تعریف دیتا سنتر ابری

دیتاسنتر سیار ابری (Mobile Edge Computing) یک تکنولوژی جدید در زمینه ابر (Cloud) و محاسبات لبه Edge Computing است. این تکنولوژی به صورت دیتاسنترهای سیاری در نزدیکی دستگاه های کاربران یا دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) قرار می گیرد و برای ارائه خدمات ابری به کاربران مورد استفاده قرار میگیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از ابرنیک، دیتاسنتر ابری ابرنیک به منظور راه اندازی و مدیریت شبکه وسیع و گسترده ای از منابع مجازی شامل، سرور ابری، شبکه، روتر، فایروال و ... به عنوان یک زیرساخت دسترس پذیر و مقیاس پذیر بر روی بستر زیرساخت به عنوان سرویس(IaaS) پیاده سازی شده است. در این سرویس منابع سخت افزاری دارای سطح پایداری و قابلیت اطمینان با استانداردهای طراحی Tier IVهستند. ارتقا و کاهش منابع سرورها در سرویس دیتاسنتر ابری ابرنیک بصورت خودکار و در لحظه از طریق پرتال کاربران انجام می شود. تمام فرآیندهای کنترلی اعم از مدیریت سرورهای مجازی، شبکه، فایروال، VPN و Load   Balancer از طریق پرتال کاربران به صورت تجمیع شده در دسترس کاربر است.

ویژگی دیتا سنتر ابری

ساختار بخش پذیر

این مراکز داده سیار، با توجه به نوع کاربری و تعداد رک های خود، شامل بخش های اصلی مانند اتاق سرور، اتاق مانیتورینگ و اتاق های مکانیکی و الکتریکی هستند و می توان در چیدمان آنها تغییراتی به وجود آورد.

قابلیت گسترش

این مراکز داده پرتابل، زیر ساخت مناسبی برای گسترش دارند و در صورت نیاز می توانند با اضافه کردن تجهیزات، به افزایش منابع ذخیره سازی و پردازشی بپردازند.

قابلیت انتقال

در مواقع بحرانی و حساس، این مراکز داده سیار که درون کانتینرها مستقر شده اند، می توانند توسط تریلر یا بالگرد در کمترین زمان ممکن به مکان مورد نظر منتقل شوند.

تسهیلات

از جمله تسهیلات مراکز داده سیار می توان به کلیه سیستم های مدیریت هوشمند، مخابرات، برق و ارتباطات داده، سیستم های اعلام و اطفای حریق، و سایر بخش های استاندارد TIA-942 اشاره کرد که به صورت یکپارچه در داخل این مراکز داده قابل حمل، گنجانده شده اند.

سرور ابری 

سرور ابری زیرساخت فیزیکی یا مجازی قدرتمندی است که امکان ارائه برنامه ها یا پردازش اطلاعات یا ذخیره سازی داده ها را فراهم می کند. برخی از بهترین سرور ابری، با استفاده از نرم افزار مجازی سازی ایجاد می شوند که یک سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی تبدیل می کند. ارائه دهندگان خدمات ابری از مدل زیرساخت به عنوان سرویس یا مدل IaaS (مخفف Infrastructure-as-a-Service) استفاده می کنند تا سرورهای مجازی یا فیزیکی را در دسترس مشتریان قرار دهند. برخی از ویژگی های مهم سرورهای ابری عبارت اند از:

زیرساخت های محاسباتی که می تواند فیزیکی یا مجازی یا ترکیبی از این دو باشد برخورداری از تمامی قابلیت های سرور داخلی امکان پردازش بارهای کاری فشرده و ذخیره حجم زیادی از اطلاعات در دسترس بودن خدمات خودکار درصورت تقاضا ازطریق API امکان انتخاب پرداخت ماهانه یا روش های دیگر پرداخت برای کاربران امکان انتخاب برنامه هاستینگ مشترک بسته به نیاز

تفاوت سرور ابری و دیتاسنتر ابری چیست؟

برای بررسی تفاوت سرور ابری و دیتاسنتر ابری، باید قبل از هرچیز تفاوت بین سرور و دیتاسنتر را بدانیم. سرورها کامپیوترهای پرقدرتی هستند که داده ها را به صورت داخلی یا مجازی ذخیره و پردازش و مدیریت می کنند. درمقابل، دیتاسنترها مراکز ذخیره سازی برای اپلیکیشن ها و داده های حیاتی سازمان ها به شمار می آیند. سرورها در درجه اول نرم افزار را ارائه می دهند؛ درحالی که دیتاسنتر به شرکت ها یا سازمان ها خدمات رسانی می کنند.

