اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
یکی از عمومی ترین و مردمی ترین ظرفیت های شادی بخش در جامعه ما، سالروز ولادت اهل بیت(ع) است . این مناسبت ها به مثابه زمان، ظرف و زمینه منحصر به فرد شادی آفرین فرهنگی در جامعه ما شمرده می شوند.
حجت الاسلام علیرضا قبادی، جامعه شناس و کارشناس دین، به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) یادداشتی با عنوان «ظرفیت های شادی بخش در اسلام و تشیع» را در اختیار ایکنا قرار داد. در قسمت اول این یادداشت به تشریح این مسئله پرداخته شد که همچنان که در اسلام به سوگواری اهمیت داده شده به شادی نیز پرداخته شده است. در قسمت دوم این یادداشت مطرح شد که کاهش شادمانی در جامعه ما به دلیل فقدان توصیه های شادی آفرین در منابع اصیل دینی نیست و پیامبر (ص) و ائمه (ع) بر لزوم شادکامی در جامعه تأکید دارند که باید به این مباحث توجه کرد. در قسمت سوم این یادداشت نیز مطرح شد که تصور می شود شادی تعریف روشنی دارد، اما تعریف دقیق از شادی، منوط به شناسایی و بررسی ابعاد، مصادیق و ملاک های شادی و ... است و با محیط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در ارتباط است. در قسمت چهارم این یادداشت نیز به معرفی سطحی عمیق تر و بنیادی تری از شادی آفرینی پرداخته شد. در ادامه قسمت پنجم این یادداشت را با هم می خوانیم.
سالروز ولادت با سعادت بانوی عقل و تدبیر دختر با فضلیت امیر مومنان (ع) و حضرت فاطمه(س)، زینب کبری (س) را تبریک و شادباش می گویم. چنین مناسبتی در کشور ما روز پرستار نیز نام گذاری شده است. این روز را نیز محضر شریف همه پرستاران گرانقدر تبریک و تهنیت گفته و تلاش های بی مانند آنان را ارج می گذاریم.
همانگونه که وعده کرده بودیم، در اعیاد بزرگ اسلامی و در ولادت خاندان وحی درباره ظرفیت های شادی بخش در اسلام و تشیع مطالبی را تقدیم می داریم. تاکنون در این باره از جمله درباره لزوم توجه بیشتر به شادی در جامعه ما، چند گفتار کوتاه به حضور پر ارزش شما تقدیم شد. یکی از عمومی ترین و مردمی ترین ظرفیت های شادی بخش در جامعه ما، سالروز ولادت اهل بیت وحی (ع) است.
این مناسبت ها به مثابه زمان، ظرف و زمینه منحصر به فرد شادی آفرین فرهنگی در جامعه ما شمرده می شوند. فرصت های مزبور شادی آفرین با توجه به علاقه مندی و ارادت عموم مردم این مرز و بوم به خاندان عصمت و طهارت (ع)، فرصتی مقبول و بالفعل برای ابراز شادمانی و شادکامی عمومی هستند. یادآوری و بزرگداشت این ولادت ها خود به خود شادی آفرین یا زمینه های مناسبی برای ابراز شادمانی هستند، به ویژه آنکه ذیل این مناسبت ها، عموما از یک قشر خاص نیز در جامعه ما قدرشناسی و قدردانی می شود.
همانگونه که استحضار یافتید، قدرشناسی یکی از نیرومندترین و قوی ترین شیوه های ابراز شادمانی است. بسیاری از شواهد علمی نیز نشان می دهند که قدردانی حتی تأثیرات گسترده ای بر سلامت انسان ها دارد. سپاس و قدردانی در این ولادت از فعالیت و تلاش قشری انجام می گیرد که برای ما در سخت ترین وضعیت جسمانی و روحی به ارائه خدمات ارزشمند می پردازند.
البته اهمیت کار پرستاران و قدردانی و قدرشناسی از آنان هنگامی بیشتر شناخته می شود که به ضرورت شغلی آنان در اجتماع و در جایگاه آن در منابع دینی آگاهی حاصل شود و پیامد ها و هزینه های کم توجهی به آنان به طور دقیق محاسبه شود. تقارن و تناسب ولادت خجسته حضرت زینب (س) با روز پرستار اقتضا دارد تا هم نهاد های مردمی و هم سازمان های دولتی بتوانند با اجرای برنامه های شاد در جامعه از یک سو و اقدامات قدرشناسانه از پرستاران گرانقدر، از سوی دیگر موجبات شادمانی عمومی و اسباب رضامندی پرستاران را فراهم کنند.
همچنین شایسته است در این مناسبت در سیره و رفتار حضرت زینب کبری (س) مطالعه و تحقیق شود و شیوه های آن حضرت در زدودن اندوه و رنج و به تبع ایجاد فضای جدید در کاروان امام حسین (ع) شناخته و معرفی شود. شیوه های مدبرانه بانویی که در بحرانی ترین شرایط زمانه خویش، رنج کاروان امام حسین (ع) را کاهش داد، روحیه آنان را حفظ کرد و به اهل کاروان به ویژه کودکان ابراز محبت کرد.
ویژگی های بی نظیری از جمله صبر، تحمل و مقاومت می تواند الگویی برای همگان از جمله پرستاران محترم باشد. مجددا این ولادت خجسته و روز پرستار را تبریک می گویم و در چنین ایامی قرائت زیارتنامه آن حضرت نیز توصیه می شود.
حسن ختام این گفتار روایتی درباره جایگاه و اهمیت والای کار پرستاران از پیامبر اکرم (ص) است. پیامبر خاتم (ص) فرمودند: کسی که یک روز و یک شب پرستاری بیماری را بر عهده گیرد، خداوند متعال او را با ابراهیم خلیل (ع) محشور می کند.
{{name}}
{{content}}