اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
گرامیداشت خاطره نخستین بانوی شهید ایرانی راه قدس؛ روایت ایکنا در قالب بسته فرهنگی سالگرد یوم الله 13 آبان، بازتاب همدلی جامعه جهانی با مقاومت در دوسالانه کارتون کتاب و چهلمین سالروز شهادت «سید مقاومت» از عناوین مهم هفته جاری در حوزه فرهنگ و ادب این هفته است.
به گزارش ایکنا؛ هفته ای که سپری شد به سبب سالگرد «یوم الله 13 آبان»، سالروز تسخیر لانه جاسوسی؛ چهلمین روز شهادت سید مقاومت، سیدحسن نصرالله(رضوان الله علیه) و نیز گرامیداشت یاد و خاطره نخستین بانوی شهید ایرانی راه قدس، شهید معصومه کرباسی؛ در بطن و متن خود به ویژه از حیث رویدادهای مرتبط با فرهنگ، ادب و کتاب هفته ای پُرخبر بود.
در ادامه گزیده ای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.
نشست ادبی «شهیده قدس»؛ در گرامیداشت نام، یاد و خاطره نخستین بانوی شهید ایرانی راه قدس، شهید معصومه کرباسی؛ شامگاه 11 آبان با حضور جمعی از شاعران کشورهای ایران، هندوستان، افغانستان و پاکستان با اجرای سیدمسعود علوی تبار و به میزبانی گروه بین المللی «هندیران» برگزار شد.
در ابتدای این نشست سیدمسعود علوی تبار، فعال فرهنگی و کارشناس تاریخ و تمدن ملل اسلامی، با اشاره به مجاهدت زنان در راه اسلام گفت: شهید معصومه کرباسی علاوه بر اینکه از مجاهدان و فعالان فرهنگی جبهه مقاومت و از نخبگان علمی بود؛ مادری فداکار، ولایی و همسری وفادار و مؤمن بود که در تربیت بی نظیر فرزندان و در زمینه همسرداری و خانواده داری الگویی برای زنان و دختران مسلمان است.
برای مطالعه این نشست و قرائت نوسروده های شاعران با محور یاد و خاطره نخستین بانوی شهید ایرانی راه قدس، می توانید به اینجا مراجعه کنید.
محمد محبوبی؛ مولف کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به مناسبت 13 آبان و تقریظ رهبری بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در جشن امضای این کتاب که از سوی کافه کتاب حافظه تاریخی ایرانی عصر 13 آبان برگزار شد، گفت: «ایستگاه خیابان روزولت» با آثار دیگر من متفاوت است. در آثاری که در این زمینه کار شده اند، 75 درصد ترجمه از کشورهای دیگر است. بیشتر این آثار از منظر منافع ملی آمریکایی به موضوع نگاه کرده اند. احساس نیاز می شد که از زاویه دید ایرانی به موضوع نگاه شود.
مولف کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» که به تقریظ مقام معظم رهبری رسیده است با بیان آنکه تسخیر لانه جاسوسی برای تاریخ ایران مسئله ای زنده است گفت: تلاش کردیم در این کار از دو مجموعه اسناد رقیب و اسناد ناظر بی طرف استفاده کنیم.
خبرگزاری بین المللی قرآن در راستای لبیک به فرمان مقام معظم رهبری در حوزه «روایت اول در مواجهه با جنگ نرم دشمن» در قالب بسته ای فرهنگی و متکی بر نشانِ روشن «یوم الله 13 آبان» به معرفی و بررسی مهمترین کتاب های مرتبط با این روز بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی پرداخته است.
برای مرور و مطالعه بسته فرهنگی ایکنا در حوزه کتاب های مرتبط با بلندای «یوم الله 13 آبان» می توانید به اینجا مراجعه کنید.
آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان «ششمین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب»، 14 آبان در کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این مراسم با اشاره به بخش ویژه مقاومت در «ششمین دوسالانه جشنواره کارتون کتاب» یادآور شد: یکی از بخش هایی که چه در بُعد ملی و چه بین المللی مورد استقبال قرار گرفت، بخش غزه و محور مقاومت بود. باید توجه داشت که یکی از مهم ترین تفاوت های این فراز از مقاومت مردم مسلمان لبنان و فلسطین نسبت به بیش از 70 سال مقاومت در برابر وحشی گری ها و قساوت های رژیم اشغالگر قدس، همراهی بیش از پیش جامعه جهانی با مردم مظلوم فلسطین و لبنان است.
رمضانی تصریح کرد: در طول تاریخ 70 ساله مسئله مقاومت فلسطین ما هیچ گاه چنین قله توجه جامعه جهانی در حوزه همراهی و همدلی با مردم این کشور را شاهد نبودیم و باید از چنین ظرفیت هایی با زبان جهانی کارتون و کاریکاتور نهایت استفاده را ببریم.
متن کامل مراسم اختتامیه، سخنان مهمانان و مدعوان این رویداد در اینجا قابل دسترسی است.
