اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
حجت الاسلام صادق فلاح پور روز پنجشنبه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پیشینه کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه(س) به نیمه دوم قرن سوم برمی گردد، افزود: در سال 1331 تولیت وقت با اهدای یک هزار و 500 جلد از کتب خطی و چاپی، کتابخانه آستان مقدس را به طور رسمی تاسیس کرد و بعد از آن منابع دیگری به آن اضافه شد.
حجت الاسلام صادق فلاح پور روز پنجشنبه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پیشینه کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه(س) به نیمه دوم قرن سوم برمی گردد، افزود: در سال 1331 تولیت وقت با اهدای یک هزار و 500 جلد از کتب خطی و چاپی، کتابخانه آستان مقدس را به طور رسمی تاسیس کرد و بعد از آن منابع دیگری به آن اضافه شد.
وی با اشاره به منابع و خدمات کتابخانه آستان حضرت معصومه(س)، اضافه کرد: این کتابخانه از 2 بخش برادران و خواهران و یک کتابخانه اقماری ویژه حرم مطهر (ویژه برادران و خواهران) تشکیل شده است.
وی ادامه داد: هر یک از بخش های خواهران و برادران به تفکیک دارای تالار دانشجویی، دانش آموزی و محققین می باشد و مقاطع مختلف تحصیلی از جمله داوطلبان کنکور، افراد دارای کارنامه پایان تحصیلی سال یازدهم، دانشجویان کاردانی و کارشناسی و بالاتر،حوزویان سطح یک و بالاتر می توانند از خدمات کتابخانه بهره مند شوند.
فلاح پور با بیان این که 187 هزار و 369 جلد کتاب در کتابخانه حرم حضرت معصومه(س) نگهداری می شود، خاطرنشان کرد: 57 هزار و 607 جلد کتاب در قفسه باز خواهران، 64 هزار و 644 جلد کتاب در قفسه باز برادران، 14 هزار کتاب در بخش امانی، یک هزار و 68 جلد کتاب در بخش مرجع خواهران و یک هزار و 151 جلد کتاب نیز در بخش مرجع برادران وجود دارد.
وجود هشت نوع اثر در گنجینه های مختلف کتابخانه
وی در ادامه با اشاره به وجود هشت نوع اثر در گنجینه های مختلف کتابخانه، ادامه داد: این گنجینه ها شامل نسخ خطی، نفایس، چاپ سنگی سربی، منابع ویژه، کتب چاپی، منابع حضرت معصومه(س) و گنجینه قرآن های چاپی است.
وی با بیان اینکه در گنجینه نسخ خطی بیش از 2 هزار نسخه کتاب و قرآن خطی نگهداری می شود، گفت: قدیمی ترین نسخه خطی به نام مجمع البیان متعلق به 585 هجری قمری است و قدیمی ترین قرآن خطی با ترجمه فارسی به صورت زیرنویس متعلق به 892 هجری قمری است؛ اصل منبع در دسترس مراجعان قرار نمی گیرد و فقط دسترسی به فایل دیجیتال منابع این گنجینه امکان پذیر است.
فلاح پور افزود: گنجینه نفایس شامل یک هزار و 336 کتاب نفیس و پوستر است؛ این آثار به علت نایاب بودن، نوع کاغذ و چاپ، قدمت، تصاویر، نقشه ها و قطعات خوشنویسی دسترسی به اصل منبع از طریق درخواست از مخزن بسته برای عموم امکان پذیر است.
وی اضافه کرد: گنجینه کتب چاپ سنگی، سربی بیش از 300 جلد کتب سربی و 3 هزار و 800 جلد کتاب چاپ سنگی در این گنجینه گرد آمده که بعضی از نسخه ها، بسیار کمیاب است؛ به همین دلیل در مخزن بسته نگهداری می شود.
وی خاطرنشان کرد: در گنجینه منابع ویژه بیش از 21 هزار کتب چاپی قبل از انقلاب و 908 جلد کتب "عطف زرد" نگهداری می شود.
به گفته رییس کتابخانه حرم مطهر حضرت معصومه(س)، گنجینه کتب چاپی نیز شامل بیش از 130 هزار جلد می باشدکه به صورت مخزن قفسه باز خواهران و برادران قابل دسترسی برای مراجعان حاضر در تالارها جهت امانت سالنی می باشد.
وی افزود: گنجینه منابع حضرت معصومه(س) شامل کتاب، مقاله، پایان نامه، سایر منابع چاپی فارسی و غیرفارسی، منابع صوتی و تصویری، نرم افزار، و منابع سه بعدی پیرامون شخصیت، سبک زندگی و سایر ابعاد زندگی آن حضرت و همچنین حرم شناسی، قم شناسی و موارد مربوط به این شهر مقدس و کریمه اهل بیت است.
وی اضافه کرد: گنجینه پیایندها شامل یک هزار و 345 جلد آرشیو روزنامه و 6 هزار و 424 جلد آرشیو مجلات قبل از انقلاب از یک هزار و 480 عنوان نشریه و 204 عنوان روزنامه است.
فلاح پور ادامه داد: گنجینه قرآن های چاپی نیز گنجینه ای بی نظیر و یا کم نظیر از مصاحف مطبوع که تصویری روشن از ابعاد مختلف سیر تحول و تطور مصاحف پس از ورود و رواج صنعت چاپ در سرزمین های اسلامی به دست علاقه مندان و پژوهندگان می دهد؛ این گنجینه با بیش از 2 هزار نسخه و به زبان ترجمه انگلیسی، فرانسوی، چینی، سواحیلی، آلمانی، روسی، ترکی استانبولی، ایغوری، اردو و سامرنو(فیلیپینی) جمع آوری و فهرست نویسی و اطلاعات کلیه قرآن ها در نرم افزار کتابخانه وارد شده است.
وی افزود: قدیمی ترین قرآن این گنجینه، قرآنی چاپ سربی متعلق به 1258هجری قمری(1220شمسی) است.
کتابخانه حرم حضرت معصومه(س) هر روز به جز تعطیلات رسمی از ساعت 08:00 تا 20:00 شب فعال بوده و آماده ارائه خدمات به اعضا می باشد.
24 آبان ماه روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
{{name}}
{{content}}