اشاعه تکریم و احترام دانشگاهیان در دستور کار قرار دارد

مسعود میرزائی شهرابی گفت: دانشگاه ها در جوامع غربی در همه تصمیمات دولت نقش آفرینی دارند که تصمیم داریم در دولت، چنین کیفیتی با اشاعه تکریم و احترام دانشگاهیان و ایجاد اتحاد و همدلی داشته باشیم.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، در نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر که امروز 21 آبان ماه در سالن رودکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، ضمن عرض خوشامد به میهمانان حاضر در مراسم اظهار کرد: به نمایندگی از همه فعالان و ذی نفعان علم و فناوری در استان و شهر خوشحالیم خدمت شما عزیزان هستیم. از آنجایی که جامعه دانشگاهی به عنوان منبع در بین دیگر افراد جامعه نقش آفرینی می کند، باید بتوانیم اهل علم و دانش و نخبگان را آنچه که شایسته آنان است، در برخورد و تأمین نیاز به خوبی نقش آفرینی کنیم و آنگاه می توانیم توفیق لازم به دست آوریم.

وی ادامه داد: در بحث تأمین نیاز اعضای هیئت علمی، دانشجویان متأهل و نخبگانی که قرار است به عنوان مرجع باشند، در دانشگاه تلاش کردیم که در بحث تأمین خوابگاه متأهلی و نقش آفرینی دانشجویان و جوانان در آموزش عالی مقدماتی تعیین کنیم. اگر برای زندگی دانشجویان و نخبگان و ایجاد تسهیلات لازم اقدامات مهم عملیاتی کنیم، آنگاه می توانیم از ویژگی نخبگی در جامعه بهره لازم را ببریم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مقام معظم انقلاب فرمودند که مدیران باید به در خانه دانشمندان بروند و در حکمرانی جامعه از آنان استفاده کنند، بنابراین به عنوان خادم دانشگاه فردوسی مشهد تلاش کردیم، بتوانیم جوانان این مرز و بوم را به نقش آفرینی و ایجاد اتحاد تشویق کنیم. با کمک های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و نگاهی که ایشان در بحث وفاق و همدلی دارند، انشالله خبر خوبی در بعد همدلی و ارتقای علم و فناوری از لحاظ کرامت و تأمین خواسته آنان به عنوان یکی از دانشگاه های مرجع در تحقق اهداف عالی نظام در ارتقای علم و فناوری بشنویم و بتوانیم نقش آفرینی کنیم.

میرزایی در پایان سخنان خود اظهار کرد: در دانشگاه به واسطه نیاز جامعه و استقلالی که در رویکرد تحقق دانش بنیان داریم، اقداماتی  انجام شده و امید است بال قوی برای جمهوری اسلامی و دولت چهاردهم باشیم. دانشگاه ها در جوامع غربی در تمام تصمیمات دولت نقش آفرینی دارند و ما تصمیم داریم در دولت جدید چنین کیفیتی با اشاعه تکریم و احترام دانشگاهیان و ایجاد اتحاد و همدلی داشته باشیم.

در ادامه سیداحمد فاضل زاده، رئیس مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام، درخصوص وضعیت علم و فناوری در جهان اسلام و به ویژه ایران، بیان کرد: مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام، یکی از پایگاه های استنادی در شبکه کشورهای اسلامی است که در سال 2008 تأسیس شد. این مؤسسه تحت نظر (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی اسلامی) فعالیت می کند که معادل یونسکو در سازمان ملل متحد است.

وی ادامه داد: این مؤسسه وضعیت علم و فناوری در کشورهای اسلامی را رصد و پایش می کند. این مؤسسه با همکاری و ارتباط با کشورهای اسلامی، به ویژه در اجلاسیه ها و نشست های علمی، حمایت های لازم را ارائه می دهد.

فاضل زاده با اشاره به جایگاه علمی ایران گفت: ایران در رتبه 17 جهان از نظر تولیدات علمی قرار دارد. در دو دهه گذشته، ایران در بین 20 کشور برتر جهان از نظر تولید علم بوده است.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام تصریح کرد: در 10 سال گذشته، سهم ایران در تولیدات علمی جهان حدود 3 درصد بوده و به طور سالانه حدود 2 درصد رشد داشته است. در حوزه علوم انسانی، ایران به اندازه کافی تولیدات علمی و مقالات با کیفیت ندارد که با برنامه ریزی مناسب می توان حوزه علوم انسانی را در ایران گسترش داد.

وی افزود: در سطح بین المللی، از 200 مقاله برتر حوزه علوم انسانی، تنها یک مقاله مربوط به ایران است. از 18 مقاله برتر در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در سطح جهان، سهم ایران 7 مقاله تلقی می شود. با توجه به اینکه حدود نیمی از جمعیت ایران در حوزه علوم انسانی تحصیل می کنند، این آمار نشان دهنده ظرفیت های مغفول مانده در این حوزه است. همچنین با برگزاری همایش های تخصصی و انتشارات ملی می توان به گسترش علم در حوزه علوم انسانی کمک کرد.

فاضل زاده با توجه به رصد تولیدات علمی در حوزه های مختلف، تصریح کرد: مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری، تولیدات علمی را در حوزه های علوم اجتماعی، پزشکی و مهندسی را رصد می کند. محققان ایرانی در زمینه های مختلف علمی پیشرفت هایی داشته اند و نیاز است که در آینده به این حوزه ها توجه بیشتری شود. حدود 57 درصد از نشریات چاپ شده در وزارت علوم در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام اظهار کرد: در پایگاه استنادی، حدود 200 هزار نشریه بارگذاری شده که 60درصد آن ها مربوط به علوم انسانی و اجتماعی است. در پایگاه اسکوپوس، 25 درصد از مقالات در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

وی اظهار کرد: با توجه به موضوع کنفرانس، مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری، تحقیقاتی در حوزه کرامت انسانی و مفاهیم مرتبط با آن مانند اخلاق، مالکیت، کرامت اکتسابی و عدالت اجتماعی انجام داده است. براساس تعداد مدارک موجود در پایگاه استنادی، بیشترین تعداد نشریات در حوزه کرامت انسانی در موضوعات حقوق اسلامی با 53 مدرک و سپس پزشکی و حقوق جزا قرار دارد که این موضوعات می تواند محور همایش های آینده باشد و محققان می توانند به این حوزه ها توجه بیشتری کنند.

فاضل زاده با اشاره به دانشگاه های برتر در تولید مقالات حوزه کرامت انسانی، ادامه داد: دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و تربیت مدرس، بیشترین مقالات در حوزه کرامت انسانی را تولید کرده اند.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام درخصوص ترویج و ارتقای تولید علم در حوزه علوم انسانی و اجتماعی، اظهار کرد:  تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در مقایسه با سایر حوزه ها کمتر است و محققان این حوزه به اندازه کافی دیده نمی شوند. مؤسسه استنادی و پایش علوم و فناوری، تحقیقاتی برای شناسایی محققان و تیم های تحقیقاتی فعال در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در بازه 10 سال گذشته انجام داده است که حدود 424 نفر شناسایی شده اند.

انتهای پیام

نظرات

captcha