جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد

بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان که از 11 تا 17 آبان ماه در همدان با حضور 59 گروه نمایشی برگزار شد با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف به کار خود پایان داد.

به گزارش ایکنا از همدان، بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان که از 11 تا 17 آبان ماه در همدان با حضور 59 گروه نمایشی برگزار شد با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف به کار خود پایان داد.

داوران این جشنواره هنرمندان مطرح کشور بودند، این جشنواره که با حضور پرشور کودکان و نوجوان همدانی برگزار شد 59 اثر نمایشی و 7 اثر خارجی شرکت کننده در بخش های مختلف این رویداد به روی صحنه رفت.

در این آیین که امروز 17 آبان ماه با حضور مسئولان، هنرمندان و اقشار مختلف مردم در سالن ابن سینای همدان برگزار شد، نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این جشنواره، اظهار کرد: مایل هستیم جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در استان همدان تداوم داشته باشد، خوشحالم در اولین سفر استانی برای برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان و به  همدان سفر کردم.

وی با اشاره به اینکه برای بیست و نهمین جشنواره کودک و نوجوان یعنی مسیر طولانی پیموده شده و استان همدان با پشتوانه تاریخی، 21 دوره جشنواره را به خود دیده است، افزود: تأکید وزیر بر کیفیت کار است.  در شرایطی ایستاده ایم که باید برای ارتقا این موضوع اقدام کنیم.

معاون وزیر ارشاد اضافه کرد: برای احیای امید باید هنر اصیل را ارتقا دهیم و بزرگان و پیشکسوتان که یا منزوی شده یا خودخواسته گوشه نشین شدند، به هنر برگردانیم.

حمید ملانوری شمسی، استاندار همدان نیز با تاکید بر اینکه دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان فعال شود، گفت: چهره ها، هنرمندان و داوران برجسته ماهانه به استان سفر کنند و در محافل هنری و دبیرخانه حضور داشته باشند تا جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در سال آینده به بهترین نحو برگزار شود.

ملانوری شمسی با بیان اینکه این جشنواره شادی و نشاط آفرید و اثرات بزرگی در هنر و ادبیات نمایشی خواهد داشت، افزود: همدانی ها از رفتن جشنواره طی سال گذشته ناراحت بودند، می خواهیم که دبیرخانه دائمی در استان مستقر باشد و همه ساله میزبان جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان باشیم، اگر قرار باشد دوره کوتاهی میزبان جشنواره باشیم به مقصد نهایی نخواهیم رسید و باید دبیرخانه دائمی جشنواره فعال شود.

استاندار همدان افزود: باید از ابزار قدرتمند هنر و تئاتر در سالن ها، خیابان ها، اجرای سیار بتوانیم پیام صلح، آزادی و امنیت، سلامت و شادی را به جامعه برسانیم.

در ادامه حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: به گفته رهبری در دنیا شهری با تاریخ همدان سرپا نیست، این کهن شهر  3300 سال قدمت دارد و همچنان زنده است، همدان قله هنر و تاریخ و تمدن است، آسمان همدان در طول تاریخ  پر از ستاره است و دانشمندان و هنرمندان زیادی از این شهربرخاسته اند.

وی ضمن تقدیر از هنرمندان حاضر در جشنواره بیست و نهم، گفت: برای برگزاری مطلوب جشنواره، همدان یک پارچه به میدان آمد و این دوره جشنواره از تمام دوره ها پر آوازه تر بود، مسئولان استان برای این جشنواره سنگ تمام گذاشتند.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برگزاری این رویداد نشان داد هم می توانیم مردم را شاد کنیم و هم وفاق داشته باشیم، افزود: همدان به زودی همایش بین المللی هگمتانه را برگزار خواهد کرد.

