ابهامات واردات آیفون/ تکلیف مصرف کنندگان آیفون 14 و 15 چیست؟

دبیر کنگره موبایل ایران ضمن ارائه توضیحاتی درباره وضعیت خریداران قبلی آیفون 14 و 15 به رفع ممنوعیت آیفون و اینکه هنوز ابهامات زیادی از جمله میزان ارزی که برای واردات تا پایان سال در نظر گرفته شده، کف و سقف واردات و اینکه چه کسانی می توانند آیفون وارد کنند، اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، اخیرا بعد از دو سال ممنوعیت، مصوبه ای در جلسه هیئت دولت برای رفع ممنوعیت آیفون صادر شد که بر این اساس سه دستگاه شامل وزارت صمت، ارتباطات و معاونت حقوقی ریاست جمهوری مامور شدند آیین نامه واردات را تدوین کنند. تعرفه واردات هم ابتدا در مصوبه 96 درصد اعلام شده بود، اما بعدا اصلاح شد.

در نهایت دبیر هیئت دولت اعلام کرد که حقوق ورودی مربوط به گوشی اپل در سال جاری برای گوشی های بالای 600 دلار مطابق قانون بودجه در رویه تجاری 15 درصد و در سایر رویه ها 30 درصد تعیین شده و برای گوشی های اپل 600 دلار و پایین تر حقوق ورودی در رویه تجاری 5 درصد و در سایر رویه ها 6 درصد تعیین شده است. اما به نظر می رسد هنوز ابهاماتی در رابطه با رفع ممنوعیت واردات آیفون وجود دارد.

محاسبه تعرفه گمرکی یکی از ابهاماتی است که باید پاسخ داده شود زیرا در روز گذشته گمرک ایران  محاسبات گمرکی گوشی تلفن همراه آیفون 16 و حقوق ورودی 15 و 30 درصد و مالیات و سایر موارد پرداختی در رویه تجاری و مسافری و پستی را  بر اساس نرخ ارز 28 هزار و 500 تومان و محاسبه قیمت تمام شده را  اعلام کرد اما امروز عنوان کرد که جداولی که در رابطه با تعرفه های عوارض گمرکی موبایل های آیفون منتشر شده، به این علت که واردات این برند موبایل ممنوع بوده، به روز شده و دقیق نبوده و شامل برخی ایرادات است و دفتر ارزش گذاری گمرک در حال به روز رسانی آن است و  به زودی در سامانه ارزش گذاری کالایی گمرک یا TSC جهت اخذ حقوق و عوارض گمرکی در گمرکات بارگذاری خواهد شد تا ملاک عمل قرار گرفته و بر مبنای آن حقوق و عوارض گمرکی در گمرکات در رویه تجاری و مسافری اخذ شود. براین اساس ارزش گذاری جدید بر اساس قانون امور گمرکی استخراج، محاسبه شده، دقیق و به صورت رسمی منتشر می شود.

در این رابطه محمدرضا عالیان - دبیر کنگره موبایل ایران - در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: قرار است موبایل های آیفونی که پس از ممنوعیت به صورت غیرتجاری وارد کشور شده، تحت ساز و کار مشخصی رجیستر شود. چراکه تعداد این موبایل ها کم نیست. تا قبل از ابلاغ مصوبه رفع ممنوعیت واردات نزدیک یک میلیون دستگاه موبایل آیفون 14، 15 و 16 وارد کشور شده است.

وی با بیان اینکه موبایل های آیفون 14 به بالا که در زمان ممنوعیت به صورت غیرقانونی وارد شده، با تعرفه 30 درصد رجیستر خواهد شد، گفت: البته این در صورتی است که تعرفه 15 درصدی واردات تجاری و 30 درصدی مسافری در سیستم اعمال شود. در غیر این صورت باید منتظر عدد تعرفه جدید باشیم. چراکه مصوبه هیئت وزیران مبنی بر رفع ممنوعیت آیفون با تعرفه های یاد شده ابهاماتی دارد و هنوز به دستگاه های اجرایی ابلاغ نشده است.

عالیان افزود: موضوع مهم دیگر تعیین تکلیف واردات تجاری است. از روز گذشته، با ابلاغ به گمرک، ایجاد کد تعرفه در گمرک برای واردات مسافری شروع شده است. اما مسئله این است که آیا برای واردات تجاری هم این اتفاق افتاده یا نه. اگر وضعیت واردات تجاری مشخص نشود، در آینده با مسئله قاچاق از طریق رویه مسافری مواجه خواهیم بود.

دبیر کنگره موبایل ایران با بیان اینکه واردات از طریق رویه تجاری با چالش هایی مواجه است، تصریح کرد: در اصل باید فقط تجاری که تخصصی روی واردات تلفن همراه کار می کنند و سابقه واردات موبایل دارند، اجازه واردات داشته باشند. زمانی که واردات آیفون 13 مجاز بود، مقرر شد واردات با ارز حاصل از صادرات خود انجام شود. در نتیجه شرکت هایی که تخصصی در این حوزه نداشتند، برای رفع تعهد ارزی، وارد این حوزه شدند. در نتیجه شاهد ورود موبایل های رفرش و غیر آکبند به بازار بودیم. این موضوع نباید دوباره تکرار شود.

در مجموع به گفته دبیر کنگره موبایل ایران رفع ممنوعیت آیفون ابهاماتی زیادی دارد؛ از جمله میزان ارزی که برای واردات تا پایان سال در نظر گرفته شده، کف و سقف واردات و اینکه چه کسانی می توانند آیفون وارد کنند هنوز مشخص نیست.

عالیان با بیان اینکه باید نظر بخش خصوصی را در مورد ساز و کار واردات بپرسند تا چالش های جدید ایجاد نشود، درباره محاسبه تعرفه گمرکی اظهار کرد: محاسبه تعرفه گمرکی باید تا آخر امسال بر اساس نرخ ارز نیما، یعنی 28 هزار و 500 تومان محاسبه شود، اما آنطور که به نظر می رسد بر اساس بودجه در سال 1404 قرار است بر اساس ارز سنا، یعنی حدود 50 هزار تومان محاسبه شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha