تکاپو برای رونق «گردشگری مذهبی» در مازندران

به گزارش ایرنا، استان مازندران به دلیل دارا بودن شرایط مناسب طبیعی و گردشگری و قرار گرفتن روستاها در دل طبیعت بکر، ظرفیتی مناسب برای اجرای طرح های گردشگری روستایی در کشور است که در سال های اخیر این گردشگری با سرعت در حال رونق است.

به گزارش ایرنا، استان مازندران به دلیل دارا بودن شرایط مناسب طبیعی و گردشگری و قرار گرفتن روستاها در دل طبیعت بکر، ظرفیتی مناسب برای اجرای طرح های گردشگری روستایی در کشور است که در سال های اخیر این گردشگری با سرعت در حال رونق است.

استان مازندران سه میلیون و 280 هزار نفر جمعیت دارد و حدود 45 درصد این جمعیت در بیش از سه هزار روستا در این استان زندگی می کنند.

وجود بقاع امامزادگان در روستاها یکی از ظرفیت های گردشگری روستایی آنهم در قالب گردشگری مذهبی به شمار می رود که در سال های اخیر در کشور و به خصوص استان های شمالی و مازندران رونق گرفته است؛ بنای تاریخی به همراه فضای دل انگیز اطراف بقاع امامزادگان در دل طبیعت جنگل های هیرکانی در این استان توانسته است سالانه حجم بیشتری از مسافران را به سمت خود بکشاند.

بیشتر از یک هزار و 300 بقعه امامزادگان در مازندران وجود دارد که اکثر این بقاع در روستاها قرار دارند و زیارتگاه مشتاقان و علاقمندانشان هستند.

گردشگری مذهبی گونه ای از گردشگری است که بازدید و حضور در مکان های مذهبی مانند حرم ها و بارگاه های مقدس امامان شیعیان (ع)، آرامگاه امامزادگان و مقابر و بقاع متبرکه، مزارها و اماکن منسوب به پیامبران الهی، مساجد بزرگ و مقدس، زیارتگاه ها، معابد و کلیساها مربوط به سایر ادیان و مذاهب، مزار عالمان و صالحان دینی و همچنین رویدادها و آیین های فرهنگی، دینی و مذهبی مناسبت های تاریخی را شامل می شود که از عوامل مهم جذب زائر و گردشگری مذهبی و زیارتی است.

در همین پیوند مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران روز پنجشنبه در بازدید از آرامگاه امامزاده "سید صالح" قائمشهر اعلام کرد: توسعه امامزاده سید ابوصالح قائمشهر زمینه گسترش گردشگری و صنایع دستی را هم با توجه به حجم بالای حضور مسافران در پی خواهد داشت.

حسین ایزدی افزود: بقعه این امامزاده به دلیل موقعیت ویژه و عالی گردشگری، فضای جنگلی و قدمت تاریخی این بقعه نیازمند توجه بیشتر برای توسعه و مرمت است.

وی با اشاره به اینکه که در سال 1397بخشی از مرمت صورت گرفته اما بعد از آن تاکنون هیچ بودجه ای تخصیص داده نشده است؛ افزود: در پیگیری های گذشته مقرر شد اداره کل اوقاف طرح جامع توسعه منطقه امامزاده را آماده کند تابراساس آن دو سوم سرمایه گذاری با اوقاف و با همیاری اهالی منطقه تامین شود و یک سوم مبلغ را هم میراث تامین کند. که متاسفانه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

این مسول حوزه گردشگری مازندران با اشاره به اینکه این توسعه زمینه گسترش گردشگری و صنایع دستی را هم با توجه به حجم بالای حضور مسافران در پی خواهد داشت، گفت: چنانچه درمرمت تعلل شود دچار هزینه های بیشتری خواهیم شد حتی ممکن است به حالت اولیه هم برنگردد.

ایزدی با اعلام آمادگی میراث برای همکاری با طرح جامع توسعه اداره کل اوقاف تصریح کرد: باید توجه داشت برای توسعه حریم، چون منطقه میراثی است ممکن است موانعی برای حفظ حریم پیش بیاید که می توان این موضوع راهم با تعامل با اداره اوقاف حل کرد.

بقعه امامزاده سید ابوصالح مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان قائم شهر، بخش مرکزی، روستای مله واقع شده و این اثر در تاریخ 10 بهمن 1383 با شمارهٔ ثبت 11339 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. گفته می شود ساختمان این امامزاده در دوران قاجاریه انجام شده است.

نظرات

captcha