اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
از صدای گریه های مادران تا داغ بی پایان فرزندان، آری انفجار در معدن معدنجوی طبس نه تنها جان ده ها نفر را گرفت، بلکه امیدها و آرزوهای بسیاری را هم در دل خانواده ها به خاک سپرد.
چهل روز از حادثه تلخ معدن معدنجو که منجر به جانباختن 53 نفر از معدنکاران شریفمان در طبس شد گذشت، حادثه تلخی که نه فقط خانواده این عزیزان، بلکه کل مردم ایران را داغدار کرد.
حضور دولتمردان در طبس
پس از این اتفاق دولتِ چهاردهم تمام تلاش خود را برای جبران این حادثه تلخ به کار گرفت؛ از یک سو با بررسی دقیق این موضوع توسط دستگاه های مختلف مسیر کمک رسانی و حل مشکلات خانواده های داغدار را از همان لحظات اولیه پیگیری کرد و از سوی دیگر با انجام اقدامات کارشناسی، اقدامات لازم را برای جلوگیری از تکرار این حادثه تلخ انجام داد.
در چهلمین روز حادثه معدنجو طبس، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت و احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پیگیری اقدامات صورت گرفته و حضور در مراسم چهلم این عزیزان به طبس رفتند.
برخی از خانواده ها از اقدامات دولت در این چهل روز تقدیر می کردند و برخی دیگر خواهان توجه و تخصیص امکانات بیشتر به خانواده ها بودند که مسئولان نیز قول دادند تا هر گونه اقدام لازم را صورت دهند. اما در گوشه ای دیگر از این مراسم، ستاره دختر پنج ساله در حالی که عکس پدر را در دست داشت به سمت دوربین خبرنگاران می رفت و می گفت من ستاره دختر محمدم. بابام رفته معدن و دیگر نیامد، مادرش که از بی قراری های دختر گریه می کرد می گفت 40 روز است که ستاره دنبال پدرش می گردد و ما نمی توانیم آرامش کنیم.
دیگری که تا چند روز پیش در کما بوده و به تازگی جان باخته، اعضای بدنش را تقدیم بیماران نیازمند عضو کرده و خانواده اش می گفتند اعضایش را اهدا کردیم چون می خواستیم قلب پدرمان همچنان بتپد.
رفع دغدغه خانواده ها
برخی خانواده ها با رئیس مجلس و برخی با اعضای دولت گفت وگو می کردند. حرف آنها این بود که به مشکلاتشان رسیدگی شود.
در حالی وزیر راه و شهرسازی در جمع خانواده های جانباختگان حادثه معدن معدنجوی طبس برای التیام بخشیدن به داغ خانواده های این جانباختگان گفت: نداشتن مسکن درخور شأن از دغدغه های اصلی خانواده ها بوده است ما نیز رفع دغدغه خانواده ها را به سرعت پیگیری کرده و خانواده های جانباختگان طبس امروز صاحب خانه شدند و مسکن مابقی جانباختگان نیز در دستور کار است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: همچنین با استان های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و گلستان ارتباط برقرار کرده و خانواده های فاقد مسکن در شهرها و روستاها شناسایی شدند. برای کاهش مشکلات خانواده ها، زنان سرپرست خانوار و کودکانِ کارگران جانباخته زیرپوشش حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار گرفتند.
صادق مالواجرد گفت: با مصوبه هیئت دولت، تخفیف تسهیلات و تامین تنفس دو تا ساله برای مسکن خانواده ها اقدام شد.
وی با تاکید بر اینکه همچنین کارگرانی که در معدن مشغول کار هستند و فاقد مسکن و مسکن درخور شأن هستند نیز شناسایی و تامین مسکن برای این افراد نیز پیگیری می شود، افزود: راه و شهرسازی زمین مورد نیاز مسکن این کارگران را تامین می کند و از صنایع و معادن و بخش خصوصی در خواست می کنیم برای تامین مسکن محرومان و کارگران اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدواریم با تامین مسکن کارگران زحمتکش با تعامل بخش خصوصی و دولت مشکل را حل کنیم.
توان پرداخت اقساط را ندارم
خبرنگار تسنیم در طبس پای درد دل خانواده های معدنجوی طبس نشست تا مشکلاتشان را بررسی کند.
ملیحه حسینایی همسر یکی از متوفیان معدنجوی طبس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در طبس اظهار داشت: همسرم با 25 سال و 44 روز متاسفانه حقوقش 15 میلیون تومان است.
وی افزود: روزهای اول مسئولان می گفتند همسر مرحومم با 30 سال بازنشست می کنند اما همسر مرحومم را بازنشست نکردند و با همان سالهایی که خودش هزینه بیمه را پرداخت کرده بود، بازنشست شد. از این مرحوم 4 فرزند دارم و با توجه به هزینه های زندگی توان پرداخت هزینه ها برایم سخت است.
حسینایی درباره خانه ای که برای معدن جویان متوفیان اعلام می کنند گفت: ما توان پرداخت اقساط خانه را نداریم چرا که همسرم 6 سال بود هیچ وامی نگرفت چرا که توانی برای پرداخت نداشت.
وضعیت زندگی بازماندگان متوفیان حادثه معدنجو خوب نیست
یکی از خبرنگارانی که از بردسکن آمده بود به خبرنگار ما گفت: 9 نفر در حادثه معدن از بردسکن بودند که یکی روز اول مرخص شد و 7 نفر فوت شدند و یک نفر زندگی نباتی دارد.
