اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
طیب حاج رضایی از شخصیت های پیچیده و ماندگار در تاریخ معاصر است که هر چند در مقطعی برای خدمت به شاه به خیابان آمد و فریاد کشید، اما سرانجام برای باور به حسین(ع) جان داد.
طیب حاج رضایی در سال 1280 در محله صابون پزخانه تهران متولد شد. پدرش حسینعلی از اهالی سگمس آباد از توابع قزوین بود. طیب که از جوانی به ورزش های باستانی علاقه داشت، بعد از خدمت سربازی به زورخانه های جنوب تهران از جمله زورخانه اصغر شاطر در انبار گندم نزدیکی میدان شوش، زورخانه رضا کاشفی در بازارچه سعادت حوالی باغ فردوس و زورخانه هایی در محله های پاچنار و نظام آباد و البته زورخانه شعبان جعفری در پارک شهر رفت و آمد پیدا کرد و آرام آرام به چهره ای شناخته شده در میان باستانی کاران تبدیل شد. وی که همزمان در میدان میوه و تره بار تهران به خرید و فروش مشغول بود، در فاصله سال های 30 تا 42 همواره به عنوان یکی از پایه های اصلی این میدان شناخته می شد.
طیب مثل بسیاری از هم سالان خود اهل دعوا بود. به خاطر زور و بازویش بد نمی دید با مردم درگیر شود. او را به عنوان یکی از جاهلان یا همان لوطی های جنوب تهران می شناختند. چهره ای که در کنار شعبان جعفری از جمله افرادی بود که وقتی نوچه هایش در کنارش قرار می گرفتند تصویری رعب آور برای هر عابر ناآشنایی داشت. صد ها درگیری و چاقوکشی از طیب در شهربانی وقت گزارش شده و برای چنین رویه ای بار ها محکوم و زندانی شد. از جمله آنکه در سال 1316 به دو سال حبس انفرادی و پنج سال حبس با اعمال شاقه محکوم شد و دی ماه 1323 نیز به سبب شرارت هایش بازداشت و به بندرعباس تبعید شد. در سندی که به تاریخ 23/10/17 درباره وی وجود دارد شهربانی تهران طی نامه ای به شهربانی بندرعباس سبب بازداشت او را اتهام قتل دانسته است. به تهران که بازگشت حجره ای در بازار خرید و کمتر به دعواهای بی دلیل روی آورد، ولی باز در مواقع حساس از زور بازویش در راه ناصواب بهره برد.
گفته می شود طیب بودجه خرید این حجره را هم از راه هایی به سبک خود جمع کرد، چرا که ابتدا در میدان میوه «درباغی» می گرفت. درباغی واژه ای مربوط به همان سال هاست به این معنا که چند «گنده لات» با جمع کردن تعدادی «نوچه» در مقابل هر یک از دروازه های میدان ایستاده و هر بار میوه ای که وارد و یا خارج می شد، از آن باج می گرفتند. اینها گذشت تا 28 مرداد 1332 رسید. آنچنان که گفته می شود نقش طیب در جریان کودتا از چهره ای چون شعبان جعفری بیشتر اگر نباشد، یقیناً کمتر نیست. او در سال 1332 از کودتاچیان 28 مرداد بود که بعد ها تاج بخش خوانده شدند. طیب به پاس خدماتش در وقایع 28 مرداد از جانب وزارت جنگ وقت یک قطعه مدال درجه 2 رستاخیز دریافت کرد. حتی با مرور برخی اسناد باقی مانده از آرشیو ساواک به این نکته می رسیم که طیب به دلیل خوش خدمتی به حکومت پهلوی در 28 مرداد انحصار واردات موز و توزیع آن را بدست آورد. این موضوع را شعبان جعفری در کتاب خاطرات خود نقل کرده و مدعی شده وقتی انحصار واردات موز را از طیب گرفتند، وی به جرگه ناراضیان حکومت پهلوی پیوست. طیب همچنین به عضویت جمعیت قیام رستاخیز 28 مرداد درآمد و کمی بعد به عنوان عضو هیئت رئیسه این جمعیت منصوب شد.
از سال 1326 خورشیدی و پس از تشرف به کربلا و زیارت امام حسین(ع) به جرگه مریدان سالار شهیدان پیوست. وی نخست در محله قدیمی صابون پزخانه، بازارچه حاج غلامعلی در انتهای باغ فردوس خیابان مولوی در منزلش تعزیه داری حسینی را شروع کرد. بعدها به دلیل محدودیت مکان از بازارچه حاج غلامعلی نقل مکان کرد و به حوالی خیابان خراسان تغییر منزل داد و با توسعه عزاداری حسینی در ایام محرم تکیه مفصلی در داخل بنگاه حاج علی نوری واقع در خیابان ری در کنار انبار گندم برپا کرد.» البته رفت و آمد به منزل آیت الله کاشانی و آقامجتبی تهرانی و برخی دیگر از مراجع تشییع تأثیر بسزایی در تغییر و تحول عاطفی و اعتقادی طیب داشت.
طیب به دلیل طرفداری از امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به زندان افتاد به همین دلیل مورد توجه ویژه محافل مذهبی و روحانیون قرار داشت حتی امام خمینی نیز به مرحوم طیب توجه داشت. بدین ترتیب طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی به حکم صادره از دادگاه ویژه شماره یک لشگر گارد به ریاست سرتیپ حسین زمانی و دادستانی سرهنگ ستاد احمد دولو قاجار و با وکالت تسخیری تیمسار شایانفر پس از 13 جلسه محاکمه به جرم فعالیت مجرمانه و خیانتکارانه به منظور برهم زدن نظم و امنیت عمومی در روز 15 خرداد ماه 42 به استناد قسمت اول ماده 70 قانون مجازات عمومی به اعدام محکوم شدند. سرانجام طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی در بامداد 11 آبان 1342 به پای جوخه اعدام برده شدند و در میدان تیر حشمتیه تیرباران شدند.
var player = videojs('player_583899_3637223',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'/files/fa/news/1403/8/12/3639178_287.jpg',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3637223',{},function (data) {}); })); کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام
{{name}}
{{content}}