رخت بستن فقر از سیمای روستاهای فارس

به گزارش خبرنگار ایرنا، متولیان در عرصه محرومیت زدایی معتقدند در سال های گذشته حجم فعالیت های توسعه در مناطق روستایی استان فارس بالا بوده؛ این در حالیست که حجم محرومیت ها در این مناطق هم رشد قابل توجهی داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متولیان در عرصه محرومیت زدایی معتقدند در سال های گذشته حجم فعالیت های توسعه در مناطق روستایی استان فارس بالا بوده؛ این در حالیست که حجم محرومیت ها در این مناطق هم رشد قابل توجهی داشته است.

برای حل این دغدغه، پروژه های محرومیت زدایی در قالب ارائه خدمات و امکانات شهری و تقویت زیرساخت های آب، برق، گاز با هدف فقرزدایی از مناطق مختلف استان در حال اجراست که برخی از این پروژه ها به سرانجام رسیده و برخی از آنها مراحل عملیاتی خود را طی می کنند.

بازنگری طرح هادی روستای آبشیب داراب

بازنگری طرح هادی روستای آبشیب داراب از مهمترین پروژه هایی است که در حال حاضر با هدف فقرزدایی در استان فارس در حال اجراست؛ اخیراً نیز مراحل عملیاتی این پروژه با برگزاری نشست کارشناسی و هماهنگی و با حضور مدیر بنیادمسکن، کارشناس بنیاد، مشاور، رییس و اعضای شورای اسلامی روستا و دهیار این روستا در سالن اجتماعات بنیاد مسکن مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب در این نشست برخی از قابلیت های بازنگری طرح های هادی را برشمرد و آن را موجب ایجاد اشتغال، درآمد زایی و تأمین معیشت بیشتر در روستاها دانست و گفت: با اجرای بازنگری طرح های هادی زمینه برای واگذاری اراضی بیشتر به زوج های جوان و ماندگاری در روستاها فراهم می شود.

هادی نجفی از اجرای 400 هزار متر مربع آسفالت معابر در 53 روستای شهرستان خبر داد و گفت: این طرح ها از محل اعتبارات عمرانی و مشارکت دهیاری ها با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد تومان به سرانجام رسید.

به گفته او تهیه و بازنگری طرح هادی در 42 روستای شهرستان با اعتبار هشت میلیارد و 500 میلیون تومان و واگذاری 120 قطعه زمین به جوانان فاقد مسکن و واجدین شرایط در روستاها به مساحت 35 هزار مترمربع از دیگر اقدامات انجام شده در شهرستان داراب است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب تشکیل پرونده صدور رأی و صدور 624 جلد اسناد مالکیت شهری و روستایی با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک و ارائه خدمات فنی و پاسخ استعلام به تعداد 268 فقره پروانه ساختمانی با فعالیت 2دفتر فنی و نظارت 40 ناظر فعال در روستاها به مساحت 33 هزار 485 متر مربع را از دیگر اقدامات انجام شده با هدف فقرزدایی عنوان کرد.

بهسازی روستای شهنان شهرستان داراب

در روزهای اخیر همچنین اجرای طرح های توسعه و بهسازی در روستای شهنان شهرستان داراب هم در اولویت متولیان حوزه محرومیت زدایی قرار گرفته است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب از اجرای قیر پاشی روستای شهنان بخش مرکزی شهرستان داراب به مساحت هشت هزار متر مربع از محل اعتبار قیر مشارکتی نیز خبر داد و گفت: 534 فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری بانک های عامل با اعتبار 106 میلیارد و 800 میلیون تومان پرداخت شده است.

طبق گفته او بنیاد مسکن با معرفی متقاضیان به بانک زمینه پرداخت 640 فقره تسهیلات 350 میلیونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار 224 میلیارد تومان را فراهم کرده؛ همچنین با معرفی متقاضیان به بانک برای دریافت تسهیلات متمم تسهیلات، 327 فقره تسهیلات با اعتبار 49 میلیارد تومان به این افراد پرداخت شده است.

رفع تصرف اراضی شهر دبیران زرین دشت

از دیگر اقداماتی که جهت کمک به پیشبرد رویکردهای محرومیت زدایی در حال انجام است رفع تصرف اراضی شهر دبیران است؛ اقدامی که می تواند راه را برای واگذاری اراضی به زوج های جوان و متقاضیان مسکن در این شهر باز کند و در نهایت منجر به توسعه این منطقه شود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین دشت در نشستی که با رئیس دادگستری و فرماندهی نیروی انتظامی و دیگر ادارات متولی این شهرستان با هدف رایزنی و هماهنگی در خصوص پیشگیری از وقوع اراضی تصرفی شهر دبیران و رفع تصرفات برگزار شده بود گفت: قانون باید خط قرمز در برخورد با تخفلفات تصرف اراضی باشد.