وی با اعلام اینکه همدان آمادگی برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان را دارد، اظهار کرد: از تمام ادارات همدان درخواست می کنیم از هم اکنون برای جشنواره تئاتر سال آینده آماده باشند و ظرفیت دستگاه های خود مانند سالن ها را در اختیار جشنواره قرار دهند.

حاجی بابایی ضمن ابراز همدردی با کودکان غزه، گفت: با کودکانی که در روزهای برگزاری این جشنواره زیر بمباران رژیم صهیونیستی بودند همدردی می کنیم و امیدواریم آن ها نیز به زودی روزهای شادی را تجربه کنند.

سید مسعود حسینی، شهردار همدان نیز ضمن تقدیر از همه دست اندکاران برگزاری این جشنواره با تأکید بر اینکه این جشنواره امری مهم در توسعه گردشگری استان محسوب می شود،  افزود: گردشگری در توسعه شهر امری مهم است، یکی از عوامل توسعه گردشگری پایدار برگزاری این رویدادها به شمار می آید.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره باعث شد بستر گردشگری را داشته باشیم، افزود: همدان غنای تاریخی و تمدنی دارد، آثاری چون آرامگاه ابوعلی سینا و باباطاهر، تپه هگمتانه، گنبد علویان، امامزادگان فاخر و ... را داریم اما آنچه مکمل غنای تاریخی فرهنگی در شهر ماست گردشگری رویدادهاست، باید رویدادهایی برگزار شود که بهره مندی لازم را از آنها ببریم.

شهردار همدان به هم اندیشی صورت گرفته با هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر در خلال برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: عنوان شد که اختتامیه جشنواره بین المللی برای ما شروع است و فعالیت دبیرخانه دائمی جشنواره آغاز شده و باید از این پس برنامه هایی را در دستور کار داشته باشیم.

وی با بیان اینکه پیشنهاد کار را به شورا خواهیم داد و در این راستا حمایت نمایندگان و استان را هم می خواهیم، گفت: با توجه به سالن ها و زیرساخت های استان راه اندازی نمایشگاه دائمی عروسکی و موزه آثار هنرمندان باید مورد توجه باشد، تمرکز بر برنامه ریزی فرهنگی باید اتفاق بیفتد و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهیم که کیفیت اجراها را ارتقا دهد، باید قدر فرصت ها را بدانیم و برای مردمی که شایسته هستند کار کنیم.

حسینی با اشاره به اینکه به موضوعات جنبی توجه خواهیم کرد، گفت: شهر همدان دوستدار کودک است و از تولید آثار هنرمندانی که در مورد همدان تولید شود حمایت خواهیم کرد، تبادل فرهنگی با سایر نقاط مهم است و جذب توریست فرهنگی را مورد توجه قرار خواهیم داد.

وی ابراز کرد: از هنرمندانی که مهمان ما بودند و جشنواره ای به این خوبی برگزار کردند می خواهم از همدان ما برای دیگران بگویند، یادی از کودکان  مظلوم غزه و لبنان می کنیم و امیدواریم صلح و دوستی در همه جای جهان برقرار شود.

در ادامه امیر مشهدی عباس، دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک ونوجوان همدان با بیان اینکه امیدآفرینی مهم ترین چیزی است که کودکان را به بزرگسالان موفق تبدیل می کند، افزود: در گام دوم انقلاب نیز به امید و امیدآفرینی اشاره شده است و یکی از مهمترین محورهای این جشنواره است.

وی ضمن تقدیر از مردم همدان برای حضور باشکوه در این رویداد، اظهار کرد: امیدواریم جشنواره حال مردم همدان را خوب کرده باشد، ما یک هفته در خلال جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، امیدآفرینی کردیم و امیدواریم حال دل هزاران کودک و نوجوانان همدانی و خانواده های آنها بهتر شد ه باشد.

