شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام مهرداد زمانی

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید مهرداد زمانی بیست و پنجم شهریورماه 1349 در تهران به دنیا آمد. به دلیل اینکه یک سال از تحصیل عقب نماند، شناسنامه او را به تاریخ شهریور گرفتند. سه ساله بود که به گرمسار کوچ کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید مهرداد زمانی بیست و پنجم شهریورماه 1349 در تهران به دنیا آمد. به دلیل اینکه یک سال از تحصیل عقب نماند، شناسنامه او را به تاریخ شهریور گرفتند. سه ساله بود که به گرمسار کوچ کردند.

تحصیلاتش را تا اول دبیرستان ادامه داد. به سبب علاقه به سپاه وارد این تشکیلات شد و ترجیح داد در جبهه حضور پیدا کند.

در چهار مرحله و به مدت 11 ماه در جبهه حضور یافت. در یکی از عملیات ها هم از ناحیه پا مجروح شد و مدت 2 ماه تحت درمان بود.

تکلیف ما را سیدالشهدا مشخص کرده است

برادر شهید نقل می کند: با هم برای آموزش و جبهه از بسیج گرمسار به پادگان امام حسن(ع) اعزام شدیم. مسوولان اعزام، مجردها را جدا کردند تا برای آموزش تکمیلی به اهواز بفرستند و اعزام اولی ها را هم به پادگان 21 حمزه فرستادند. مهرداد را که از نظر قد و قواره ریزنقش بود، به همراه 2 نفر دیگر به شهرستان برگرداندند. به مسوول گفت: «مگه تکلیف الهی رو شما مشخص می کنین؟ تکلیف ما را سیدالشهدا(ع) مشخص کرده است. ما پیرو امام خمینی(ره) هستیم و به ندای او لبیک گفتیم.»

از کودکی خوش صدا بود و به مداحی علاقه داشت. خیلی از دل ها را با مداحی اش برای اهل بیت نرم می کرد. با آن سن و سالی که داشت، در راز و نیازهایش با خدا اشک می ریخت. از خود گله داشت که چرا عاشق خوبی برای خدای خویش نبود. در دوران عمر خود جلوتر از تکلیف، اعمال را انجام می داد. علاوه بر نماز و روزه، رفتن به جبهه را هم تکلیف می دانست.

به برادرش اسماعیل علاقه خاصی داشت. هیچوقت از هم جدا نمی شدند. چهار ساله که بود سکته کرد، اما خدا خواست بماند و در راه او به شهادت برسد.

پیکر پسرم را حضرت زهرا به همراه پیکر امام حسین آورد

مادر شهید در خاطره ای از او نقل می کند: 20 روزی گذشت. تلفنی تماس گرفت و از سلامتی اش با خبر شدیم. چند شب نگذشته بود. در عالم خواب دیدم که به طرف سپاه می روم. خانمی با 2 تابوت به طرف من می آید و با من حال و احوال می کند. گفتم: «اینها چیست؟» گفت: «تابوت» گفتم: «کجا می برید؟» گفت: «خانه شما!» با هم به منزل آمدیم و تابوت را زمین گذاشت.

دیدم روی یکی پرچم سبز و روی دیگری پرچم قرمز کشیده است. آن خانم گفت: «یکی از من است و یکی از تو» گفت: «من را نمی شناسی؟» گفتم: «نه!» گفت: «من مادرت فاطمه زهرا هستم. یکی حسین من است و یکی هم مهرداد تو» هراس من را برداشت و از خواب بیدار شدم. به یاد سفارش مهرداد افتادم که می گفت: «هر موقع شهید شدم یا خبر شهادتم رو شنیدی، 2 رکعت نماز برای حضرت زینب(س) بخان تا خداوند به تو صبر بدهد!» وضو گرفتم و 2 رکعت نماز خواندم.

سرانجام مهرداد زمانی بیست و سوم دی 1365 در شلمچه بر اثر اصابت ترکش به پهلو، شهید شد. مزار او در گلزار شهدای شهرستان گرمسار واقع است.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از 100 عملیات محدود نیمه گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در 55 عملیات شامل 24 عملیات توسط سپاه و بسیج، 110 عملیات توسط لشکر 58 تکاور ذوالفقار ارتش و 20 عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال 1355 حدود 289 هزار و 460 نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه 1360 تا 1370 اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال 1365 قرار دهیم، می توان گفت جمعیت کل کشور در سال 65 حدود 49 میلیون و 445 هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال 417 هزار 35 نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل 44 صدم درصد یعنی یک نفر در 226 نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان 69 صدم درصد یعنی یک نفر در هر 145 نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از 97 درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می دهد که از مجموع یک میلیون و 930 هزار بسیجی رزمنده در کشور، 950 هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و 9 دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و 574 نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می شود.

هم گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد 316 نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و 100 نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می شود.

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود 113 نفر می رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می دهد و بر پایه گزارش ها، آمار شهدای جهاد استان با 113 نفر معادل سه و 6 دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، 220 نفر ورزشکار و 96 شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و 700 نفر از رزمندگان جبهه های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع 96 شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، 6 شهید نیز بهداشت و پزشکیار، 56 شهید امدادگر، 9 شهید حامل مجروحان، 9 شهید راننده آمبولانس و 18 شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و 200 نفر است که از این تعداد یکهزار و 807 نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می دهند. 207 نفر دارای بیش از 25 درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش ها، در کشور به ازای هر 124 نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر 58 نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از 2 و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و 747 نفر از این جانبازان بیش از 25 درصد جانبازی دارند.

برنامه ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار 1404

سمنان به عنوان یکی از استان های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال 1404 مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

نظرات

captcha