«ششمین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب» به کار خود پایان داد.
داوری آثار دریافتی این دوره توسط سه هنرمند خارجی («کریستینا برنازانی» از ایتالیا، «هیکابی دمیرچی» از ترکیه و «فِن لینتائو» از چین) و چهار هنرمند ایرانی (شهرام شیرزادی، محمدرضا دوست محمدی، جابر اسدی و مسعود شجاعی طباطبایی) انجام شد.
دریافت اسامی برگزیدگان سه بخش رقابتی این رویداد بین المللی در اینجا قابل دسترسی است.
نشست نقد و بررسی کتاب رمان «عایده» کاری از نشر «سوره مهر» با حضور محبوبه سادات رضوی نیا؛ نویسنده و محمد قاسمی پور؛ منتقد و مدرس ادبیات، عصر 13 آبان با حضور جمعی از اهالی کتاب در کافه سمیه حوزه هنری برگزار شد.
نویسنده این کتاب گفت: عایده بارها گفته است زندگی من با جنگ های داخلی همراه بوده، من دوست داشتم با کسی ازدواج کنم که عضو حزب الله باشد و بدون شک فرزندانم را برای شهید شدن تربیت می کنم. به نظر من عایده خود سبک زندگی است.
وی که روایت یکی از شهدای نوجوان لبنانی از زبان مادر او است با بیان آنکه مادر این قهرمان شمایلی از سبک زندگی مقاومت و حزب الله لبنان است گفت: چنین مادری می تواند شهیدی جوان اما به غایت میهن پرست چون «علی اسماعیل» را تربیت کند.
متن کامل نشست نقد و بررسی رمان «عایده» در اینجا قابل مطالعه است.
چهارمین نشست هنرپژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، 15 آبان با موضوع «مواجهه سیاست و ادبیات؛ بررسی روایت تنازع، همراهی و جدایی ادبیات و سیاست در سال های نخست پس از انقلاب» و سخنرانی مهدی سعیدی، پژوهشگر و عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی این پژوهشگاه برگزار شد.
مهدی سعیدی در این نشست تلاش کرد تا با هدف بررسی وضعیت ادبیات در سال های 1357 تا 1362 و چگونگی تأثیر متقابل ادبیات و سیاست در این پنج سال، به ارائه یک صورت بندی کلی از عوامل و متغیرهای مؤثر در شکل بندی ادبیات در سال های ابتدایی انقلاب بپردازد و گفت: اسلام گرایان مکتبی، نویسندگان توده ای و اعضای کانون نویسندگان ایران بازیگران اصلی ادبیات در سال های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بودند و در کشاکش قدرت و منازعات سیاسی سال های نخستین پس از پیروزی انقلاب که بین گروه های مختلف پدید آمد، در نهایت این مکتبی ها بودند که صحنه ادبیات رسمی را در دست گرفتند.
بنا به نظر شورای سیاست گذاری سی ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، «خواندن برای همدلی» به عنوان شعار این رویداد انتخاب شد.
این دوره از هفته کتاب از 23 تا 30 آبان برگزار می شود.
بیست ودومین نشست «صد کتاب ماندگار قرن» به بررسی کتاب «اطلس خط» تألیف حبیب الله فضائلی اختصاص یافت.
این نشست، 15 آبان با حضور علی شیرازی؛ خط شناس و خوشنویس و شهاب شهیدانی؛ استاد دانشگاه هنر اصفهان در سالن فرهنگ مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
علی شیرازی، خط شناس و خوشنویس، در این نشست هنری به تأثیر این کتاب بر هویت هنری اش اشاره کرد و اذعان داشت: استاد فضائلی، دبیر و خوشنویسی ممتاز است که با آثار ماندگارش، عنوان بزرگترین کتیبه نویس تاریخ ایران را به خود اختصاص داده است.
برای مطالعه متن کامل این نشست و مرور سخنان استادها و هنرمندان حاضر به اینجا مراجعه کنید.
استاد سیدمحمدرضا طاهری، متخلص به «حسرت» شاعر، نویسنده و محقق متولد 1325 تبریز از بهترین شاگردان مرحوم استاد محمدحسین شهریار بودند که 15 آبان پس سال ها تحمل رنج بیماری در بیمارستان آریا تهران چشم از جهان بست.
استاد «حسرت» در طول زندگی خود پیوسته با شاعران مطرح و هم دوره خود نظیر مرحوم استاد محمد قهرمان، مرحوم استاد حسین آهی، زنده یاد استاد هوشنگ ابتهاج و استاد شفیعی کدکنی همنشین و مانوس بودند.
تصحیح تذکره هفت اقلیم، تصحیح دیوان های نظیری نیشابوری، شاپور تهرانی و مجموعه آتشکده از جمله آثار زنده نام طاهری است.