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اشاره به اینکه گروه ها با کمترین حمایت ها برای کودکان مایه می گذارند، گفت: امیدواریم مسئولان نیز با حمایت از هنر تئاتر، در دل هنرمندان امید بکارند. در ادامه  برگزیدگان بخش های مختلف معرفی شدند

یادآور می شود، در ادامه برگزیدگان هر بحش معرفی شدند. هیئت داوران بخش تئاتر ملل متشکل از آقایان علیرضا خمسه و امیر مشهدی عباس آثار برگزیده را معرفی کرد.

در این بخش هیئت داوران به خاطر خلاقیت در کارگردانی جایزه خود را به نمایش چایخانه­ موزیکال از کشور ازبکستان و نمایش سیرک تراوایاتا از کشور ارمنستان اهدا  کردند.

همچنین هیئت داوران بخش مسابقه نمایشنامه نویسی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان مسابقه نمایشنامه نویسی بدون اولویت برگزیدگان را معرفی و اعلام کرد.

نمایشنامه انجمن لولوهای برنده نوشته علیرضا دهقان، نمایشنامه باغ پرندگان نوشته مقداد شیری، نمایشنامه حسنقلی و گرگ بالان دیده نوشته جعفر دردانه، نمایشنامه مترسک برفی نوشته زهرا شفیعی برگزیدگان این بخش بودند.

در بخش قصه نمایش (نمایشنامه نویسی هنرمندان زیر 18 سال هیات داوران بدون در نظر گرفتن اولویت از این آثار قصه نمایش «میکروب ها را بهتر بشناسیم» نوشته­ آوا لباسی 9 ساله از همدان، قصه نمایش «هدهد مغرور» از آراد ترابی 12 ساله از همدان، قصه نمایش «کاغذ حروم کن ها» از سارا کرمی 12 ساله از بندر انزلی، قصه نمایش «به دنبال پروانه ها» از صدرا سجاد پورسینی 17 ساله از خراسان رضوی، و قصه نمایش «کسی هست منو بخوره؟» از مهیار عبداله زاده 12 ساله از ماکو تقدیر کرد.

همچنین جایزه هیئت داوران بخش کودک بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در بخش موسیقی از نمایش چهچهه چلچله چهل گیس به سحر کشاورز اهد و رامین کهن با آهنگسازی نمایش انگشتر اسرار آمیز برگزیده این بخش شد.

سیده معصومه زیوری برای ساخت عروسک نمایش راز پیشونی سفید و مادرجان، سارا بداغی برای ساخت عروسک نمایش چهچهه چلچله چهل گیس تقدیر شدند و مرتضی نجفی برای ساخت عروسک نمایش کلاه جادویی گسن برگزیده شد.

در بخش طراحی لباس نیز  مرتضی نجفی برای نمایش کلاه جادویی گسن تقدیر  شد و  سینا ییلاق بیگی برای نمایش انگشتر سحرآمیز برگزیده  این بخش بود.

مرتضی نجفی برای نمایش کلاه جادویی گسن در بخش طراحی صحنه برگزیده شد. در بخش عروسک گردانی نیز مینا مقامی زاده برای انگشتر اسرارآمیز تقدیر شد.

امیر حسین انصافی برای نمایش هرروز نوروزه به عنوان بازیگر نوجوان تقدیر شد و یسنا اسماعیلی با بازی در نمایش فقط خودم برگزیده این بخش بود.

نینا شاه محمدی برای بازی در نمایش شنگول و منگول و ارغوان حسینی برای بازی در نمایش کلاه جادویی گسن به عنوان بهترین بازیگر زن تقدیر شد.

فرهاد طوفان برای بازی در نمایش شنگول و منگول به عنوان بهترین بازیگر مرد تقدیر شد و امیرحسین انصافی برای بازی در نمایش هر روز نوروزه به عنوان بهترین بازیگر مرد انتخاب شد.

آزاده فرهنگیان برای سرودن شعر نمایش انگشتر اسرار آمیز  تقدیر و امیر بهبودیان برای سرودن اشعار نمایش چهچهه چلچله چهل گیس برگزیده شد.

