معاون وزیر خارجه: پیگیر بازگشایی مرز مسافری جلفا و نخجوان هستیم

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، سید عبدالرسول مهاجر با اشاره به افزایش حجم مبادلات تجاری و ایجاد مسیر جدید ترانزیتی ارس (جلفا -نوردوز -کلاله)، توسعه پایانه مرزی جلفا متوازن و متناسب با پایانه جدید کلاله را ضروری دانست.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، سید عبدالرسول مهاجر با اشاره به افزایش حجم مبادلات تجاری و ایجاد مسیر جدید ترانزیتی ارس (جلفا -نوردوز -کلاله)، توسعه پایانه مرزی جلفا متوازن و متناسب با پایانه جدید کلاله را ضروری دانست.

صادق نامدار ناظر گمرکات استان آذربایجان شرقی هم با اشاره به اهمیت گمرک نوردوز به عنوان دروازه ورود به کشورهای اتحادیه اوراسیا و حجم مبادلات گمرک جلفا با جمهوری خودمختار نخجوان، خواستار توجه و نگاه ملی برای توسعه زیرساختهای مرزی گمرکات نوردوز و جلفا شد .

وی اظهار کرد: گمرکات مرزی استان با برگزاری نشست ها و ملاقات مرزی با مقامات محلی گمرکات کشورهای مقابل اقدامات موثری در حوزه دیپلماسی اقتصادی و گمرکی داشته است.

علی بیسلم سرپرست اداره کل گمرک جلفا هم با ارائه گزارشی از عملکرد این گمرک مرزی، خواستار تسریع در حل مسائل و دغدغه های گمرکات مرزی استان در راستای مبادلات بین المللی شد.

در این بازدید، فرماندار شهرستان جلفا، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی، سرکنسول ایران در شهر قاپان و مسئول راهداری و حمل و نقل جاده ای حضور داشتند.

سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه به اتقاق نامدار ناظر گمرکات استان و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در سفر یک روزه خود به گمرکات مرزی آذربایجان شرقی از عملیات عمرانی پایانه مرزی در حال احداث کلاله و گمرکات نوردوز و جلفا بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت های آن قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، پایانه مرزی جلفا مرز مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خودمختار نخجوان و پایانه مرزی نوردوز تنها مرز زمینی مشترک ایران و جمهوری ارمنستان است.

پایانه مرزی نوردوز در شهرستان جلفا ارتباط کشورمان با جمهوری ارمنستان را از طریق پل احداث شده بر روی رودخانه ارس برقرار می کند و با جمهوری خودمختار نخجوان (آذربایجان) هم از طریق پایانه مرزی جلفا ارتباط زمینی امکان پذیر است.

پایانه های مرزی جلفا و نوردوز به ترتیب در 132 و 160 کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده اند.

آذربایجان شرقی با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان مرز مشترک دارد.

مرز زمینی نخجوان از تیر ماه 1401 بر روی مسافران ایرانی بسته شده است .

نظرات

captcha