کنفرانس کرامت انسانی با محوریت چالش های خانواده در زمان معاصر برگزار می شود

کنفرانس کرامت انسانی با محوریت چالش های خانواده در زمان معاصر به همت آستان قدس رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دبیر این کنفرانس، امروز 20آبان ماه، در نشست خبری اولین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های خانواده جهان معاصر، به همت آستان قدس رضوی و دانشگاه فردوسی، در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: محور اصلی کنفرانس، کرامت انسانی است، مفهومی قرآنی است و ریشه در ذات انسان دارد که خداوند به او عنایت کرده است. همچنین این کنفرانس با محوریت، چالش های خانواده در جهان معاصر مانند تهدیدات و ناهنجاری هایی که خانواده ها در عصر حاضر با آن روبرو هستند، به آن پرداخته خواهد شد.

وی با بیان مباحث اولین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های خانواده جهان معاصر، پرداخت و ادامه داد:  9 محور اصلی این کنفرانس شامل خانواده به عنوان محور حفظ کرامت انسانی، ازدواج و کرامت انسانی، نقش حجاب، اخلاق جنسی مسلمانانه در جهان معاصر، خانواده مسلمان و فضای مجازی و تفریحات، چالش های معاصر مانند مهاجرت و سقط جنین، تحولات علمی و تغییرات جمعیتی و زیست اقلیت ها، فرزندخواندگی و رحم جایگزین و لقاح مصنوعی و اهدا تخمک و جنین، اقتصاد خانواده مسلمان شامل اشتغال مادران و صنعت حلال، کرامت انسانی و خانواده در قرآن کریم است. همچنین، علاوه بر تبیین محتوایی این موضوع، با راه اندازی سایت karamahic.com مجموع این مباحثات را به صورت تفسیر به وسیله شورای سیاست گذاری و هیئت علمی کنفرانس استخراج خواهد شد.

شهریاری با بیان مراحل برگزاری این کنفرانس، تصریح کرد: مراحل برگزاری این کنفرانس به صورت برنامه ریزی دو ساله از ابتدای فروردین 1402، تاسیس مجموعه اجرایی علمی کنفرانس و مجوز ISC برای اخذ آن، دو جلسه شورای سیاست گذاری و هفت جلسه با نمایندگان دانشگاه های برتر کشور برای تعیین محورهای کنفرانس اجرا شد. همچنین، 16 پیش نشست به زبان عربی و 3 پیش نشست به زبان فارسی به صورت حضوی و مجازی شکل گرفت و از مردادماه شاهد آغاز مقالات برای کنفرانس و در نیمه مهرماه نتایج داوری اعلام شد.

دبیر اولین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های خانواده جهان معاصر افزود: این کنفرانس در 21 و 22 آبان ماه در سالن رودکی دانشگاه فردوسی از ساعت 7.30 الی 14 برگزار خواهد شد. تعداد چکیده مقالات دریافت شده، 300 مقاله بود که از این میزان حدود 117 مقاله به زبان فارسی و دیگر مقالات به زبان 8 کشور جهان دیگر لحاظ می شود.

وی تصریح کرد: مجموعه ای از دانشگاه ها و مراکز علمی و فرهنگی شامل دانشگاه های بغداد، کربلا، مستنصریه، کوفه، واسط، اهل بیت (ع)، امام جعفر صادق(ع)، العین، اشرف، وارث الانبیاء و همچنین رایزنی فرهنگی عراق در ایران در کنار آستان قدس رضوی، دانشگاه فردوسی و دیگر نهادهای داخلی مانند مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، موسسه پایش فناوری جهان اسلام، دانشگاه علوم رضوی، دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، جامع امام حسین(ع)، آزاد اسلامی، الزهرا(س)، ادیان و مذاهب، علامه طباطبایی، اندیشکده بین المللی کرامت انسانی، دانشگاه امام صادق (ع)، پردیس خواهران و دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و سازمان مطالعه ایران در این کنفرانس حضور خواهند داشت

اهداف کنفرانس بین المللی کرامت انسانی

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی، با اشاره به اهداف این کنفرانس بیان کرد: اهداف این کنفرانس گرد هم آوردن شبکه های دانشگاهی جهان اسلام برای بررسی چالش ها و ارائه راه حل برای آن توسط حضور صاحب نظران، اندیشمندان و اساتید از جهان اسلام در رشته های قفهی و حقوقی، تاکید بر اهمیت خانواده به عنوان رکن اساسی جامعه در اسلام و بحث پیرامون ارزش های اسلامی در مقابل تفکرات غربی مانند تفکرات سکولار و لیبرالی غرب  تلقی نیز می شود.

وی ادامه داد: خداوند متعال صاحب اصلی کرامت و شرف است. مهم ترین خصوصیتی که قرآن کریم سرشت پاک انسان ها را به آن مزین کرده، کرامتی است که خداوند متعال عطا کرده است. کرامت انسانی، از کرم و بخشش الهی نشئت می گیرد و انسان را از سایر موجودات برتر می سازد.

شهریاری تصریح کرد: برخی از اندیمشندان این کرامت را که موجب برتری انسان شده را مربوط به اختصاصات انسان می دانند و مهم ترین اختصاص او عقل نظری و عملی است که او را قادر به شناخت خود، جهان و خداوند می کند که بتواند، بدی و زشتی ها را در خود دفن کند. مفهوم کرامت را هر موحدی و هر فردی که ایمان به خدا داشته باشد، قائل به این نوع و اختصاصات انسانی باید بداند که موانع اصلی حقوق بشر را در کرامت انسانی ترسیم کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: بنابراین، انسان از آن جهت دارای حقوق انسانی است که خداوند متعال به او چنین کرامتی عنایت کرده است. تحت مبحث کرامت انسانی، مجموعه ای از مباحث را می توان در گفتمان دانشگاهی در جهان اسلام به اشتراگ گذاشت. از آن جهت که در شرایط معاصر، یکی از خطرات جدی برای جوامع انسانی، اندیشه های سکولار و لیبرالی غرب گرایانه خانواده لحاظ می کند، از این رو که امروزه دنیا غرب مفهوم خانواده را به یک مفهوم جدیدی مانند همزیستی با همجنسان و همزیستی با حیوانات تعریف می کنند.

خانواده در اسلام، قلب تپنده جامعه

وی بیان کرد: ضروی است به چالش های مربوط به خانواده و زیست خانوادگی در جهان معاصر، پرداخته شود. بدین سبب که اولین محور کنفرانس کرامت انسانی را با موضوع چالش های خانواده در جهان معاصر طراحی کرد. آن مقدار که اسلام به خانواده اهمیت داده، در ادیان دیگر به دلیل اینکه خانواده در اسلام، قلبی تپنده جامعه و بستری برای رشد شخصیت و اخلاق هر فرد تلقی می شود، کمتر مشاهده می شود.

رییس نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی، اظهار کرد: چالش های گسترده موجود در جهان معاصر برای همبستگی و الفت پیش آمده و به همین جهت موانعی مشاهده می شود که منجر به فروپاشی، قهر و طلاق در خانواده می شود. بنابراین، موضوع اصلی کنفرانس رسیدگی به این نوع مباحث است که این موانع بررسی و شناسایی شوند.

وی با اشاره به نقش مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اضافه کرد: گسترش و نهادینه سازی ارتباطات و همکاری های مسئله محوری دانشگاهی در جهان اسلام برای بررسی چالش های خانواده به شمار می رود. این مجمع با تلاش توانست با ایجاد شبکه ای دانشگاهی داخلی و خارجی در جهان اسلام این موضوع را برروی میز تحقیق و پژوهش قرار دهد.

ایجاد شبکه ای از نخبگان و دانشگاهیان جهان اسلام برای حل چالش ها

شهریاری مطرح کرد: آنچه که برای وحدت در جامعه اسلام نیاز دارد، ایجاد شبکه های دانشگاهی و نخبگانی در جهان اسلام است و باید با تلاش گسترده بتوان از سوی سازمان های مربوط شکل گیرد تا شبکه ای از نخبگان در جهان اسلام محقق کند، تا در مواقع لزوم بتوان از ظرفیت و توانایی های علمی و پژوهشی این شبکه استفاده کرد.

وی ادامه داد: جهان در آغاز جهان سوم، شاهد شتاب تحولات و دگرگونی ها مانند تاثیر تحولات عمیق در عصر حاضر بر سبک زندگی و خانواده، مانند تفاسیرغلط از حقوق بشر که منجر به چالش هایی مانند زیست با حیوان، همجنس گرایی و ازدواج های سفید می شود. همچنین، از دیگر چالش های معاصر مسائل ناشی از این تحولات مانند روابط نامشروع و سقط جنین است.

استفاده از فناوری به نفع ارزش های اسلامی و دیپلماسی برای وحدت

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، افزود: باید با توجه به ماهیت پیچیده و سرعت تحولات بتوان در بستر فناوری و تغییر استفاده از فناوری به نفع ارزش های اسلامی استفاده کرد و نحوه برون رفت از این چالش ها را به بحث و گفتگو شبکه های دانشجویان اسلام گذاشت. برای این موضوع نیاز به دیپلماسی عمومی، علمایی، دانشگاهی و سیاسی برای گسترش وحدت در جهان اسلام است.

وی افزود: در این کنفرانس رئیس کنفرانس، شورای عالی مجمع، شورای عالی سیاست گذاری کنفرانس و کمیته اجرایی، علمی و کمیته بین المللی و کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی مشارکت خواهند داشت. لازم به ذکر است در کنار افتتاحیه کنفرانس، پنل هایی موضوعات چکیده مقاله مطرح خواهد شد

انتهای پیام

نظرات

captcha