در بخش طراحی پوستر و بروشور نیز مازیار رسولی برای طراحی نمایش چهچهه چلچله چهل گیس تقدیر شد.  مهدیه تاجیک راد برای طراحی گریم نمایش یارا و ماموریت عروسکی تقدیر و حسین محمدحسین پور برای نمایش کلاه جادویی گسن برگزیده شد.

مرتضی نجفی برای کارگردانی نمایش کلاه جادویی گسن تقدیر و قریب منوچهری برای کارگردانی شنگول و منگول به عنوان بهترین کارگردان انتخاب شد.

هر روز نوروزه به کارگردانی امیرحسین انصافی به عنوان نمایش برگزیده این دوره از جشنواره معرفی شد. همچنین جایزه هیئت داوران بخش خردسال بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در بخش موسیقی از نمایش سفری در کاموا به فرید نوایی از تهران تقدیر کرده و رضا عباسی با آهنگسازی نمایش همه ما یه قلب داریم برگزیده این بخش شد.

مجید کیمیایی پور برای ساخت عروسک نمایش پدر چوب مورد تقدیر قرار گرفت و حامد زارعان برای ساخت عروسک نمایش ربات ها هم احساس دارند برگزیده شد.

در بخش طراحی لباس نیز سارا یزدانی پژو برای نمایش کرگ بلا جلو بیا جلو بیا مورد تقدیر قرار گرفت و  فاطمه جلیلی معز برای نمایش همه ما یه قلب داریم برگزیده شد.

فاطمه جلیلی معز برای نمایش همه ما به قلب داریم در بخش طراحی صحنه تقدیر و علیرضا حسین پور و سمیرا یزدان پژو برای نمایش گرگ بلا جلو بیا جلوبیا برگزیده شدند.

در بخش عروسک گردانی نیز ریحانه باغبادی برای نمایش گرگ بلو جلو بیا جلو بیا مورد تقدیر قرار گرفت و پگاه معصومی برای نمایش کفشدوزک لاکپشتی برگزیده شد.

آراد ترابی برای نمایش همه ما یه قلب داریم به عنوان بازیگر نوجوان مورد تقدیر قرار گرفت.
کیمیا کیمیایی پور برای بازی در نمایش پدر چوب به عنوان بهترین بازیگر زن تقدیر شد و مریم اکبری برای بازی در نمایش سفری در کاموا به عنوان بهترین بازیگر زن انتخاب شد.
امیر تنها برای بازی در نمایش خورپوفیسم به عنوان بهترین بازیگر مرد تقدیر شد و حامد ترابی برای بازی در نمایش همه ما یه قلب داریم به عنوان بهترین بازیگر مرد انتخاب شد.
لیدا وعیدی برای نمایش ربات ها هم احساس دارند برگزیده بخش ایده پردازی شد.

مجید کیمیایی پور برای نگارش نمایش نامه پدرچوب مورد تقدیر قرار گرفت و حامد ترابی برای نگارش نمایشنامه همه ما یه قلب داریم به عنوان برگزیده بخش نمایش نامه نویسی انتخاب شد.

سمیرا یزدان پژو برای کارگردانی نمایش گرگ بلا جلو بیا جلوبیا و پگاه معصومی برای کاردانی نمایش کفشدوزک لاکپشتی مورد تقدیر قرار گرفته و حامد ترابی برای کارگردانی نمایش همه ما یه قلب داریم به عنوان بهترین کارگردان انتخاب شد. همه ما یه قلب داریم به کارگردانی حامد ترابی به عنوان نمایش برگزیده این دوره از جشنواره معرفی شد.

جایزه امید حوزه هنری کودک و نوجوان در بخش کودک به نمایش هر روز نوروزه به کارگردانی امیرحسین انصافی از تهران، در بخش خیابانی به نمایش رسم وفا به کارگردانی فاطمه جلیلی معز از همدان و در بخش نوجوان به نمایش آتروپات ها به کارگردانی حسین اسدی از خارک تقدیم شد.

