فارغ التحصیلانی که در شمال برنج فروش شده اند

بسیاری از والدین در شرایط فعلی درس خواندن فرزندان خود در مراکز دانشگاهی و در سطح عالی را بی فایده می دانند و می گویند که ما به اصطلاح پارتی و آشنایی نداریم، پس باید به فکر ورود فرزندمان از همین دوران نوجوانی و جوانی به بازار کار باشیم.

خبرگزاری تسنیم از بابل، وقتی در سطح شهر یا در تاکسی و مترو تردد می کنیم، شاهد گلایه برخی از مردم از بیکار بودن فرزندان خود هستیم و برخی هم با نگرانی و گلایه از مسئولان از بیکاری فرزندان تحصیلکرده خود می نالند؛ بسیاری از والدین در شرایط فعلی درس خواندن فرزندان خود در مراکز دانشگاهی و در سطح عالی را بی فایده می دانند و می گویند که ما به اصطلاح پارتی و آشنایی نداریم، پس باید به فکر ورود فرزندمان از همین دوران نوجوانی و جوانی به بازار کار باشیم.

برخی هم البته معتقد هستند که جوان تحصیلکرده باید همزمان کار و حرفه ای یاد بگیرد و بهترین راه برای جلوگیری از بیکاری جوانان یادگیری مهارت در مراکز فنی و حرفه ای است؛ برابر آمار اعلام شده 12 درصد از تحصیلکرده های دانشگاهی بیکار ند و این آمار در میان زنان جامعه ما بیشتر است. در میان قبول شدگان دانشگاهی هم میزان قبولی زنان 60درصد است و به همین میزان آمار بیکاران این فارغ التحصیلان نیز بیشتر خواهد بود.

هم مهارت یاد بگیرند و هم درس بخواند

احمد رضا صالحی؛ پدر دانش آموز پایه دوازدهم است که فرزندش در رشته برق در یکی از دبیرستانهای فنی و حرفه ای بابل تحصیل می کند وی به خبرنگار تسنیم گفت: من مدرک کارشناسی ارشد تاریخ از دانشگاه مشهد دارم و الان هم مشغول خرید و فروش برنج هستم. مدتی در مدارس غیرانتفاعی بابل کار کردم، ولی حقوقم کفاف یک هفته زندگیم را هم نمی داد، برای همین به شغل آزاد روی آوردم.

صالحی گفت: با توجه به وضعیت شغلی خودم و خیلی از اطرافیانم، فرزندم را به سمت رشته های فنی و حرفه ای سوق دادم و از دوران متوسطه اول او را به کلاس تعمیرات موبایل هم فرستادم. خودش هم به رشته برق علاقه مند بود و در دوران متوسطه دوم رشته برق را انتخاب کرد و قصد دارم او را به دانشگاه ملی مهارت بابل بفرستم تا هم کارش را داشته باشد و هم تحصیل کند. البته در همین سن که اکنون هفده ساله است برای خودش درآمدی دارد و در فکر اجاره مغازه است.

مهارت یاد گرفتم؛ دست توی جیب خودم هست

احمدی؛ پسر جوانی که در رشته مکانیک دانشگاه ملی مهارت در حال تحصیل است، به تسنیم گفت: پس از دبیرستان با توجه به اینکه رشته دبیرستانم هم مکانیک بود، به این دانشگاه آمدم، هر چند من در دوران دبیرستان هم در یک کارگاه کار می کردم و تقریبا یک استاد تمام هستم و درآمد تقریبا خوبی هم داشتم، در همین دوران دانشجویی هم درآمد خوبی دارم و در حال وام گرفتن برای خرید خانه هستم.

این دانشجوی مکانیک تاکید کرد: اگر به دانشگاه دیگری می رفتم، این شرایط فعلی را نداشتم. من در دوران دبیرستان هم درس تئوری را خواندم و هم مهارتی کار کردن در رشته خودم را یاد گرفتم و همزمان به یک کارگاه برای کار می رفتم.

مکانیک جوان گفت: مهمترین حسن تحصیل در این دانشگاه این است که پس از فارغ التحصیلی لازم نیست دنبال کار بگردید، یا شاگردی کنید، در همین دوران تحصیل در این دانشگاه هر کسی که دنبال کار هست، می داند که مهارت لازم را هم آموخته و سریع جذب بازار کار خواهد شد.

دانشگاه ها باید مهارت محور شوند

کوروش فتاحی؛ رئیس دانشگاه ملی مهارت گفت: اگر ما دانشگاه ها را مهارت محور کنیم، بسیاری از بیکاری هایی که جامعه با آن مواجه است حل خواهد شد.

وی افزود: متاسفانه دانشگاه های ما ارتباط تنگاتنگی با صنعت ندارند. علت این شکاف و نبود ارتباط با این مراکز باعث شد تا دانشگاه ملی مهارت در فکر یک کنسرسیوم تخصصی اشتغال برای کل کشور بیفتد.

رئیس دانشگاه ملی مهارت تصریح کرد: به همین منظور در برنامه ای که در مازندران برگزار خواهد شد، تمام صاحبان صنایع بزرگ و تاثیرگذار دعوت خواهند شد.

فتاحی تاکید کرد: در این برنامه که با چشم انداز ده ساله طراحی شده، نیاز صنعت تا ده سال آینده در قالب یک برنامه جامع در نظر گرفته شده است که این صنعت تا ده سال آینده به چه اندازه به نیروی کار و در چه رشته ای نیازمند است و سال به سال این نیاز پیش بینی و تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه دانشگاه ملی مهارت هم بر اساس نیاز جامعه صنعت نیروها را پرورش می دهد، یادآور شد: این کنسرسیوم بر اساس این پیوند یعنی تربیت نیروی ماهر از ما و جذب با مراکز صنعتی طراحی شده است.

رییس دانشگاه ملی مهارت بابل گفت: کنسرسیوم اشتغالزایی دانشگاه ملی مهارت  طرح جامع و خوبی است. در این برنامه لحاظ شده است که ظرفیت استان بررسی و با توجه به این ظرفیت، نیروی کار ماهر تربیت شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه 12مرکز مهم در این برنامه حضور دارند این برنامه در چند استان برگزار شد و موفق بوده است.

انتهای پیام/

نظرات

captcha