«خوش نمک» و «بگو بخند»/ یکی خوشمزه و دیگری معرف خوشمزه ها!

عوامل سازنده «بگو بخند» و «خوش نمک» تلویزیون یک نکته را به صورت مشترک مطرح می کنند خنداندنِ مردم این روزها سخت تر از گذشته شده است.

خبرگزاری تسنیم، «خوش نمک» که هم اکنون با فصل سومش همراه مخاطبان شبکه نسیم است، تلاش می کند ضمن شناسایی و معرفی استعدادهای طنز از گوشه وکنار کشور، لحظاتی خوش برای خانواده ها رقم بزند. توانسته نسبت به فصل گذشته خوشمزه تر عمل کند و اصطلاحاً طنازانه تر به موقعیت های کمدی بپردازد.

با تهیه کننده و مجری جوان این برنامه گفت وگویی کوتاه انجام دادیم که در ادامه از نظرتان می گذرد.

تهیه کننده: خنداندن مردم سخت تر شده است

مقداد مؤمن نژاد، تهیه کننده «خوش نمک»، با بیان اینکه ما این برنامه را برای مخاطبان نوجوان و جوان تولید کردیم؛ اما کمی که از برنامه گذشت، باتوجه به بازخوردهای خوب مخاطبان متوجه شدیم که بزرگ ترها هم در کنار نوجوانان، برنامه را تماشا می کنند، اظهار کرد: به همین خاطر، سعی کردیم خاطره خوبی از «خوش نمک» برای همه بینندگان در هر گروه سنی بسازیم.

وی درباره تأثیر برنامه سازی در حوزه طنز و سرگرمی برای ایجاد روحیه امید در مردم گفت: در وهله نخست باید بگویم که به شدت کار سختی است و دوم آنکه ما باید بپذیریم هر شبکه یک ساختار و مأموریتی دارد و مأموریت شبکه نسیم، نشاط و سرگرمی است.

مؤمن نژاد افزود: فردی که گرفتار آسیب های اجتماعی است، فردی که درگیراتفاقات روزمره زندگی است، پدری که برای تأمین معیشت زحمت می کشد، مادری که در تلاش است تا زندگی را بچرخاند، همگی نیاز دارند در کنار هم اوقات شادی را سپری کنند و کمی بیاسایند. طبیعی است که ما به تنهایی نمی توانیم این کار را انجام بدهیم؛ اما می توانیم اثرگذار باشیم و کمک کنیم اعضای خانواده استراحت ذهنی داشته باشند، لبخند بزنند و کمی از فضای روزمره زندگی جدا شوند.

وی تأکید کرد که البته توجه داریم طنزی که ارائه می شود، بی محتوا نباشد. این نکته را هم باید در نظر داشت که فضای کنونی طنز در جامعه متفاوت شده؛ زیرا مردم همه چیز را در فضای مجازی می بینند و خنداندنشان سخت تر شده است.

این تهیه کننده در ادامه، از حضور چهره هایی گفت که برخی از آن ها به واسطه فضای مجازی با مخاطبان آشنایند و برخی استعدادهای تازه کشف شده اند، اضافه کرد: شخصی که در شهرستان زندگی می کند و دوست دارد دیده شود، باید به اینجا بیاید و مخاطب هدف خودش را پیدا کند و دیده شود. اتفاق خوبی که در جامعه رخ داده، این است که افراد توانمند و مستعد به واسطه فضای مجازی کمی شناخته شده اند و مایل اند ازطریق رسانه تلویزیون دیده شوند که این شرایط برایشان فراهم شده تا خودشان را به جامعه وسیع تری معرفی کنند. بخشی از بچه هایی که به برنامه می آیند هم از تئاتری ها و طنزپردازهای شهرستان ها به شمار می روند.

وی به حضور دو مجری جوان در «خوش نمک» هم اشاره کرد و گفت: علی فریادی و علی زرگر هر دو جزو افرادی بودند که در فضای صداوسیما استعدادیابی شدند و شروع به کار کردند. باتوجه به اینکه هر دو در فضای طنز و کمدی فعال اند، برای مخاطب نوجوان جذاب اند و ترکیب این دو مجری در کنار هم فضای «خوش نمک» را متفاوت کرده است.