حال بیایید به سراغ بررسی تفاوت های بین سرورها و دیتاسنترهای ابری برویم. معمولاً سرور ابری از سرورهای فیزیکی متعددی تشکیل شده است که ازطریق شبکه به هم متصل می شوند و فضای ذخیره سازی بزرگی برای منابع (مانند رم، پردازنده، پهنای باند و فضای ذخیره سازی) پدید می آورند. معمولاً این فضای ذخیره سازی بزرگ در تمام سرورهای ابری در دسترس است و بسته به نوع سرویسی که مشتریان انتخاب می کنند، دراختیار آن ها قرار می گیرد.

مزیت اصلی استفاده از سرور ابری این است که درصورت خرابی هریک از سیستم های سخت افزاری، کاربر به طورخودکار به سخت افزار سالم منتقل می شود. همچنین درصورتی که به هر دلیلی به افزایش منابع نیاز داشته باشید، سرورهای ابری به راحتی این امکان را برایتان فراهم می کنند. با همه این قابلیت های مهم، دیتاسنتر ابری سرویس پیشرفته تری از سرور ابری است که امکانات به مراتب کامل تری دراختیار کاربران قرار می دهد.

مقایسه سرور ابری و دیتاسنتر ابری؛ کدام یک بهتر است؟

در چند دهه گذشته، دیتاسنترها به عنوان روشی غالب برای نگه داری از برنامه ها و داده های حیاتی استفاده شده اند. دیتاسنترها به عنوان مقاصد فیزیکی برای نگه داری روترها، سوئیچ ها، فایروال ها، سیستم های ذخیره سازی، سرورها و کنترل کننده های تحویل کاربرد دارند. برای مدت ها مسئولیت مدیریت دیتاسنترها برعهده تیم های IT بود، تا اینکه زیرساخت های ابری در این حوزه انقلاب بزرگی ایجاد کردند.

امکان ایجاد دیتاسنتر ابری بدین معنی بود که کسب وکارها می توانند از مجازی سازی بخش IT داخلی خود بدون محدودیت یا کاهش کیفیت عملکرد آن استفاده کنند. امروزه، دیتاسنترهای دارای زیرساخت ابری به تدریج جایگزین مرکز داده های سنتی شده اند. در ابتدای راه و زمانی که دیتاسنتر ابری به تازگی معرفی شده بود، برخی افراد تندرو معتقد بودند که این فناوری جدید ممکن است ناامن و ضعیف و هزینه بر باشد؛ اما واقعیت امر با این تصورات در تضاد است.

معمولاً زیرساخت های مبتنی بر ابر راه را برای کسب وکارهایی باز می کنند که بودجه محدودی دارند؛ اما به دنبال استفاده از فناوری قدرتمند هستند. با دیتاسنتر مبتنی بر فضای ابری، کسب وکارها هزینه های سرمایه گذاری اولیه و هزینه های تعمیر و نگه داری مداوم را دیگر ندارند و از امنیت شبکه در سطح جهانی بهره مند خواهند شد که با استفاده از مرکز داده سنتی دردسترس نیست.

دیتاسنتر ابری چه تفاوتی با دیگر دیتاسنترها دارد؟

کسب وکارهای زیادی وجود دارند که از زیرساخت های سنتی دیتاسنتر به عنوان تنها گزینه مناسب برای مدیریت کارهای خود در سطح سازمانی استفاده می کنند. این افراد معمولاً کنارگذاشتن کنترل امنیتی یا مسائل مربوط به اتوماسیون یا کاهش قابلیت ها را به عنوان دلایلی برای اجتناب از استفاده از خدمات ابری بیان می کنند. درادامه با بیان دلایلی، تمایز دیتاسنتر ابری بر سایر دیتاسنترها را نشان می دهیم.

1. اختلاف قیمت و هزینه ها

معمولاً دیتاسنترهای سنتی هزینه های زیادی برای صاحبان کسب وکارها به دنبال دارند. قبل از هرچیز، کسب وکارها باید بدانند که برای عملکرد بهینه و داشتن کمترین زمان ازکارافتادگی سیستم یا تأخیر در آن، روی کدام فناوری سرمایه گذاری کنند. با این کار حداقل سرمایه لازم تعیین می شود. برای ادغام ویژگی های اضافی و API ها، هزینه های بیشتری باید در نظر گرفته شود. همچنین، افزودن امنیت شبکه یا سایر زیرساخت های فناوری اطلاعات هزینه های بیشتری مانند ارتقا و به روزرسانی و نگه داری مداوم را به شما تحمیل می کند.