وی با بیان اینکه وضعیت زندگی و معیشت این کارگران و خانواده هایشان خوب نیست اکثر آنها اجاره نشین هستند و اگر وضعشان خوب بود مسیر دور بردسکن تا طبس را طی نمی کردند.
وی با بیان اینکه وضعیت زندگی بازماندگان متوفیان حادثه معدنجو خوب نیست افزود: از مقام معظم رهبری تشکر داریم چرا که در همان روزهای بعد حادثه نماینده رهبری برای پیگیری مشکلات در منطقه حاضر شدند.
خبرنگار بردسکن افزود: در زمینه مسکنی که برای خانواده های متوفیان اعلام می شود، هنوز مسکنی به متوفیان در بردسکن تحویل نشده است.
وی با تاکید براینکه از مسئولان می خواهیم یکی از کارگران معدنجو که دچار مصدومیت شده بود و مرخص شد در حال حاضر در زندگی نباتی به سر می برد و هزینه هایی که برای او انجام شده بسیار زیاد است و از مسئولان می خواهیم همان هزینه هایی که به خانواده های متوفیان پرداخت می شود، برای او هم پرداخت شود.
بعد از فوت شوهرم، زندگی برایم خیلی سخت تر شده است
همسر مرحوم جواد قاسمی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خانه به ما دادند اما باید اقساط وام را پرداخت کنم در حالی که من به عنوان یک زن و فرزند کوچکی که دارم با این هزینه ها چگونه می توانم اقساط خانه را پرداخت کنم.
وی با بیان اینکه متاسفانه با حقوق 10 میلیون تومان چگونه می توان زندگی کرد و اقساط خانه را هم پرداخت کرد افزود: این بندگان خدا (متوفیان معدنجو) رفتند و بعد از آنها زندگی برایمان خیلی سخت تر شده است.
هنوز حقوقی به ما نداده اند
همسر مرحوم جواد بهمدی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: از مسئولین قدردانی می کنم در این 40 روز از ما سرزند و و برخی وعده هایی دادند که هنوز محقق نشده است.
وی ادامه داد: مقرر بود حقوق همراه با مستمری به ما بدهند اما هنوز محقق نشده است. حقوق هم هنوز به ما ندادند و از سویی دیگر توان پرداخت اقساط خانه را نداریم.
وی گفت: از مرحوم بهمدی سه فرزند باقی مانده است برخی از مسئولین به قولهای خود عمل نکردند و در حال حاضر در خانه ای که اجاره نشین هستیم حتی خانه ما آب لوله کشی ندارد.
پرداخت متفاوت حقوق در معدن
همسر یکی از کارگرانی که در حال حاضر در یکی از معادن طبس مشغول به کار است به خبرنگار ما گفت: آنهایی که در حادثه معدن قربانی شدند داغ بزرگی بر دل ما گذاشتند و 53 عزیز رفتند اما امروز باید به حال مردگان متحرکی که در معادن زغالسنگ طبس مشغول به کارند و معیشت زندگیشان دچار مشکل است رسیدگی شود.
وی افزود: هر روز که همسرم می خواهد بر سر کار و داخل تونل برود هزار دلهره داریم و همسرم می گوید شاید از داخل تونل زنده بر نگردم با وجود این همه غم و غصه باید مشکلات زیادی را تحمل کنیم.
همسر معدنچی طبس گفت: همسرم پیمانی است چرا باید کارگرانی که در یک معدن به داخل تونل می روند حقوق های متفاوتی پرداخت شود، چرا باید آنهایی که استخدام هستند با کارگرانی که پیمانی هستند حقوقشان و مزیت هایشان باهم فرق کند. آنهایی که استخدام هستند حق تونل دریافت می کنند اما آنهایی که پیمانی هستند حق تونل ندارند.
در حال حاضر 1300 نفر در معادن طبس کار می کنند
پدر مرحوم جواد قاسمی با بیان اینکه از همه مسئولان که از راه های نزدیک و دور تشریف آوردند قدردانی می کنیم گفت: من پدر محمد جواد قاسمی از حادثه دیدگان معدنجوی طبس هستم و بنده در معادن زغال سنگ مشغول به کار هستم.
وی افزود: آقای وزیر، نیروی ایمنی شرکت همان ایمنی که قبل از حادثه معدنجو بود می باشد، در حال حاضر یک هزار و 300 نفر در معادن طبس کار می کنند در حالیکه ایمنی هنوز مناسب سازی نشده است.
قاسمی افزود: تعطیلی شرکت میسر نیست اما وقتی می بینیم ایمنی معدن در حدی نیست که بتوان کار کرد و نمی دانیم چرا دوباره معدنی که دچار حادثه شده شروع به کار کرده و کارگران مجبورند با همه شرایط داخل تونل بروند و هرچند گفته می شود حقوق و مستمری واریز میش ود ولی هزینه های زندگی و حقوقی که پرداخت می شود کفاف زندگی را نمی کند.
وی افزود: در اکثر این خانواده ها عزیزان دو یا سه بچه دارند با حقوق و مستمری 10 تا 12 میلیون تومان دریافت می کنند که به جایی نمی رسد.
انتهای پیام/254/.
{{name}}
{{content}}