جلسه هم اندیشی مدیران و استادان مراکز آموزش زبان فارسی منتخب برگزار و طی آن آیین نامه و شیوه نامه آموزش زبان فارسی به دانشجویان و زبان آموزان غیرایرانی فارسی بررسی و پیرامون نحوه ارزیابی و کنترل کیفیت آموزش در مراکز آزفا تبادل نظر شد.
وظیفه مراکز آزفا، آموزش زبان فارسی به دانشجویان بین المللی و متقاضیان یادگیری زبان فارسی یا آشنایی با زبان و فرهنگ کشور است. این آموزش شامل برگزاری دوره های آموزشی و در نهایت کسب قبولی در آزمون بسندگی زبان فارسی می شود؛ در واقع قبولی در این آزمون مجوزی برای حضور دانشجوی بین المللی در کلاس های درس دانشگاه است.
شصت وهفتمین شماره ماهنامه «سرو» با عنوان «سید عزیز مقاومت» از سوی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شد.
نشریه «سرو» از بخش های مختلفی تحت عنوان «گفتمان»، «پرسمان»، «راویان»، «دیده بان»، «یادمان» و«راهیان» تشکیل شده که هر بخش شامل موضوعات متنوعی است. در این شماره از ماهنامه «سرو» سرمقاله ای به قلم نادر ادیبی با تیتر «مقاومت زنده است...» منتشر شده است.
نشریه «سرو» به سردبیری «داوود عامری» در 120 صفحه، از سوی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چاپ و منتشر می شود.
بخش ویژه جدیدترین شماره ماهنامه «فکه» به شهید سیدحسن نصرالله و حزب الله لبنان اختصاص دارد که در قالب پرونده ویژه منتشر شده است.
در شماره 258ماهنامه «فکه» به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله مطالبی با عنوان «سیدحسن نصرالله و حزب الله لبنان»، «سید عزیز ما» و «عقب نشینی ممنوع در باب وظیفه این روزهای ما» به قلم زهرا عابدی و یادداشتی با عنوان «غریبه ای همه چیز را می بیند» نوشته زهره علی عسگری آمده است.
ماهنامه «فکه» از سوی موسسه فرهنگی هنری جنات فکه منتشر می شود.
اولین همایش تجلیل از برگزیدگان پویش ملی ایثار با نام «من می نویسم»، 15 آبان در هتل بزرگ فردوسی برگزار شد.
سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم گفت: مهم ترین فرمایشات بزرگان در مورد تکامل و خلقت انسان موضوع علم است که در قرآن کریم هم به آن اشاره شده است. پیامبر اکرم (ص) نیز در مورد موضوع علم و یادگیری تاکید فراوان داشتند همان طور که در آموزه های دینی ما هیچ حدی برای علم وجود ندارد. محدودیت مکانی، زمانی و تفکیک جنسیتی برای آموزش علم وجود ندارد و انسان از زمانی که در گهواره است تا پیری علم می آموزد.
متن کامل این مراسم و مرور سخنان مهمانان در اینجا قابل ملاحظه است.
یکی دیگر از اتفاقات ثابت و همیشگی رویدادهای خبری حوزه فرهنگ و ادب طی هر هفته، تازه های نشر و کتاب هایی است که توسط ناشران مختلف بعد از پشت سر گذاشتن مسیر پُر پیچ و خم نشر راه خود را به پیشخوان کتابفروشی های باز کردند.
در ادامه به معرفی اسامی برخی از این آثار تازه منتشر شده با محوریت دین، دفاع مقدس و مقاومت می پردازیم.
جلد اول کتاب رساله آموزشی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) - احکام عبادات - همراه با آخرین تغییرات و جدیدترین فتاوای معظم له به چاپ بیست و دوم رسید. این کتاب مشتمل بر مسائل فقهی مهم و مورد ابتلا در موضوع احکام عبادات است که با رویکرد آموزشی تدوین شده و بر اساس آخرین و جدیدترین فتاوای مرجع عالی قدر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) تنظیم شده است.
کتاب «افول امریکا»، منتخبی از مجموعه یادداشت های پروفسور حمید مولانا در روزنامه کیهان پیرامون افول امریکا طی سال های 1371 تا 1390 نگاشته اند، به تازگی توسط انتشارات امیرکبیر چاپ و روانه بازار نشر شد.
کتاب «مدیریت معنوی سفر اربعین» با محوریت آداب سفر اربعین به قلم حجت الاسلام حمید احمدی توسط سازمان حج، اوقاف و امور خیریه منتشر و به پیشخوان کتابقروشی ها ارائه شد.
کتاب «آن سوی دیوار» روایتی از تسخیر سفارت آمریکا از زبان حبیب الله بیطرف به کوشش محمد محبوبی در انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
کتاب « یادداشت های بی تاریخ ؛ درباره تاریخ نگری و تاریخ نگاری» در بردارنده سی وپنج مقاله کوتاه، درباره نسبت تاریخ با سیاست، جامعه، ادبیات، فرهنگ، فضای مجازی و انقلاب اسلامی به قلم هدایت الله بهبودی توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
گزارش از امین خرمی
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}