مهرزاد کاوه ضمن ارائه گزارشی از اراضی بنیاد مسکن و راهکارهای چگونگی صیانت از آن افزود: تصرف عدوانی اراضی در مالکیت بنیاد مسکن محدودیت های زیادی در توسعه روستایی ایجاد می کند؛ دستگاه قضایی و انتظامی با این نوع تصرفات برخورد خواهندکرد.

کاوه در خصوص واگذاری اراضی به زوج های جوان و متقاضیان مسکن در شهر دبیران اضافه کرد: واگذاری اراضی از مسیرهای قانونی و با محوریت بنیاد مسکن انجام می شود؛ در سالهای گذشته این نوع واگذاری ها زمینه توسعه بیشتر شهرستان زرین دشت را فراهم کرده است.

در پایان این جلسه مقرر شد که دیگر اعضای شورای پیشگیری و دستگاه مجری مساعدت و همکاری کامل در این خصوص با بنیاد مسکن داشته باشند.

برنامه ریزی اجرای شبکه گاز فاز2 طرح نهضت ملی مسکن شهرستان خرامه

تقویت زیرساخت های آب، برق و گاز در مناطق روستانشین استان فارس هم از مهمترین رویکردها در عرصه فقرزدایی به شمار می رود که اخیراً هم نشست بررسی مسائل و مشکلات اجرای شبکه گاز در فاز2 طرح نهضت ملی مسکن شهرستان خرامه در محل پروژه با حضور سرپرست بنیاد مسکن این شهرستان و رییس اداره گاز شهرستان و پیمانکار طرح برگزار شده است.

سرپرست بنیاد مسکن خرامه در این نشست درباره لزوم تأمین زیرساخت های رفاهی برای توسعه نهضت ملی مسکن گفت: تامین گاز یکی از ضروریات اصلی برای تامین رفاه و آسایش ساکنان این طرح ها است و می بایست در اولویت قرار گیرد.

سعید فلامک فرد که معتقد است خرامه از قابلیت های خوبی جهت توسعه طرح های نهضت ملی مسکن بهره می برد، گفت: هر اقدامی قانونی که به منظور تأمین مسکن متقاضیان صورت گیرد موجب توسعه بیشتر شهرستان و صنعت ساختمان خواهد بود.

به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرامه، طرح های نهضت ملی مسکن با تعامل و هم افزایی دستگاه های مسئول در حال پیشرفت است و باید از ظرفیت هم افزایی دستگاهها برای پیشبرد طرح های نهضت ملی مسکن بیشتر استفاده شود.

او از پرداخت تسهیلات مسکن در طرح نهضت ملی به مبلغ 38 میلیارد تومان به متقاضیان پروژه 160 واحدی خبر داد و در خصوص اجرای عملیات عمرانی در این شهرستان گفت: تخصیص زمین در طرح نهضت ملی شهر خرامه به یک هزار و 40 نفر از متقاضیان، پیگیری و پالایش متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهر خرامه به تعداد 2 هزار و 700 متقاضی ثبت نام شده و پیگیری و اجرای شبکه های آب و گاز در فاز 2 طرح نهضت ملی مسکن شهر خرامه از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه عمرانی جهت فقرزدایی به شمار می رود.

بدین ترتیب اقدامات قابل توجهی با هدف از بین بردن فقر و حمایت از قشر محروم در مناطق مختلف استان در حال انجام است اما ارزیابی میزان اثربخشی و کارایی سیاست های اتخاذشده جهت فقرزدایی در برخی مناطق نشان می دهد که متولیان در این عرصه هنوز هم راه درازی در پیش دارند چراکه برای حل مشکل فقرزدایی نیاز مبرمی به مطالعات میدانی و محلی احساس می شود؛ این بدان جهت است که در سیاست های فقرزدایی بحث توانایی و توانمندی هر منطقه مطرح است و بدون شک هیچ کدام از مناطق استان در اولویت بندی ها و برنامه ریزی های محرومیت زدایی یکسان نیستند.

در حال حاضر آنچه بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد این است که برخی از اشکالات و آسیب های شاخص های فعلی مناطق محروم و کم برخوردار شناسایی و پیشنهادهایی برای اصلاح آن ارائه شود.

نظرات

captcha