این در حالی است که دیتاسنتر ابری به سرمایه گذاری اولیه نیازی ندارد؛ زیرا زیرساخت های فیزیکی از قبل ازطریق کولوکیشن ها یا ارائه دهنده ابر عمومی وجود دارند. همچنین، می توانید گزینه های خصوصی را پیدا کنید. روی هم رفته، باید بگوییم که قیمت دیتاسنترهای ابری به نیاز و حجم کاری شما بستگی دارد. به علاوه، زمانی که تجهیزات جدید وارد بازار می شوند، دیگر با هزینه های ارتقا یا تیم های فناوری اطلاعات برای نگه داری سیستم ها مواجه نمی شوید.

2. عملکردها

یکی از نگرانی های اصلی کاربران دیتاسنترهای سنتی، مربوط به ذخیره سازی داده هاست. اغلب طرفداران دیتاسنترهای سنتی معتقدند که دیتاسنترهای ابری حجم ذخیره سازی مشابه دیتاسنترهای فیزیکی را نمی توانند تحمل کنند. باوجوداین، واقعیت امر آن است که دیتاسنترهای ابری حتی اگر بیشتر از انواع دیگر مراکز داده توانایی ذخیره سازی نداشته باشند، حداقل حجم ذخیره سازی برابر با آن ها را ارائه می دهند.

معمولاً دیتاسنترهای ابری قابلیت دسترسی فراوانی برای برنامه های هاستینگ و پلتفرم ابری باکیفیتی مانند میزبانی آپ تام 99درصد و Summit (رتبه ای که بسیاری از مراکز داده ارائه نمی دهند) دردسترس قرار می دهند. نکته مهم دیگر اینکه رایانش ابری از مجازی سازی پشتیبانی می کند و به کسب وکارها اجازه می دهد تا در هر مکانی فعالیت کنند. این سطح از دسترسی طبیعتاً با استفاده از دیتاسنترهای سنتی و معمولی امکان پذیر نیست.

3. امنیت

یکی از دلایل مهمی که بسیاری از صاحبان کسب وکارها همچنان استفاده از دیتاسنترهای معمولی را ترجیح می دهند، امنیت شبکه است. معمولاً صاحبان کسب وکارهایی که امنیت برایشان اولویت خاصی دارد، بهتر است از دیتاسنتر ابری استفاده نکنند؛ چراکه این نسخه ها معمولاً تجهیزات کافی برای اجرای خدمات ذخیره سازی و محاسبات را دراختیار ندارند.

دیتاسنتر ابری و سرور ابری هر دو جزو سرویس های رایانش ابری هستند که منابع محاسباتی را ازطریق اینترنت به کاربران ارائه می دهند. برای مقایسه دیتاسنتر ابری و سرور ابری خوب است بدانید، سرور ابری نوعی سرور مجازی است که منابع چندین سرور را به طور هم زمان دراختیارتان قرار می دهد. این در حالی است که دیتاسنتر ابری یک مرکز داده فیزیکی است که در آن چندین سرور ابری نگهداری می شود. سرور ابری بهترین گزینه برای کسب وکارهای کوچک و روبه رشد است و از دیتاسنتر ابری کسب وکارهای بزرگ با منابع محاسباتی پرقدرت و مقیاس پذیر استفاده می کنند.

مزایای اصلی دیتاسنتر ابری ابرنیک

شبکه: امکان اتصال به شبکهMPLS مخابرات و سرورهای اختصاصی انتخاب نوع دیسک VPN: امکان پیاده سازی Site to Site VPN وRemote VPN به منظور اتصال شبکه ها به یکدیگر یا اتصال از راه دور به شبکه کاربر Load Balancer: دیتاسنتر ابری ابرنیک مقیاس بندی برنامه ها را با توزیع خودکار ترافیک در زیرساخت های خود فراهم می کند. امکان ساخت ماشین مجازی از سیستم عامل های پیش فرض امکان پیاده سازی سرویس های Firewall، NAT و Port Forwarding قابلیت تهیهSnapshot از دیسک های سرور ابری یا از خود سرور ابری به منظور بازیابی آنها در موارد اضطراری پرداخت بر اساس مصرف، تنها به اندازه ای که از منابع استفاده شده هزینه پرداخت می گردد. ارائه سرویس های شبکه، پیاده سازی سرویس های شبکه شامل DNS، DHCP، NAT، Port Forwarding، ACL و VPN API: امکان اتصال محیط توسعهCI/CD از طریقAPI به ابر ابرنیک و خودکار سازی عملیات های مد نظر

انواع سرور مجازی

درادامه، انواع سرور ابری را براساس سیستم عامل را معرفی خواهیم کرد.

سرور ابری ویندوزی سرور ابری لینوکسی سرور ابری میکروتیک سرور ابری لینوکس

خرید سرور ابری لینوکس

سرور ابری لینوکس به مجموعه ای از سرورهای مجازی سازی شده بر بستر رایانش ابری گفته می شود که از سیستم عامل لینوکس برای استفاده از منابع پردازشی سرور استفاده می کند. در کلود سرور لینوکس منابع چندین سرور مجازی سازی شده به صورت متمرکز و هم زمان در اختیار کسب وکارها قرار می گیرد.

کاربرد سرور مجازی ابری چیست؟

همراه با توسعه روزافزون فناوری ها و نوآوری های جدید، کسب و کارها نیازمند راه حل هایی هستند که امکان ارتقای عملکرد، بهینه سازی عملیات و کاهش هزینه ها را بهبود بخشند. یکی از این راه حل ها که در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از سرور مجازی ابری می باشد.

سرور ابری، یک فناوری پیشرفته و قدرتمند است که به عنوان یک جایگزین مناسب برای سرورهای فیزیکی و سخت افزارهای سنتی شناخته شده است. در واقع با پیشرفت مجازی سازی و گسترش فعالیت های از راه دور، افزایش قابل توجهی در تعداد سازمان ها و حتی استارتاپ هایی که برای میزبانی وبسایت های خود سرور ابری را انتخاب می کنند، گزارش شده است. اما امروزه این سرورها برای تمام نوع کاربرانی که در فضای وب به هر نحوی فعالیت می کنند مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه قصد داریم شما را به طور کامل با سرور VPS ابری، موارد استفاده از سرور مجازی ابری، کاربرد آن برای کسب و کارها و حتی کاربران عادی آشنا نماییم.

☁ سرور ابری ویندوزی

سرور ابری ویندوزی یک رابط گرافیکی برای به اشتراک گذاشتن خدمات با چندین کاربر، ذخیره سازی و مدیریت داده ها و برنامه های کاربردی طراحی شده است. سرور ابری ویندوزی تمامی امکانات رایانه شخصی را در اختیار کاربران قرار می دهد و به واسطه سهولت رابط کاربری، مورد استقبال عموم قرار گرفته است. سرور ویندوزی برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان که از زبان ASP.NET استفاده می کنند و حتی کاربرانی که برای انجام امور روزمره خود نیاز به رایانه شخصی با سیستم عامل ویندوز دارند، انتخابی ایده آل می باشد و به آسانی می توانند تسک های مدنظر خود را با سرعت و امنیت بالا در ویندوز سرور به انجام برسانند.

کاربران با انتخاب ویندوز سرور با نسخه دلخواه در پلتفرم ابری خود می توانند در صورت نیاز و در مواقع ضروری به راحتی DISK، RAM و CPU خود را به صورت لحظه ای افزایش یا کاهش دهند و در مواقع نیاز به سرور ابری خود دسترسی داشته باشند.

نتیجه گیری

دیتاسنترهای ابری و سرورهای ابری راهکارهایی پیشرفته و کارآمد برای مدیریت منابع و اطلاعات در دنیای دیجیتال هستند. این تکنولوژی ها، با انعطاف پذیری بالا، امکان مقیاس پذیری سریع، و کاهش هزینه های مرتبط با زیرساخت های سنتی، راه حل های مناسبی برای کسب وکارها و سازمان ها به شمار می آیند. دیتاسنتر ابری ابرنیک با امکانات منحصربه فرد و زیرساخت های پیشرفته خود، یکی از بهترین انتخاب ها برای سازمان هایی است که به دنبال امنیت، کارایی و پایداری در مدیریت داده ها و منابع خود هستند.

انتهای رپرتاژ آگهی

نظرات

captcha