همچنین در بخش مسابقه تئاتر خیابانی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم به نمایش ایرانی مبارک و کتاب جادویی به کارگردانی آرش صادقیان حقیقی و احسان سامانی­منش از تهران اهدا شد.

در این بخش هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از نقالان نوجوان زیر تقدیر کرد. آناهیتا حیدری برای نقل گردآفرید از کرمانشاه، یاسمین زهرا بحرینی برای نقل رستم با پیل سپید گرشاسبی از بندر کنگان، نازنین زهرا بحرینی برای نقل نبرد رستم با کلاهور پنجه تاب از بندر کنگان و  تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی  درسا نکویی برای نقالی نقل عروسی رودابه از مشهد اهدا شد.

همچنین  لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای آهنگسازی نمایش سه تار سیبیل به آقای محمد نادری  از اصفهان اهدا شد. دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای آهنگسازی نمایش خوش­حالیم به آقای علی خاتمی از تهران اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی بروشور نمایش لک لکی جون و دوستای مهربان به خانم ساغر تیزرو از شاهین شهر اصفهان اهدا شد.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی و ساخت عروسک­ های نمایش رسم وفا به راضیه پاشایی از همدان اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی لباس نمایش خوش­حالیم به آقای روح الله سنایی از تهران اهدا شد.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی لباس نمایش رسم وفا به فاطمه جلیلی مَعز و خانم راضیه پاشایی از همدان اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی فضای نمایش رسم وفا به آقای حامد ترابی به  راضیه پاشایی از همدان اهدا شد.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی برای طراحی فضای نمایش خوش­حالیم به آقای روح الله سنایی از تهران اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی  برای بازی در نمایش دو بسته زندگی به رقیه محمدی از زنجان اهدا شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی برای بازی در نمایش رسم وفا به آقای آراد ترابی از همدان اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی  برای بازی در نمایش لک­ لکی جون و دوستای مهربان به هلنا بیاتی­نیا از شاهین شهر اصفهان اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی برای بازی در نمایش خوش­حالیم به  الناز ابراهیمی از تهران اهدا شد. دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی برای بازی در نمایش سه تار سیبیل به مارال ایزدبخش از اصفهان اهدا شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی برای بازی در نمایش رسم وفا به آقای حامد ترابی از همدان اهدا شد.  دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش سه تار سیبیل به سید پویا امامی از اصفهان اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی  برای ایده و طرح در نمایش سه تار سیبیل به آقای مجتبی خلیلی از اصفهان اهدا شد.

همچنین دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی برای ایده و طرح در نمایش خوش­حالیم به آقای روح الله سنایی از تهران اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی برای کارگردانی نمایش سه تار سیبیل به آقای مجتبی خلیلی از اصفهان اهدا شد.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی برای کارگردانی نمایش خوش­حالیم به آقای روح الله سنایی از تهران اهدا شد. دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به نمایش خوش­حالیم به کارگردانی آقای روح الله سنایی از تهران اهدا شد. هیئت داوران نمایش خوشحالیم به کارگردانی روح الله سنایی از تهران را به عنوان نمایش برگزیده خود را برای بررسی نهایی و برای حضور در چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیرخانه این جشنواره معرفی  کرد.

در این جشنواره همچنین حسین اسدی کارگردان نمایش آتروپاتها و برنده جایزه حوزه هنری از نگاه ملی، جایزه خود را به کودکان غزه تقدیم کرد. مریم اکبری برنده تندیس بازیگری زن در بیست و نهمین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان همدان، نیز جایزه اش را به کودکان غزه تقدیم کرد. همچنین تندیس زرین و لوح سپاس جشنواره تئاتر به حسین صفیف هنرمند همدانی اهدا شد.

انتهای پیام

نظرات

captcha