«خوش نمک»؛ یک جوکر تلویزیونی بدون سلبریتی!

مجری برنامه «خوش نمک »: سعی می کنم خودم باشم و ادای کسی را درنیاورم

علی زرگر که او را این شب ها از دریچه «خوش نمک ها» در قاب شبکه نسیم تلویزیون می بینیم. با او درباره اجرا در این برنامه و دغدغه هایی که دارد، گفت وگو کرده ایم که در ادامه می خوانید:

* در فصل جدید برنامه که درحال پخش است، تغییراتی لحاظ شده. برایمان از جزئیات و شرایط کاری تصویربرداری و تولید فصل تازه «خوش نمک ها» بگویید.

در فصل چهارم خوش نمک ها تلاش کردیم از دوستانی که در این فضا کار کرده اند، بهره بگیریم؛ از آن هایی که سابقه کار در تئاتر و تلویزیون دارند یا حتی از افراد اثرگذار در فضای مجازی اند. در این فصل شرکت کننده نداریم، بلکه مهمان داریم. افراد دعوت می شوند و در یک برنامه به عنوان شوی شبانه با یکدیگر رقابت می کنند و هدف از رأی گیری پایانی، ایجاد هیجان است. به برنده هم جایزه ای اهدا می شود که بیشتر جنبه یک یادگاری از برنامه دارد.

* پیش تر شما را در «عصر جدید» دیده بودیم. سابقه فعالیت خودتان در حوزه طنز چگونه شما را به این برنامه رساند؟

من از کودکی در مسابقات فرهنگی و هنری شرکت می کردم؛ اما از سال 1396 با جدیت بیشتری به کار در فضای فرهنگی برگشتم و در دوره های آموزشی استندآپ کمدی حضور یافتم. در برنامه «عصر جدید» شبکه سه شرکت کردم و در آنجا کارم دیده شد. از همان جا بود که به تدریج وارد عرصه کار در حوزه طنز شدم و فعالیتم را ادامه دادم. تا به امروز نیز فعالیت های مختلفی انجام داده ام و اکنون به همراه علی فریادی، مجری برنامه «خوش نمک ها» هستم.

* در کلیت کارتان و به ویژه در «خوش نمک»، سبک اجرای منحصربه فرد خودتان را دنبال می کنید؟

مجری برنامه های مختلف در بیرون از صداوسیما بوده ام؛ اما «خوش نمک » اولین اجرای رسمی ام در تلویزیون است. قطعاً هرکسی در این حوزه حتی یک ساعت و یک دقیقه از من بیشتر اجرا کرده باشد، تجربه بیشتری از من دارد. من هم به اجرای استادان توجه دارم؛ اما تمام تلاشم بر این است که خودم باشم و ادای کسی را درنیاورم. تلاش می کنم همه این تجربه ها از فیلتر علی زرگر عبور کند و چیزی باشم که مردم دوست دارند از خود من ببینند. می خواهم خودم باشم؛ اما قطعاً از تجربیات و سبک اجرای استادان این عرصه وام می گیرم.

* مخاطبان این برنامه از چه اقشاری انتخاب و هدف گذاری شده اند؟

ما مخاطب مان را از روز اول نوجوانان و جوانان دهه 80 درنظر گرفتیم؛ اما به تدریج متوجه شدیم بزرگ ترها هم برنامه را تماشا می کنند و به همین خاطر، چالش های خاطره بازی را هم به برنامه افزودیم.

* فکر می کنید ساخت برنامه طنز در شرایط فعلی تا چه اندازه می تواند به تقویت روحیه امید در مردم کمک کند؟

اساساً کمدی در دنیا ساخته شده است برای آنکه بتوانیم لحظات سخت و حالِ بد را با آن بگذرانیم. مردم ما درگیر روزمرگی ها شده اند و باتوجه به فشارهای اقتصادی نیاز دارند شب ها که به منزل می رسند، کمی خستگی درکنند. هدف ما از روز اول این بود که اعضای خانواده ها یک ساعت را در کنار هم لحظات خوبی تجربه کنند. کمدی ساختن در ایران بسیار سخت است. مردم ما طنازند و شوخی را می شناسند و اگر از ظرافت های کمدی در کار استفاده نشود، بلافاصله متوجه می شوند. درمجموع، کار کمدی کردن برای ایرانی ها سخت است؛ اما با این حال از «خوش نمک » استقبال شده و از این استقبال خوشحالیم.

