گنج واقع شده اند تا قلعه گنج 50 کیلومتر فاصله دارند اما با شهر کهنوج 25 کیلومتر فاصله دارند و اغلب اهالی این روستاها از بازار کهنوج خرید می کنند.

حسین انیشه افزود: چون فاصله روستا با کهنوج کمتر است هزینه های سوخت و رفت و آمد نیز برای مردم و اهالی به صرفه تر است اما با گذشت چندین سال از مطرح بودن این تقسیمات مردم و اهالی این روستاها در بلاتکلیفی به سر می برند.

وی ادامه داد: مثلا از ادارات آموزش و پرورش، کمیته امداد و ثبت احوال شهرستان کهنوج خدمات دریافت می کنند اما برای گرفتن خدمات از جهاد کشاورزی، اداره برق و بخشداری مرکزی باید به قلعه گنج بروند.

انیشه اضافه کرد: اگر فردی یک استعلام از 2 یا چند اداره می خواهد دریافت کند ناچار است از روستا به قلعه گنج و سپس به کهنوج رفت و آمد کند.

وی با بیان اینکه به نمایندگی از مردم به فرمانداری مراجعه کردم که مشکل سردرگمی اهالی را حل کنند افزود: با پیگیری هایی که شوراها و مردم منطقه از استانداری کرمان داشتند به ما گفتند از ابتدای مهرماه سال جاری شما تمامی خدمات دولتی را از ادارات کهنوج دریافت کنید و رسما به شهرستان کهنوج ملحق می شوید اما تا امروز که نیمه دوم آبان ماه است هیچگونه اتفاقی نیفتاده است و مردم به ادارات هر 2 شهرستان مراجعه می کنند.

عضو شورای اسلامی روستای مزرعه حسین نصر بیان کرد: جالب هم اینجاست که ثبت ازدواج و تولد در روستاها در اداره ثبت احوال کهنوج انجام می شود، یعنی از نظر آماری زیرنظر کهنوج هستیم.

وی ادامه داد: حتی برای دریافت خدمات روشنایی معابر روستا که به بخش مراجعه کردیم گفتند نمی توانیم به شما خدمات بدهیم چون شما امکان دارد بزودی از حوزه قلعه گنج خارج شوید.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری قلعه گنج نیز در این باره گفت: روستاهای تلمبه حسین نصر، هزارشاه، پلگی و ریگ چمران که نزدیک به یک هزار نفر جمعیت دارند به دلیل بعد مسافت، درخواست اهالی و سختی رفت و آمد قرار است به شهرستان کهنوج ملحق شوند.

مصیب سالاری افزود: هنوز به صورت رسمی این مساله اعلام نشده است اما کارشناسان حوزه تقسیمات کشوری آمدند، بررسی و ارزیابی کردند و این روستاها در اولویت جابه جایی قرار دارند.

وی یادآور شد: قبلا آخرین نقطه قلعه گنج روستای پلگی بود که الان دیگر روستای شیب زرد خواهد بود؛ یک رودخانه بین روستاها قرار دارد و این رودخانه مرز جغرافیایی شهرستان کهنوج و قلعه گنج خواهد بود.

خبرنگار: ادیب جرگه حیدری

نظرات

captcha