شاگردی که مکتب ساز شد

«ولایت مداری»، «شجاعت و داشتن روحیه انقلابی و جهادی»و ده ها ویژگی ممتاز و برجسته سیدالشهدای مقاومت ، از وی شخصیتی «مکتب ساز» برای نسل امروز و فردا و در تمام جغرافیای جهان ارائه کرده است.

به گزارش مشرق ، حسن رشوند طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: شنبه ای که گذشت جمهوری اسلامی با هدف بزرگداشت چهلمین روز شهادت سید مقاومت همایش بین المللی «مکتب نصرالله» را در تهران برگزار کرد تا از رهگذر آن ، گوشه ای از شخصیت این عالم مجاهد و خستگی ناپذیر را به نسل امروز و نسل های آینده بشناساند.

دو روز قبل از این همایش ، رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در رابطه با نقش رهبری در جلوگیری از انحراف و عقبگرد نظام اسلامی به عنوان ماموریت بسیار بزرگ رهبری نکاتی را فرمودند که وقتی به تاریخ پرافتخار رهبران حزب الله به ویژه دوران رهبری شهید سید حسن نصرالله در طول این 32 سال نگاه می شود، آنچه بیش از هرمؤلفه دیگری در رفتار و سیره ایشان برجسته است عملکرد این سید عزیز در جایگاه رهبری برای هدایت و عدم انحراف جامعه درمسیر توحیدی بوده است.

رهبر حکیم انقلاب در آن دیدار با استناد به هشدارها و تذکرات متعدد قرآن کریم درباره بازگشت به عقب به عنوان یک خطر بسیار مهم، فرمودند: «پروردگار در قرآن مجید تهدید می کند که اگر از کفار اطاعت کردید، دچار عقبگرد و ارتجاع می شوید و یا اینکه کفار شما را بعد از ایمان، دوباره به کفر برمی گردانند.»

مروری بر تاریخ مبارزاتی سید مقاومت در این سه دهه نشان می دهد ایشان در مبارزه با جبهه کفر صهیونیستی ذره ای عقب نشینی نداشته است. حزب اللهی که در دهه 1990 تازه مراحل شکل گیری خود را طی می کرد و در چند سال اول شکل گیری ، به دلیل برخی اختلافات ، ناچار به تغییراتی در شورای اجرائی خود شده بود و با کنار کشیدن «صبحی طفیلی» و یک سال رهبری شهید سید عباس موسوی ، دوران جدیدی را آغاز کرده بود، با خروج ذلت بار صهیونیست ها از جنوب لبنان در سال 2000 پس از 18 سال اشغال، وارد فضائی می شد که از آن پس، تسخیر خاک لبنان با وجود چنین نیرویی برای رژیم صهیونیستی تبدیل به آرزوی دست نیافتنی شده بود. جنگ 33 روزه در سال 2006 ثابت کرد دژ محکم حزب الله تسخیر ناشدنی است و از آن پس ، عقبگرد و بازگشت به گذشته یعنی اشغال مجدد لبنان وجود نخواهد داشت.

32 سال مبارزه بی وقفه ، از سید حسن نصرالله رهبری ساخت که در امتداد خط ولی امر مسلمین امام خامنه ای «رهبری مکتب ساز» شد. آنگونه که سپهبد «مصطفی طلاس » وزیر دفاع سابق سوریه و چهره مشهور جهان عرب در بیان شخصیت سید مقاومت می گوید«وقتی که نصرالله با قامتی سربلند، استوار، صدایی رسا و قاطع پشت تریبون قرار می گیرد و به ایراد سخن می پردازد تا خواری و شکست را نفی کند، سراپا گوش می شوم و سخنان دلنشین او را می شنوم و به او غبطه می خورم. به او نگریستم و در خطوط چهره اش اراده ای را خواندم که تا آسمان هفتم صعود کرده است و ستاره ها را یکی پس از دیگری می چیند! اراده او به حدی پولادین و خلل ناپذیر است که سازش و انعطاف در آن وجود ندارد...».

تصویر چنین چهره ای از شهید نصرالله مرهون آن نگاه با صلابت قرآنی است که پیر و مراد و معلم او سید علی خامنه ای در وجود او بیش از 30 سال است دمیده و او را پرورش داده است.

اما سید مقاومت ما چه ویژگی هایی داشت که امروز با رفتنش او را نه یک فرد، بلکه به مثابه یک مکتب باید بدانیم که نسل حاضر و نسل های آینده باید از آن درس بگیرند و در مکتبش تربیت شوند:

1- اولین ویژگی شهید سید حسن نصرالله ارتباط وثیق او با خاستگاه اصلی مقاومت یعنی ایران و ولی فقیه همیشه بیدار او بود. این ارتباط ، تبعیت و اعتقاد قلبی به امام خامنه ای تا آنجا برای فرماندهان حزب الله و شخص سید حسن نصرالله مهم و اساسی بود که از رهبر انقلاب به «قلعه ولایت» یاد می کند و هنگامی که از شهید سیدهاشم صفی الدین معاون اجرائی حزب الله سؤال می شود که نسبتِ شما به فرامین یا رهنمودهای ولی فقیه در ایران چیست؟پاسخ می دهد: «ما وقتی همراه سید حسن نصرالله خدمت امام (امام خامنه ای) رسیدیم، وارد قلعه ولایت شدیم لذا تصمیم گرفتیم که از قلعه ولایت خارج نشویم و خلاف رهنمودهای ولی فقیه در ایران حرکتی انجام ندهیم.» و هنگامی که سؤال می شود چگونه می فهمید، کاری موافق نظر رهبری است یا نه؟ می گویند: «ما اگر در موردی، صراحت رهبری را داشته باشیم حتماً به آن عمل می کنیم و اگر در موردی مخالفت ایشان را بدانیم، به آن عمل نمی کنیم. اگر در موردی اختلاف نظر داشته باشیم که نظر ولی فقیه چیست؟ ما با اولین پرواز به تهران می رویم و نظر ولی فقیه را مستقیماً درخواست می کنیم.»

چقدر این دو شخصیت سید حسن نصرالله و شهید سلیمانی در تبعیت از ولی فقیه به هم شبیه اند. در مکتب شهید سلیمانی ولی فقیه از اصول ثابتی است که مراقبت از آن برای آحاد جامعه واجب است تا جایی که در وصیت نامه خویش خطاب به ملت ایران می فرمایند: «از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیّ فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنه ای عزیز را عزیز جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید.» و سیدالشهدای مقاومت هم ولی فقیه که امروز در شخصیت امام خامنه ای عزیز تبلور یافته را « قلعه ولایت» و حصن حصین جهان اسلام می داند.

2- عیار ذوب در ولایت را با چنین عملکردی می توان تشخیص داد نه آنکه شعار ذوب در ولایت توسط برخی از مدعیان داده شود و در حالی که نگاه رهبری را نسبت به موضوعی می دانند، خلاف آن عمل کنند. در برخی دوره های مجلس شاهد بودیم که طرح یا لایحه ای به رای گذاشته می شد و برخی نمایندگان معترض ، تصویب آن طرح یا لایحه را خلاف نظر امام راحل یا رهبری اعلام می کردند و رؤسای وقت مجلس از صندلی خود بلند می شدند و تصویب آن طرح یا لایحه را اعلام می کردند یا با بی توجهی به نظر امامین انقلاب ، می گفتند؛ نمایندگان رای بدهند ما نظر امام یا رهبری را جلب می کنیم.کجای این رفتارها با تبعیت از ولی فقیه سازگاری دارد. این می شود که سیره شهید نصرالله و شهید سلیمانی «مکتب ساز» و رفتارهای خلاف آن «مکتب سوز» می شود.

3- دومین ویژگی سید مقاومت ، شجاعت بود. شجاعت، صلابت و نترسی محیرالعقول وی، زبانزد دوستان و دشمنان است. سال های سال در بحرانی ترین و خطرناک ترین شرایط و در نزدیک ترین وضعیت به سفاک ترین دشمنی که برای کشتن وی از هیچ تلاشی دریغ نمی کرد، مبارزه کرد. او همیشه در معرض شهید شدن بود و در یک سال گذشته که رژیم صهیونیستی رفتار سبوعانه خود را در غزه و با شهادت فرماندهان مقاومت به اوج رسانده بود وقتی به ایشان پیشنهاد می شود که اوضاع منطقه خطرناک است و شما در تیررس قرار دارید و هدف اولیه صهیونیست ها هستید و از ضاحیه خارج شوید، می فرمایند؛ من همین جا می مانم. سید بارها گفته بود: «اگر من کشته شوم و سوزانده شوم و هزار بار این داستان تکرار شود، باز در راه امام و انقلاب اسلامی استوارم».

4- ویژگی برجسته دیگر سید مقاومت عقلانیت سید بود. شهید سیدحسن نصرالله بسیار صبور و سرشار از سعه صدر و عقلانیت بود و این حلم و شکیبایی در امتزاج شجاعت ، دلیری ، خطرپذیری و روحیه انقلابی که در لحظه لحظه زندگی سید جاری بود، عقلانیت، حکمت و خردورزی وی را بارور و پربرکت کرده بود.

5- در نتیجه می توان گفت؛ «ولایت مداری»، «سعه صدر و صبوری»، «شجاعت و داشتن روحیه انقلابی و جهادی»، «حکمت و عقلانیت» ، «دانش و خردورزی»، «دشمن شناسی»، «قدرت رهبری و مدیریت در بحران ها»، «بی توجهی به زخارف دنیا» ، «توانمندی خاص در ایجاد همبستگی ملی در جامعه اقلیتی لبنان» «داشتن خلاقیت و ابتکار عمل در مسائل نظامی » «جهانی اندیشیدن و رویکرد تمدنی داشتن»، «جاذبه و دافعه»، «خستگی ناپذیری» و ده ها ویژگی ممتاز و برجسته سیدالشهدای مقاومت ، از وی شخصیتی «مکتب ساز» برای نسل امروز و فردا نه در جغرافیای غرب آسیا، بلکه برای همه اعصار و در تمام جغرافیای جهان ارائه کرده است و گذشت زمان ، آن را به اثبات خواهد رساند.

نظرات

captcha