بعد از گفت وگو با عوامل «خوش نمک» با تهیه کننده «بگو بخند» گفت وگویی داشتیم.

فصل جدید مسابقه استعدادیابی «بگوبخند» به تهیه کنندگی روح الله رجبی و سیداحسان حسینی، مدتی است روی آنتن رفته است. عبدالله روا به روال فصول گذشته، اجرای این برنامه را بر عهده دارد و شهرام شکیبا، شهاب عباسی، نصرالله رادش و نعیمه نظام دوست داوران آن اند؛ برنامه ای که افرادی با استعداد طنزپردازی از شهرهای مختلف کشور در آن شرکت و توانمندی هایشان را مقابل دیدگان بینندگان و داوران به نمایش می گذارند.

سرمایه گذاری صدا و سیما در حوزه طنز با «بگو بخند»

مشروح این گفت وگو در ادامه آمده است:

معرفی چهره های جدید، ویژگی مهم «بگوبخند»

سیداحسان حسینی، تهیه کننده «بگوبخند»، درباره فصل جدید این برنامه گفت: در ساختار برنامه تغییرات زیادی انجام دادیم. در فصل اول، «بگوبخند» صرفاً یک مسابقه بود، اما در فصل جدید بخش های زیادی با حضور شرکت کنندگان فصل قبل اجرا خواهد شد. در این بخش ترکیبی، استعدادهای برتر برنامه در فصول قبل در آیتم های نمایشی حضور می یابند.

وی افزود: «بگوبخند» سعی دارد ضمن ایجاد یک فضای شاد برای مخاطبان، استعدادهای جوانی را نیز شناسایی کند که هرکدام می توانند درزمینه مورد علاقه شان رشد کنند و در دیگر تولیدات سیما مشارکت داشته باشند.

حسینی درباره اهمیت استعدادیابی و کشف استعدادهای جوان هم گفت: یکی از اهداف اصلی برنامه ما کشف و پرورش استعدادهای جوان است. «بگوبخند» برای متفاوت بودن با برنامه های دیگر، گام های مؤثری برداشته است. در سال های گذشته یکی از شاخصه های اصلی برنامه ها حضور سلبریتی ها بوده؛ اما معرفی چهره های جدید و پرورش استعدادهای جوان جزو ویژگی های مهمی است که در برنامه «بگوبخند» به آن توجه داریم.

تهیه کننده تلویزیون ادامه داد: به بیانی دیگر، این برنامه بستر ویژه ای برای معرفی استعدادهای درخشان هنری و بازیگری طنز رسانه ملی فراهم کرده و لازم است فضاهایی از این دست گسترش پیدا کنند.

وی درباره روند انتخاب داورها نیز توضیح داد و اظهار کرد: در فصل جدید، چهار داور از هنرمندان شناخته شده در حوزه طنز و کمدی برای راهنمایی و ارزیابی شرکت کنند گان حضور دارند؛ نعیمه نظام دوست، شهرام شکیبا و شهاب عباسی از داوران فصل قبل بودند و در فصل جدید از تجربه آن ها بهره گرفتیم. علیرضا خمسه به دلیل مشغله کاری در فصل جدید حضور ندارد و ما یکی از بهترین هنرمندان کمدی ایران، نصرالله رادش را به تیم داوری اضافه کردیم. ترکیب داوران به خوبی چیده شده و هرکدام در حوزه فعالیت خودشان صاحب دانش اند.

حسینی درباره بازخورد مخاطبان درباره برنامه نیز گفت: «بگوبخند» اکنون به فصل سوم رسیده و بعداز تجربه های قبلی به پختگی نسبی رسیده است و توانسته جایگاه خود را میان مخاطبان پیدا کند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha